Ook 2e wedstrijd voor Den Bosch = Kampioen

Finale U21 Divisie HIJS HOKIJ Den Haag U21 - Red Eagles Den Bosch U21 1-6 (2022-03-19)

Den Bosch had de dag voordien in de 'best-of-two' serie nipt met 5-4 gewonnen. Dus kon er nog van alles gebeuren in de beslissende tweede wedstrijd in Den Haag. Voor Den Haag stond Emmet Plas opgesteld als doelman en bij Den Bosch Thijs Kivits.

Van meet af aan namen de Brabanders van coach Leo van den Thillart het initiatief. Maar vooralsnog gaf dat geen tatsbaar resultaat. Jim Jongmans, die op de rebound afvuurde, tikte de puck in het zijnet. De blocker van Emmet Plas weerde een inzet van Ryan Kolgen af. Segun den Otter mocht alleen op doel afgaan, maar schoot net naast. Maar dan laat goalie Plas een schot naar voren terugspringen. Jim Jongmans schiet de rebound binnen voor 0-1 (5.16). Maar ook Den Haag krijgt een kans. Vanuit het eigen verdedigingsvak wordt Kevin Bik gelanceerd. Alleen voor Kivits schiet hij echter voorlangs. Een tripping straf tegen Ryan Hooijmans. Liam Kamphuis passt op Joep de Graaf, die via de keeper over schiet. Maar dat was dan ook de enige kans voor Den Haag op deze powerplay. Maar als Den Bosch een powerplay krijgt kunnen ook zij niet scoren. Maar later komt de puck bij verrassing bij de alleen in de slot schaatsende Segun den Otter. Per backhand scoort hij met de rug naar het doel 0-2 (16.22). Vlak voor het einde van de periode een gigantische bodycheck van Bosschenaar Midas Deckers op Rick van Bezouw. Midas krijgt een open doekje van de Bossche fans.

Voor dat de tweede periode kan aanvangen attenderen de Bossche spelers het arbitrale trio op een defect aan de boarding. Met een grote klauwhamer timmert de ijsmeester de boarding in het gareel. Maar dan start de tweede 20 minuten. Jorma Meerakker sprint de slot in en scoort in de linkerbovenhoek, 0-3 (21.19). Korte tijd later kan Mick van Eeckelen Hagenaar Ricards Kondrovs alleen stoppen door hem vast te houden. HIJS claimt een Penalty Shot, maar scheidsrechter Bakker stuurt Mick voor twee minuten naar de strafbank. Vervolgens zit Jaime Assem een Bossche straf uit vanwege zes veldspelers op het ijs. Bij 5 tegen 5 blijft Kevin Bik na een check achter het Bossche doel liggen. Er wordt niet afgefloten en aan de andere kant stelt Mick van Eekelen verdediger Ruben Schel in staat om 0-4 te scoren (30.56). Eerst moet Finn Filippini de strafbank verwarmen veertig seconden later gevolgd door Jorma van de Meerakker. Met het trio Ryan Kolgen, Ryan Hooijmans en Bram de Bruijn staan de rode adelaars tegenover vijf Hagenaars. Vijf seconden nadat Red Eagles weer compleet zijn moet Segun den Otter plaats nemen op de bank der zondaren. Finn Duran en de zijnen weten echter niet te profiteren. Ook mede door het sterke keeperwerk van Thijs Kivits - vooral zin vanghandschoen is één van zijn sterkste wapens - blijven inzetten van o.a. Jeff Vermeulen zonder effect. Maar Den Bosch was zelfs shorthanded gevaarlijk via o.a. Ryan Kolgen.

In de derde periode weer vele straffen tegen Den Bosch, o.a. wegens high sticking tegen Jaime de la Plaza de Benito. Maar eindelijk, eindelijk bij vijf tegen drie weet Den Haag toch te scoren. Jeff Vermeulen en Tommy van Zanten zetten het doel onder druk, maar het is uiteindelijk Joep de Graaf die van dichtbij Kivits in de korte hoek bedwingt, 1-4 (49.35). Korte tijd later moet Rick van Bezouw brommen. Ditmaal volgt de bestraffing postwendend. Met een polsschot van de blauwe lijn lukt verdediger Bram de Bruijn de 1-5 (50.58). De emoties lopen steeds meer op een het spel verruwt. Bij vier tegen vier lukt Finn Filippini de 1-6 (52.19). Dat is het sein voor de coach om ook dame Milly van Meerkerk ijstijd te geven. Dus dan is de Haagse international Isabelle Schollaardt niet meer de enige dame op het ijs. In de laatste vijf minuten loopt Den Bosch tegen vier straffen aan, maar Kai Vijn en de zijnen kunnen geen vuist meer maken. Op 59.59 legt de scheidsrechter nog het spel stil. Veel van Thierry Diemens collega's gooien dan hun handschoenen, helmen en sticks in de lucht. Maar zij moeten dus nog even geduld hebben. Maar na die laatste face off kan het feestje op het ijs beginnen; Red Eagles Den Bosch U21 is kampioen. En voor mij was het sterke punt van Red Eagels U21 de (doel)verdediging.

Terug