Trappers net niet

Oberliga Play Offs - Kwarfinale, wedstrijd 2 - Tilburg Trappers - ECDC Memmingen Indians 4-5 N.V. (2022-04-03)

Bijna had ik helemaal niets van de wedstrijd gezien. Ik was met de trein tot Rotterdam gevorderd, toen al het treinverkeer in heel Nederland stil kwam te liggen. Geen interregionale bussen beschikbaar op CS, dus met de metro terug naar huis. Per auto aangereisd stapte ik net op het moment dat het laatste signaal van de eerste periode klonk. Ik zie de stand 0-1 op het scorebord staan. Udo Reinold vatte voor mij de eerste periode samen:"De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar waren elkaar in de eerste periode aan het aftasten. Zonder veel doelkansen over en weer. Uit één van de weinig kansen wisten de Indians dus te scoren."

Voor de tweede periode staat er nog 1.10 powerplay voor de Trappers. Met een man meer op het ijs lukt het niet. Maar net daarna wel. Brett Bulmer speelt terug op Max Hermans op de rechterflank, die veroestend uithaalt, 1-1 gelijk na 21.52. In de slot loopt de Duitser Daniel Huhn tegen een holding straf op. Ditmaal lukt het wel op de powerplay Max hemrns gefet van links voor en Ties van Soest tikt van dichtbij het rubber binnen, 2-1 (25.11). En als seconden daarna Matej Pekr moet brommen ligt de wedstrijd open voor Alexei Loginov cum suis. Ditmaal kan Tilburg niet profiteren. Met een straf aangegeven tegen Reno de Hondt en Memmingen dus met zes veldspelers lukt Sergei Topol de gelijkmaker met een hard schot van de rechterflank in de korte hoek. 2-2 na 30.19. Een interference straf tegen Benedikt Jiranek, die Brett Bulmer hinderde, komt de ECDC duur te staan. Max Hermens is de scherprechter, 3-2 (32.37). Met een daarna een discussie, waarbij zo te zien krachttermen vallen - waarschijnlijk in het Duits - tussen Noah Muller en Ludwig Nirschl. Voor het einde van de periode moet doelman Ruud Leeuwesteijn nog uitpakken met een aantal 'Glanzparaden'. De tilburgse fans geven de Trappers een staande ovatie na de periode, waarin de achterstand werd omgebogen in een voorsprong en het niveau en intensiteit van het spel top was.

In de slotperiode een verdedigingsfout en Sergei Topol straft genadeloos af, 3-3 (41.13). Bertte Bulmer belaagt het doel van Marco Eisenhut, maar tweemaal geeft de doelman hem het nakijken. Pech heeft Trappers als de deflectie van Diego Hofland op een schot van Danny Stempher via de paal het veld weer inkaatst. Na een geweldig samenspel tussen Danny Stempher, Diego Hofland en Reno de Hondt hoeft de laatste alleen maar de puck in het doel te schuiven. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd voor 4-3 (52.10). Maar een achterwaarts passje van Matej Pekr geeft Jaroslav Hafenrichter de gelegenheid om de gelijkmaker aan te tekenen. 4-4 (52.10). Die stand staat er ook na de reguliere speeltijd. Wat volgt is een dweilpauze van achttien minuten.

Dan staan de teams tegenover elkaar met elk vijf veldspelers voor een 20-minuten 'plotselinge dood' velenging. Een diagonale pass van Linus Svedlund op Sergei Topol en de puck ligt achter Ruud in het net. 4-5 na 63.58. En weer breekt Trappers het gebrek aan scorend vermogen op. En de stand in de 'best-of-five-series' is 0-2 in het voordeel van Memmingen. Bij Trappers viel de eer van 'Man-of-the-Match' te beurt aan Max Hermens. De Indians komen de Maustadt-clan fans bedanken voor hun tomeloze ondersteuning, met spreekkoren en gezang. Maar de fans blijven zingen. Daarop komen de Indians nogmaals op hte ijs. Sommigen zelfs op slippers! Maar de fans hebben nog niet genoeg gehad en tenslotte komen Milan Pfalzer en Sven Schirrmacher de laatste hulde in ontvangst nemen.

Maar het verhaal is nog niet voorbij. Ik bleek op de tribune naast de moeder van Demian Lepper te zitten. De vraag: Voor welk blad schrijf je? leidde tot een gesprek met de trotse moeder. Want was ik ook bij de kampioenswedstrijd geweest van haar zoon in Amsterdam? "Demian is pas laat begonnen met ijshockey. Op zijn twaalfde. Maar hij traint keihard. En met zijn jonge team - van 17 tot 23 jaar oud - troefden zij het ervaren Amsterdam af en werden kampioen in de Eredivisie. Ook hulde daarvoor aan de coaches Dennis ten Bokkel en Levi Houkes. Zo af en toe wordt Demian opgeroepen voor het Oberliga-team. Dus hij is nog volop in training. So wie so traint men hier door tot mei. Want er is hier ijs. Alleen de tweede baan hier in Tilburg is ontdooit. En ja, al heeft hij een rijbewijs, wij rijden hem overal naartoe. Dat vinden we veiliger, met al die adrenaline in z'n lijf na een wedstrijd. We komen overal. In Mechelen, Herentals, Geleen, Amsterdam en noem maar op."

Terug