Tweedeling in de Eredivisie

Zoetermeer Panters 2 - Kemphanen Eindhoven 0-24 (2022-10-21)

De Panters 2, het team van coach Richard Borgman, trad aan zonder Alexei Hamming, Hayley de Jong en Robin Otterloo, maar wel met de 14-jarige aanvaller Sam Koelman. So wie so een heel jonge ploeg, die Zoetermeerse formatie. Bij Den Bosch, van coach Larry Suarez, twee nieuwe goalies. Te weten David Reid een speler gevormd in Den Bosch, die de afgelopen twee seizoenen speelde voor Meaford Knights (Ontario - Greater Metropolitan Hockey League) en Quinten Vermylen. Quinten komt uit de jeugdopleiding van HYC Herentals en heeft de Belgische nationaliteit. En twee nieuwe buitenlanders. De verdediger Petr Pilar van HC Jicín uit de Tsjechische Vierde Divisie en de aanvaller David Church, een Luxemburgse senioreninternational, die vorig seizoen uitkwam voor UCIJ Dragons Utrecht. En overigens nog steeds de juniorenleeftijd heeft. Kemphanen dit keer zonder verdedigers Chris Louwers en Willem Gloudemans en aanvallers Chiel Becht en Eruan Hendriks. Maar wel met Vinsent Zhyhunou en routinier Willy Schut.

Tja, en dan de wedstrijd zelf. Zoals de score van 0-24 al aangeeft was het éénrichtingsverkeer op de Zoetermeerse doel. Mitrailleurvuur eerst op het doel verdedigd door Damian Onderwater en vanaf 29.40 door Jonathan van Osta. Ik schat dat zij zo'n 120 à 150 schoten te verwerken hebben gekregen. Met andere woorden zij hebben heel veel schoten gestopt.
De aanvallen van de Zoetermeerse ploeg, waarvoor Erik Visnar ditmaal als verdediger optrad, werden meestal al voor de rode lijn opgevangen door de Kemphanen.
De eerste twee schoten op het doel van de Panters, door Petr Pilar en Noah van der Weide, pareerde Onderwater met zijn stick. Maar op de inzet van David Church, die vanachter de doellijn werd aangespeeld door Branko Dijstelbloem, had hij geen verweer, 0-1 na 2.42. Na een powerplay doelpunt van Mike Verschuren, na een diagonale pass van Rastislav Veres, volgde een shorthand goal van Rastislav Veres zelf. Damian Kluijtmans legde terug op Veres, die vanaf de rechterflank de linkerbovenhoek vond; 0-3 7.11). Na goals van Noah van der Weide en Willy Schut verdween eerst Gleb Gavrikov (11.33 - slashing tegen Twanne Haisma) kort daarop gevolgd door Oscar Beers (12.11 - slashing) naar de strafbank. Uit een scrimmage scoorde de vaste powerplayman en verdediger Luke Zwartbol 0-6 (13.01). Na een voltreffer van Niek Clermonts volgden twee doelpunten van Luke Zwartbol, waarvan één op de powerplay.

Bij aanvang van de tweede periode had Zoetermeer nog 1.41 powerplay. Mike Verschuren rondde een fraaie voorzet van Rastislav Veres om voor shorthanded doelpunt nummer 2; 0-10 na 20.38. Dan draait Corné van Stuijvenberg vanuit de hoek de slot in, vuurt af en scoort (0-12 na 24.44). Jeroen Raats hoeft de puck na de fraaie pass van Damian Kluijtmans alleen maar in het doel te tikken voor shorthander nummer 3. 0-16 na 36.06. Na nog een resem doelpunten in de tweede en derde periode weet Kemphanen in de laatste twee minuten driemaal te scoren. Eerst Mike Verschuren (58.20 - PP), veertien seconden later Jim Gudden en verdediger Ricky van den Boom, die van dichtbij in het open gedeelte van het doel kan scoren voor de 0-24 eindstand (59.28).

Wat (wederom) opviel was de fluwelen puckbehandeling van Rastislav Veres. Bij de Panters viel Mandy Flink op. Zij stond flink te verdedigen tegen de boven haar uit torende mannen. Door goed positiespel en sticktechniek pareerde zij menige aanval van de Kemphanen. Coach Larry Suarez was tevreden:"We bleven de volle 60 minuten spelen. Dat was goed." Helaas greep hij niet de kans aan om tweede doelman Quinten Vermylen ijstijd te geven.

Terug