Blauwen verslaan de witten duidelijk

Vijfde Divisie Leiden Blues - Odin Amsterdam 9-1 (2022-11-06)

De bezoekers uit Amsterdam, ex- studenten, spelen in het wit. De helft van het team heeft een Thor Amsterdam shirt en de andere helft volledig witte shirts met van kleefband geconstrueerde rugnummers. Bij de Blues vier dames in de ploeg. Bij Odin nog drie meer.

Van meet af aan nemen Eda Emirdag en ploeggenoten het Amsterdamse doel onder vuur. Maar vooralsnog weet met name Odin doelman Dimitry Zamkovoy de gevaarlijke schoten van o.a. Vincent Chang en Wessel Sipma soeverein af te weren. Vanuit haar eigen verdedigingsvak gaat Kelly Whelan (#69; met als naam op de rug Tietjes) rijdt met puck en al slalommend om alle Amsterdammers door op doel en scoort met een polsschot rechtsboven, 1-0 na 8.37. Slechts zeer sporadisch bereiken Keira Vriend en ploeggenoten de rode -, laat staan de blauwe lijn van hun aanvalsvak. En steeds maar weer is daar doelman Zamkovoy als rots in de branding voor Odin. Zo ontscherpt hij met een leg save een gevaarlijk backhandschot van Brian van Tongeren. De rond Kanna Twisk houdt hun hart vast als Lily Parker voor hooking naar de strafbank moet. Maar wonder boven wonder doorstaat de ploeg van Kim Hoekstra de Leidse aanvalsgolven. Weggestuurd door Kelly Whelan weet Brian van Tongeren de 2-0 (16.06) op het scorebord te toveren. Dimitry is kwaad en slaat uit woede met de korte kant van zijn goaliestick op het ijs. Maar gelukkig kan de stick het hebben. Dan een zeldzame break van Odin. Vanaf de rechterflank geeft Arthur Denefle voor, maar zijn twee meegeschaatste ploeggenoten kunnen de puck niet bereiken.
In de pauze dan wat gekkigheid van de Blues als Kevin Ardoin in een rolstoel over het ijs wordt geduwd.

In de tweede periode zo waar een schot op doel van Odin van aanvaller Thijn Brummer. Maar de Leidse doelvrouw Hannah Goss redt. Dan start Kelly Whelan van achteruit weer een solo. Maar ditmaal vindt zij haar meerdere in Zamkovoy. Dan weer aan de andere kant. Annemijn Verhagen passt op Thijn Brummer, maar zijn inzet is het prooi van Goss. Na een salvo doelpogingen van Leiden breekt Thijn Brummer door. Kelly Whelan duikt en haalt met haar stick Thijn onderuit. Dus een penalty shot op 25.07. Arthur Denefle schaatst zeer langzaam op het doel van Leiden af, maar weet Hannah Goss niet te bedwingen. Even later is het aan de andere kant wel raak als Wessel Sipma de stand naar 3-0 tilt (27.03). Na ruim een half uur (30.45) lukt aanvaller Thijn Brummer de 3-1. Naast me op de tribune hoor ik:"Jammer, ik had gehoopt dat ze de nul zouden kunnen houden." Na een schot van Brian van Tongeren op de paal, van de korte hoek, lukt Wessel Sipma zijn tweede treffer voor 4-1 (31.12). Een halve minuut later moet Dennis Hubert twee minuten vanachter het net toekijken, vanwege hooking. Maar ondanks een scherp schot van Dimitri Duijker overleven Naomi de Winter en de Amsterdamse ploeggenoten de straftijd. Dan het mooiste doelpunt van de avond. Vincent Chang voert de puck op de linkerflank. Precies op tijd passt hij op de meegeschaatste Hans van Rijssel, die de puck alleen nog maar in het lege deel van het doel hoeft te schuiven, 5-1 na 37.36.

Meteen na de hervatting in de slotperiode schaatst Vincent Chang op rechts met de puck. Opeens schiet hij verrassend en scoort in de korte hoek 6-1 (41.52). Hans van Rijssel tekent dan voor de 7-1 na 52.18. Na twee kansjes voor Amsterdam (Thijn Brummer schiet naast en het schot van Kanna Twisk keert Zamkovoy met zijn scheenbeschermer) volgen kort op elkaar twee doelpunten voor Leiden. Via een schaats komt het schot van Joachim Kattenberg bij Brian van Tongeren, die van dichtbij inschiet (8-1 op 57.53). Op de volgende aanval scoort #9 Riia Järvinen en bepaalt na 58.03 de eindstand op 9-1.

Terug