Elf tegen elf

Tweede Divisie Dordrecht Lions 2 - HIJS HOKIJ Den Haag 2 2-8 (2022-11-19)

Veel te laat kom ik in Dordrecht aan. Van buitenaf zie ik op het scorebord 1-2 staan. Als ik de hal binnenstap staat er 1-3 op het scorebord. En staan de spelers klaar voor de face off na een doelpunt. De klok staat op 9.34. Van de tweede periode wel te verstaan. Den Haag heeft de score verhoogd is mijn gedacht. Fout gedacht! Korte tijd later vermeldt het scorebord 2-3.

Even ter recapitulatie. Voor Lions van verdedigers Michel Kriens en Pascal van Waarden was de wedstrijd zeer goed begonnen. Al na 23 seconden had Jesse van Eijnatten (assist Damian van den Brink) de Haagse goalie Borke Erades weten te bedwingen. Het antwoord kwam tweemaal van Sergejs Jegorovs (6.11 en 11.52) voor een stand van 1-2 bij de eerste pauze. Arthur Panchenko had op 27.15 verhoogt tot 1-3. Rogier Venema had namens Lions gescoord voor de 2-3.

In het vervolg van de tweede periode zie ik verdediger Rens de Jongh een mooie backhander lanceren. Maar de stop van Erades is adequaat. Een hard slapshot van HIJS HOKIJ aanvoerder Andri Salomonson weet doelman Ferry Hart op fraaie wijze te pareren. Bijval is hem ten deel van de 14 Lions supporters en vanuit de spelersbank. Dan een break van #3 van de Lions, Elio Barone. Helaas stuit zijn backhander op de paal. Overigens speelde Elio in een geheel zwarte jersey met de nummer drie met kleefband erop geplakt. Dan een mooie twee-op-één aanval van Den Haag. Arthur Panchenko op links passt op het juiste moment breed naar Sergejs Jegorovs, die de puck alleen maar hoeft in te tikken. 2-4 op 34.26. En paar minuten later een schot van Andri Salomonson. De puck blijft achter doelman Hart voor de doellijn liggen. Rachid Boukrim drukt de puck over de doellijn voor 2-5 (37.33). Een tripping straf tegen Rogier Venema komt Dordrecht duur te staan. Met een verdekt schot van de blauwe lijn scoort Bas Britstra met een polsschot hoog in de rechterbovenhoek, 2-6 op 38.55. En met dank aan collega verdediger René Kronenburg.

In de slotperiode een loeihard schot van Bas Britstra van rechts. Ferry weet de puck te keren. Op links staat Arthur Panchenko precies op de goede plaats om de rebound met een one-timer in het doel te werken, 2-7 (42.35). Zonder kleerscheuren overleven Jessica Schollaardt en haar Haagse formatie de tripping straf tegen Rene Kronenburg. Maar ook Lions doorstaat een penalty kill situatie, na een illegale check van Jesse van Eijnatten. De scheidsrechter maakte een schoudergebaar naar hem. Tweemaal glorieert Ferry Hart op een schot van Andri Salomonson en een inzet voor de korte hoek van Bas Britstra. Aan de andere kant krijgt Jesse van Eijnatten een vrije schietbaan. Denkt hij althans. Rene Kronenburg verijdelt de schietkans, maar wel ten koste van een tripping straf. Met nog iets meer dan twee minuten te spelen gaat Andri Salomonson er op rechts vandoor met de puck. Hij omspeelt de verdediger en rijdt de slot binnen. En omzeilt ook de goalie om de eindstand na 57.52 op 2-8 te bepalen. Overigens staat op de wedstrijdsheet René Kronenburg als doelpuntenmaker, zoals er wel meer 'niet helemaal goed' op de sheet staat.

Ook met routiniers als Frank Meijer, Florian Nelemans, Ferry Kooijman kon Dordt niet op tegen Jessica Schollaardt, Jan Olsthoorn, Ben Bik en teamgenoten, die duidelijk wat meer brachten. En vergeet vooral niet de nog immer aanwezige gretigheid, schaatssouplesse en ijshockey-instinct van Andri Salomonson. Overigens was ver na de wedstrijd Rogier Venema nog als enige op het ijs. Hij was geconcentreerd bezig met stretchoefeningen.

Terug