Trappers ouderwets goed

Oberliga Nord - Tilburg Trappers - Herne Miners 6-2 (2022-12-30)

Tilburg mist slechts een paar spelers, waaronder verdediger Noah Muller. En coach Doug Mason kon dus met vier aanvalslijnen spelen. Maar bij Herne een hele trits afwezigen. Veertien spelers, waarvan twee doelverdedigers, bracht de EV op de been. Voorafgaand aan de wedstrijd nog even kennis gemaakt met Trappers scribent Emile Joosten en de naast hem zittende supporter, met al voor het 24e jaar een seizoenkaart voor de Tilburg Trappers. Emile:"Ik blijf graag onafhankelijk, want dan kan ik schrijven wat ik wil." En daarvoor waarderen veel lezers zijn artikelen, die realistisch en zonder een (overdreven) blauw-gele Trappersbril zijn geschreven. Wat overigens niet iedereen hem in dank afneemt. We spreken over het iets mindere niveau van de Trappers vergeleken met een paar seizoenen geleden. Maar momenteel verkeren de Trappers weer in hogere sferen met meer dan tien achter elkaar gewonnen wedstrijden. Emile:"De nieuwe coach Doug Mason introduceerde een ander spelsysteem. Meer op effectiviteit gericht. De ploeg had enige tijd nodig om dat te internaliseren. Maar de resultaten van de afgelopen wedstrijden tonen zijn gelijk." Verder nog spraken we over het halen van een keeper uit het buitenland. Emile:"Was naar mijn idee niet strikt noodzakelijk, maar Cedrick Andree is wel verschrikkelijk goed." En over de kans dat ook volgend seizoen Doug Mason coach is. Emile:"Ik heb geen flauw idee, maar gezien zijn bouwactivitieten hier, misschien wel."
Bjorn Linda staat voor de Miners in het doel; Cedrick Andree voor de Trappers. Overigens was Chris van Grinsven één van de twee hoofdscheidsrechters.

Dan naar de wedstrijd. Na wat aftasten moet Denis Fominych van Herne al na 1.53 op de strafbank plaatsnemen. Op de powerplay krijgen Brett Bulmer en Diego Hofland scoringskansen. Maar er valt geen doelpunt. Hoewel Trappers het meerdere van het spel heeft krijgen de Duitser ook kansen. Zoe moet Cedrick een gevaarlijk schot van Braylon Shmyr onschadelijk maken. En bij een aangegeven straf (interference) tegen Kilian van Gorp schiet Nils Liesegang net naast. Tijdens de powerplay speelt Nils Braylon aan, maar het verdedigingswerk van Andree staat als een huis. Na de straf tegen de Trappers valt Tilburg weer gewoon aan. In de linkerhoek van de baan speelt Jonne de Bonth terug op Giovanni Vogelaar, die met de gemeen schot Linda weet te bedwingen, 1-0 na 12.27. Daarna kan HEV-verdediger David Kirchhoff Max Hermens alleen onreglementair stoppen. Eerst stuit Max Hermens tweemaal op Bjorn Linda. Maar een fenomenale pass van Reno de Hondt op de bij de verre paal geposteerde Raymond van der Schuit levert de 2-0 op (15.12) En nog net een powerplaydoelpunt. En daarmee is de koek nog niet op voor de periode. Max Hermens speelt de op de blauwe lijn gesposteerde Giovanni Vogelaar aan. Die met een one-timer de score naar 3-0 verhoogt (17.00). Opnieuw een schitterend aangespeelde doelpuntenmaker. De Bonth en Delany Hessels nemen het doel van Herne nog onder vuur, maar Linda vindt het genoeg voor de periode.

In het tweede bedrijf zie ik de supersnel schaatsende Marvin Timmer voor het eerst op het ijs. Brett Bulmer, de opvallendste van de drie imports, bedient Ninho Hessels aan de blauwe lijn. Met een vlak schot schiet Ninho de puck in de rechterbenedenhoek. En het is 4-0 na 25.16. Even later juicht Braylon Shmyr. Maar helaas voor hem. Hij had niet gescoord. Met Mikko Virtanen in de hoofdrol weet Trappers een straftijd tegen Jonne de Bonth (tripping op Denis Forminych) zonder kleerscheuren door te komen. Wouter Sars en Marlon Polter bejegenen elkaar onheus. Wouter laat zijn stick - maar niet zijn handschoenen - op het ijs vallen. En gebaart naar Marlon: kom maar op. Maar zijn ploeg is maar met twaalf veldspelers, dus hij schaatst weg om gewoon weer aan het speel deel te nemen. Dan vlak voor de tweede pauze een opleving van Herne. Maar Valentin Dér schiet net naast en Cedrick laat een gevaarlijk schot van Denis Forminych in zijn vanghandschoen belanden.

Kort na de hervatting zetten Denis Forminych en veteraan Nils Liesegang - de lichtpunten bij Herne samen met goalie Linda en verdediger Robert Peleikis - een aanval op. Met een zwieper weet Formynich de puck rechtsboven in het doel onder te brengen, 4-1 (42.43). Dan laat Jonne de Bonth Niklas Hane flink tegen de boarding smakken. Het straf doden gaat Trappers goed af. Een scherpe voorzet van Brett Bulmer. Bij de verre paal staat Raymond van der Schuit "goldrichtig", zoals de Duitsers zeggen, om de puck tegen de touwen te jagen, 5-1 (51.59). En op zijn volgende shift, met Trappers op de powerplay, staat Raymond weer goed aan de verre paal. Ditmaal is Sean Richards de aangever. 6-1 na 55.13 en een hattrick voor Van der Schuit. Een minuut later weet Jordy Verkiel Denis Fominych alleen van scoren af te houden door hem te haken. De Duitse spelers appeleren dwingend om een penalty shot. Maar dat komt er niet. Maar toch valt er een Duits doelpunt. Op de powerplay heeft Denis Forminych twee schoten nodig om Andree te bedwingen, 6-2 na 56.27. Maar dat is dan ook het slotpunt. Bjorn Linda laat Reno de Homndt struikelen op 58.01. Voor 1.59 minuten mag Valentin Dér de straf uitzitten.

Een terecht applaus van de toeschouwers voor de Trappers. Het lijkt wel alsof de Trappers weer gaan aanknopen bij het niveau van de beginjaren in de Oberliga Nord. Ik heb genoten van het spel van Tilburg. Ook alle achting voor de meegreisde supporters uit Herne. Onafgebroken vuurden zij hun team aan. En ook na de nederlaag vierden zij hun helden. De geroerde Herne spelers namen uitgebreid de tijd om hun aanhang te bedanken. Als slotstuk natuurlijk de verkiezing tot Trapper van de match. Met zijn hattrick viel de eer te beurt aan Raymond van der Schuit. Alleen moet ik nog wel even kwijt dat ik de imports van de Tilburg Trappers nogal viel tegenvallen. Bulmer maakte wel een redelijke indruk, maar is niet meer de speler die hij geweest is. Maar ja, dat alles op basis van één wedstrijd.

Terug