kennel van de stam de duffelt

nova scotia duck tolling retriever en het nederlandse kooikerhondje

 

kleine kennel


wij zijn een kleine kennel in de Ooijpolder bij Nijmegen


We fokken nu alleen nog Tollers.


iedereen is welkom om ons te ontmoeten en onze honden ‘live’ te begroeten. Bel even voor een afspraak 0481-432003 of 06 21836744.

Kekerdom ligt in de Ooijpolder vlakbij Nijmegen.


zoek je een pup?

onze wachtlijst voor 2019 is nog gesloten. 

De wachtlijst gaat open als er daadwerkelijk een dekking heeft plaatsgevonden.

 
 

Wij zijn een kleine kennel in de Ooijpolder bij Nijmegen. We fokken maar af en toe een nestje. Deze site hebben we met veel plezier voor u gemaakt. Kijk er op rond en als u  meer wilt weten over ons en onze honden neemt u dan gerust contact met ons op!


Wij zijn begonnen met een kooikerhondje, Joep. Twee jaar na hem kwam Chica in huis. Joep was slim, voortreffelijk in behendigheid die destijds net in opkomst was en ook flyball bleek hij supersnel op te pikken. Veel slimmer dan deze hond is er dan bijna ook niet te vinden. Joep is maar liefst 17 jaar geworden. Chica is van een heel andere orde. Ze ging het liefst volstrekt haar eigen gang, wilde best luisteren hoor, maar niet teveel. Chica was wel de meest vriendelijke kooiker aller tijde. Zo vind je ze, helaas (te) weinig. Nu hebben we geen kooikerhondjes meer. We fokken uitsluitend nog met de toller. Maar voor hulp bij het verschil tussen de toller en de kooiker om zo een goede keus te maken mag u mij altijd benaderen.


geschiedenis van onze kennel

Sinds we fokken houden we ons aan ons principe. Iedereen krijgt het hondje dat zo goed mogelijk bij je past. We zijn altijd ideëel geweest en toen er de mogelijkheid was om via de stichting SOHO een kooiker te laten opleiden als signaalhond hebben we ons nest ter beoordeling van de stichting Soho gesteld. Uit ons eerst gefokte nest is Siebe van de stam de Duffelt gedoneerd en tot op heden is hij nog werkzaam als signaalhond.

Via de contacten met de stichting Soho zijn we in aanraking gekomen met de Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Onze fantastische Siebe was opgeleid door Ineke en die had een Toller in opleiding. Dat was een leukerd! Nog leuker en slimmer dan een kooiker, en vooral stabieler bij oor kinderen. Daar moesten we meer van weten. Al snel waren we verkocht en hebben we Atuk bij ons in huis gekregen. Daarna volgden Qilai en Torak en sinds kort leeft Hoochienna bij ons. Mijn broer heeft Oetri, want ook hij is besmet geraakt door het tollervirus. Nu (2018) is dat veranderd, er zijn alleen nog Tollers in huis en deze honden zijn ‘vervangen door jongere hondjes).


 

een warm welkom

chica


met dit teefje zijn wij onze kennel begonnen...

op deze foto haar eerste nest

 

torak


tollers... een plaatje

 

we zijn een erkende fokker we zijn lid van de vereniging en de club