Hanny.gewoonthuis.nl

(de website van Hanny Sinkeldam-Buschmann)
Het is al weer een paar weken geleden (25 februari) dat ik een dag naar Den Haag ben geweest, samen met Dea. Het was een bijzondere dag: we vierden er mijn 40-jarig jubileum. De afgelopen veertig jaar heb ik mij bezig gehouden met genealogie, het onderzoek naar de herkomst en verdere bijzonderheden onze eigen voorouders. Wij zijn de enigen die van het gezin waarin wij geboren werden nog in leven zijn en we hopen allebei dat we samen nog veel uitstapjes kunnen maken. (Zie ook de pagina Actueel, bij het bericht van 28 februari).

Koffie met gebak   Dea bij Panorama Mesdag   Beeldengroep

Het 40-ste jaar

Het laatste jaar heb ik me voornamelijk bezig gehouden met het voltooien van het kwartierstatenproject. Ik kreeg zeer veel gegevens toegestuurd die betrekking hadden op de kwartierstaten die ik op mijn website had geplaatst: van personen die met een Sinkeldam trouwden, eigenaren van de woning die wij in 1972 kochten, mensen waar ik heb gewerkt als alphahelpende en meer. Omdat ik niets wil plaatsen zonder de data zelf in het archief of op internet te hebben bekeken ging daar veel tijd in zitten. Mijn hoofd was vol, ik wilde er mee stoppen en besloot dat te doen op 20 september 2019: de dag waarop ik de leeftijd van 70 jaar zou behalen. Dat vond ik een mooi moment ... Het werd echter iets later: 25 februari 2020.

Natuurlijk stop ik niet helemaal met genealogie: er is zoveel meer waar ik voorheen bijna niet meer aan toe kwam, denk maar aan de stamboom, gemeenschappelijke afstamming, historische plaatsen en verhalen van toen en van nu. En vanzelfsprekend ga ik wel verder met het voorgeslacht van de kleinkinderen. Lees verder in de samenvatting van 40 jaar genealogisch onderzoek.
Kort overzicht van wat u op deze website kunt bekijken:
  • Inhoudsopgave, met vermelding van alle veranderingen en aanvullingen,
  • Actueel, met links naar verhalen en verslagen,
  • Verhalenpagina, mijn eigen verhaal,
  • Index op echtparen in alle op deze website aanwezige kwartierstaten,
  • Index op echtparen in alle op deze website aanwezige genealogieën,
  • Route 14, een rondleiding door de tijd langs bijzondere genealogische gebeurtenissen, alles gezien vanuit 2014 (presentatie Open Dag, 29 mei 2014),
  • Route 17, een rondleiding door de tijd langs bijzondere genealogische gebeurtenissen, alles gezien vanuit 2017 (presentatie Open Dag, 25 mei 2017),
  • Familiereünie Ratelband, een wel heel bijzondere verjaardag,
  • Thuispagina, wat thuis voor mij betekent en waar ik deze website ook in elkaar heb gezet.

Veel leesplezier toegewenst!

Hanny Sinkeldam-Buschmann
Zuidoostbeemster, 10 maart 2020.


Zou de zon vandaag nog schijnen?
Jazeker, maar of we hem ook zien is een ander verhaal.
CONTACTPAGINA
(met link naar mijn gastenboek en een kaart van mijn woonomgeving op Google Maps)

INTERNET EN DE TOEKOMST
(eindopdracht van de cursus Webpage Designer)Bericht bij de nieuwe start op 29 maart 2012

Helaas is er, na de digitale inbraak bij KPN van 11 februari j.l. iets misgegaan, waardoor deze website tijdelijk niet te zien is. De pagina die u nu bekijkt is de nieuwe startpagina, in de plaats gekomen van de kort geleden plotseling verdwenen pagina.

Ik ga proberen de bestanden weer terug te zetten, zodat het een en ander binnen niet al te lange tijd weer te bekijken is. Gezien het grote aantal bestanden wat er op stond zal het wel even duren voordat de werkzaamheden zijn afgerond. Of echt alles wordt teruggeplaatst weet ik nog niet, de tijd zal het leren. De eerste bestanden die vandaag zijn teruggeplaatst staan bij De stamboom.

Ondertussen ga ik gewoon door met genealogisch onderzoek. Voor vragen e.d. kunt u mij een berichtje sturen, waarna ik u zo spoedig mogelijk zal antwoorden.


Hanny Sinkeldam-Buschmann
Zuidoostbeemster, 29 maart 2012.De eerste website

Wat stond er eigenlijk allemaal op de eerste website? Heel veel, meer dan wat er nu op staat. Ook hoe het ontstaan daarvan tot stand kwam. Het overzicht loopt tot 12 februari 2012, toen update 429 geplaatst zou worden.

"De webmail van KPN is uit voorzorg uit de lucht gehaald in verband met een digitale inbraak".
  Deze mededeling verscheen op het scherm toen ik bovenstaande gewijzigde bestanden naar de website wilde uploaden. Niet dus.

en later bleek dat alles verdwenen was ...