Hanny.gewoonthuis.nl

(de website van Hanny Sinkeldam-Buschmann)
Daar hangt hij, een oude kaart van de Beemster. Ik herinner me nog wanneer ik die heb aangeschaft: dat was in het jubileumjaar 2012, toen de Beemster 400 jaar bestond. Hij hangt inmiddels al een aantal jaren bij ons in huis, op een mooi plekje tussen kamer en keuken. Als ik er langs loop kijk ik er altijd naar.


Een oude kaart

Een paar weken geleden, precies op het moment waarop 2021 overging in 2022, kwam er een einde aan het zelfbestuur van de gemeente Beemster: de polder valt nu onder Purmerend ... Als je nu vanuit Purmerend de Beemsterbrug nadert zie je daar een bod staan: Zuidoostbeemster, gem. Purmerend. Vervolgens steek je de ringvaart over en rij je de polder in. Al bijna een halve eeuw zijn wij eigenaar van een stukje grond met daarop een woonhuis. Het is voor ons nog steeds een prachtige plek om te wonen!

Kort overzicht van wat u op deze website kunt bekijken:
 • Inhoudsopgave, met vermelding van alle veranderingen en aanvullingen,
 • Actueel, met links naar verhalen en verslagen,
 • Verhalenpagina, mijn eigen verhaal,
 • Index op echtparen in alle op deze website aanwezige kwartierstaten,
 • Index op echtparen in alle op deze website aanwezige genealogieën,
 • Route 14, een rondleiding door de tijd langs bijzondere genealogische gebeurtenissen, alles gezien vanuit 2014 (presentatie Open Dag, 29 mei 2014),
 • Route 17, een rondleiding door de tijd langs bijzondere genealogische gebeurtenissen, alles gezien vanuit 2017 (presentatie Open Dag, 25 mei 2017),
 • De Schakel, een blad waar ik negen jaar lang mee bezig ben geweest, voor familie en belangstellenden,
 • Familiereünie Ratelband, een wel heel bijzondere verjaardag,
 • Thuispagina, wat thuis voor mij betekent en waar ik deze website ook in elkaar heb gezet,
 • Internet en de toekomst, eindopdracht van de cursus Webpage Designer, waar ik van oktober 2014 tot eind oktober 2016 mee bezig ben geweest.

Veel leesplezier toegewenst!

Hanny Sinkeldam-Buschmann
Zuidoostbeemster, 26 januari 2022.


Een stukje geschiedenis

Deze website bestaat al een poosje. Dit wordt uitgebreid beschreven op de pagina Internet en de toekomst, dat ik schreef als eindopdracht van de cursus Webpage Designer. Nu bijna tien jaar geleden gebeurde er iets heel vervelends: mijn website verdween. Het voelde voor mij als een ramp! Maar ik gaf het niet op en na anderhalve maand stond hij weer op zijn plek.


Bericht bij de nieuwe start op 29 maart 2012

Helaas is er, na de digitale inbraak bij KPN van 11 februari j.l. iets misgegaan, waardoor deze website tijdelijk niet te zien is. De pagina die u nu bekijkt is de nieuwe startpagina, in de plaats gekomen van de kort geleden plotseling verdwenen pagina.

Ik ga proberen de bestanden weer terug te zetten, zodat het een en ander binnen niet al te lange tijd weer te bekijken is. Gezien het grote aantal bestanden wat er op stond zal het wel even duren voordat de werkzaamheden zijn afgerond. Of echt alles wordt teruggeplaatst weet ik nog niet, de tijd zal het leren. De eerste bestanden die vandaag zijn teruggeplaatst staan bij De stamboom.

Ondertussen ga ik gewoon door met genealogisch onderzoek. Voor vragen e.d. kunt u mij een berichtje sturen, waarna ik u zo spoedig mogelijk zal antwoorden.

Hanny Sinkeldam-Buschmann
Zuidoostbeemster, 29 maart 2012.


De eerste website

Wat stond er eigenlijk allemaal op de eerste website? Heel veel, meer dan wat er nu op staat. Ook hoe het ontstaan daarvan tot stand kwam. Het overzicht loopt tot 12 februari 2012, toen update 429 geplaatst zou worden.

"De webmail van KPN is uit voorzorg uit de lucht gehaald in verband met een digitale inbraak".
  Deze mededeling verscheen op het scherm toen ik bovenstaande gewijzigde bestanden naar de website wilde uploaden. Niet dus.

en later bleek dat alles verdwenen was ...
(VERVANGEN 26 januari 2022)

Mei 2021, het is Tweede Pinksterdag en buiten regent het. Er is heel wat gebeurd de afgelopen tijd. De avondklok is er niet meer, gelukkig, we kunnen weer meer dan een paar maanden geleden maar nog steeds is niet alles "normaal".

Veel van de omstandigheden waar we sinds maart vorig jaar mee te maken kregen zijn er nog steeds. Nog altijd ben ik niet met de trein weggeweest (dat was mijn eigen keuze: een lange reis maken met een mondkapje op is toch minder aangenaam dan zonder) en de zondag voelt ook nog steeds anders dan anders: nu zit ik op mijn bureaustoel bij de computer in plaats van op een bank in Ons Gebouw aan de Zonnelaan te Purmerend. Natuurlijk ga ik toch wel regelmatig het erf af, voor de boodschappen, of zomaar om een stukje te fietsen. Een paar honderd meter van ons huis af hadden we dit jaar weer tulpen. Altijd mooi, om even echt van te genieten!


Een bollenveld vlakbij

Inmiddels ben ik nu echt gestopt met het kwartierstatenproject (was vorig jaar mislukt) waardoor ik meer tijd heb voor andere dingen. Zie ook de samenvatting van 40 jaar genealogisch onderzoek (25 februari 2020).

Hanny Sinkeldam-Buschmann
Zuidoostbeemster, 24 mei 2021.
(VERVANGEN 24 mei 2021)

Eind februari 2021, de tijd gaat snel. We zijn de grens naar een nieuw jaar overgegaan, hoopvol, want we willen zo graag dat alles weer "normaal" wordt. Dat er geen Avondklok meer is, dat we elkaar weer gewoon kunnen ontmoeten, boodschappen kunnen doen zonder mondkapje en nog veel meer waar je nu maar beter niet telkens aan moet denken. Het komt vast wel goed! Geniet maar gewoon van de dingen die wel kunnen, zoals ik ook schreef in onze kerstwens.

De omstandigheden die sinds maart vorig jaar hun invloed hebben op ons dagelijks leven zijn er nog steeds. Nog steeds ben ik niet met de trein weggeweest en inmiddels al bijna een jaar doe ik alles per auto, fiets of per muis. Daar is niets mis mee maar ik mis het gevoel van vrijheid wel. Het grootste deel van de week ben ik gewoon thuis en heel vaak zit ik dan aan de computer. Natuurlijk ga ik toch wel regelmatig het erf af, bijvoorbeeld voor de boodschappen. Soms ga ik daarvoor naar Oosthuizen, gewoon met de fiets. Het is niet ver: 10 minuutjes fietsen via de Oostdijk en ik ben er.


Het dorp Oosthuizen

Voor mij is het ook een historische plaats: een van mijn bet-overgrootmoeders droeg zelfs de naam "Oosthuizen". Destijds, toen ik 10 jaar met genealogie bezig was, heb ik een boekje over haar voorgeslacht samengesteld. Nu heb ik het op mijn website geplaatst en kunt u het hier lezen.

Hoewel ik nu echt stop met het kwartierstatenproject (was vorig jaar mislukt) stop ik niet met de genealogie: vanzelfsprekend ga ik wel verder met het voorgeslacht van de kleinkinderen. Zie ook de samenvatting van 40 jaar genealogisch onderzoek (25 februari 2020).

Hanny Sinkeldam-Buschmann
Zuidoostbeemster, 26 februari 2021.