Poppenhuis en miniaturen: de eetkamer
Januari 2001. De eetkamer is eindelijk klaar. Eerst kwam ik fineer-hout tekort voor de parketvloer. Toen wilde de lambrizering niet passen. Uiteindelijk de deur naar de hal gemaakt. Nu nog een inrichting.
De deur vanuit de hal naar de eetkamer is  af. Net als de schuifdeuren in de huiskamer heeft deze deur glas-in-lood. Het patroon hiervoor is ongeveer hetzelfde als dat wat ik gezien heb in een huis aan het Emmapark in ons dorp Pijnacker.

Ook de kleuren van die deur heb ik min of meer aangehouden.

Wil je weten hoe ik deze deur gemaakt heb ? Klik dan hier.

 


Het eerste meubelstuk is in aanbouw: een uitschuiftafel van notenhout met vier of zes (?) stoelen. Ik probeerde de tafel na te maken, die mijn ouders vroeger hadden, maar dat viel nog niet mee. Vooral de glijders van het uitschuifgedeelte gaven wat denkwerk.

De tafel is inmiddels klaar (febr 2001). Van de stoelen zijn er nu 2 af.

Wordt vervolgd.

Klik op de foto's voor close-ups

 

Klik op de foto's voor close-ups

Dit is het eerste stoeltje die bij de tafel past. Het moeten er uiteindelijk 6 worden, dus ik ben nog even zoet. Ook moet ik nog beslissen watvoor zittinkjes er op komen.

Rechts een klein kistje voor bijvoorbeeld bestek of sigaren. Het is gemaakt van berkentriplex beplakt met 2 soorten dun fineer wat ik kocht bij Joop van Heeren van Het Kabinet in Gouda.

Klik op de foto's voor close-ups

Update maart 2002:

De vier stoelen zijn bijna hetzelfde geworden en hebben een afneembaar kussentje van groen fluweel. Voor deze foto mochten de kleine barbiepopjes van mijn dochter even proefzitten.

 

 

Terug naar het Droomhuis

Verder naar de volgende kamer

Email Marina

update: 16 oktober 2002