Leonardoschool Eindhoven

Dini van den Heuvel

Van Gijzel ambassadeur van Leonardoschool

door Patrick Wiercx in het Eindhovens Dagblad van zaterdag 29-1-2011

Burgemeester Rob van Gijzel wordt ambassadeur voor de Leonardoschool in Eindhoven. Het gaat om onderwijs aan hoogbegaafde kinderen.

De Leonardoschool telt drie groepen leerlingen en maakt deel uit van basisschool De Zevensprong in Stratum. "In het belang van passend onderwijs voor deze groep kinderen hebben we de burgemeester gevraagd om ambassadeur te worden", zegt bestuurslid Silke Georgi van de Leonardoschool Eindhoven.

Voor onderwijs aan hoogbegaafden trekt de overheid geen extra geld uit, terwijl het de schoolbesturen wel extra geld kost. De betrokkenen bij het Eindhovense Leonardo-onderwijs proberen daarom bedrijven te interesseren voor een bijdrage. "Het is fijn dat burgemeester Rob van Gijzel ons steunt. Dat kunnen we goed gebruiken om onderwijs aan hoogbegaafden op de kaart te zetten", aldus Silke Georgi.

Burgemeester van Gijzel reageert desgevraagd dat het talent van kinderen goed tot ontwikkeling moet kunnen komen. "Alle talent is belangrijk, op alle niveaus. Soms moet je daarvoor extra dingen regelen. Hoogbegaafde kinderen zijn daar een voorbeeld van. Het Leonardo-onderwijs zorgt ervoor dat deze kinderen zich in eigen tempo en op eigen niveau kunnen ontwikkelen. Daar zet ik me graag voor in.

Voor meer informatie over Leonardoscholen klik op Leonardoschool

Een artikel over een Leonardoschool in Zwijndrecht