Hier werd de diagnose gemist met dramitische gevolgen

Beginpagina


Wiens schuld is de dood van Lourdes Segura?

In juni 2005 onderging de in Nederland wonende Spaanse Lourdes een blindedarmoperatie. Niet lang daarna kreeg ze last van prikkelingen in haar voeten en dit breidde zich al gauw uit naar haar benen. Het lopen ging ook steeds moeizamer. Er werd door een arts een opmerking gemaakt over een vitamine B12-tekort.
Haar man Geert zocht daardoor op internet en vond de ziekte Pernicieuze Anemie. De klachten van Lourdes leken hier volgens Geert ook op. Waarschijnlijk vertoonde Lourdes de verschijnselen van de gecombineerde strengziekte (gevolg van B12-tekort). Daarnaast kreeg ze psychische klachten en kon ze steeds minder goed zien. Begin december kon ze niet meer zelfstandig uit bed komen. De neuroloog zag geen neurologische afwijkingen en geen van de behandelende artsen constateerde Pernicieuze Anemie. Mogelijk is men uitgegaan van een normaal bloedbeeld, geen anemie dus. En de klachten werden niet in verband gebracht met een B12-tekort. Een medische misser lijkt het. Het leek steeds meer op de klachten van de gevonden ziekte, maar volgens de neuroloog zou het vanzelf wel over gaan.
Wie heeft Lourdes vermoord, haar man Geert of de artsen die niet naar een mogelijk B12-tekort hebben gekeken? Ik vermoed dat er nooit op B12 is geprikt...
Naar mijn idee verdient Geert een soort van rehabilitatie.


Deze situatie doet me erg denken aan onze situatie in oktober en december 1995. Het ging toen ook steeds slechter met mijn vrouw Akke. Veel last van tintelingen en ze kon haast niet meer lopen en niet zelfstandig de trap op. Lees het hier.

   

| Naar de beginpagina |