Reacties B12-tekort 2007

13-05-2007

Het verhaal van Mariska

terug

Een B12-waarde van 125 en tijdelijk injecties...
- huisarts, internist en neuroloog leggen de relatie niet met het B12-tekort -

13-05-2007. Alle enige malen heb ik de site bezocht en herken mezelf in veel symptomen. Nu is het echter zo dat mijn huisarts me wegwuift en me doodsimpel niet meer serieus neemt.
Mijn bloedonderzoeken zit nu op een B12-waarde van 162. Hij is al eens 125 geweest en heb toen injecties gekregen, die dus gestopt zijn. (ongeveer 3 jaar geleden)
De diŽtiste zegt dat het niet aan mijn voedingspatroon ligt.
Nu is mijn vraag wordt er ergens in Nederland onderzoek gedaan naar vitamine B12-tekort, graag zou ik hier aan deel willen nemen, zodat het voor mij duidelijk wordt, zonder steeds strijd te moeten leveren. Mariska (33 jaar)
Antwoord: Een B12-tekort komt eigenlijk altijd door een opnamestoornis en meestal is dit de ziekte van de site. Dit is niet meer te herstellen en dan heb je de injecties blijvend nodig, dus voor de rest van je leven. Een dokter die bij een B12-waarde van 125 pmol/l niet blijvend injecties geeft, verstaat zijn vak niet. Je kunt er dan op wachten dat de waarde vroeg of laat weer zo laag is.
Je moet dus gewoon injecties hebben, simpel zat. Door deze lage B12 kun je zeker klachten hebben. Deze waarde bijft gewoon langzaam zakken.
Print
dit artikel uit. Geef dit aan de dokter en zeg dat je op basis van dit artikel op korte termijn een verwijzing wilt voor een internist, omdat jij er zeker van bent dat je klachten door een B12-tekort komen. Neem iemand mee naar de dokter om wat meer druk uit te oefenen. Er had dus nooit met de injecties gestopt mogen worden. Dit is een medische misser van de dokter waar jij de dupe van bent. Pik dit niet. Dat een zo lage B12 dus klachten kan geven is al heel lang bekend en dat hoort jouw dokter te weten.... en daar gaat het artikel dus over.
Dus Mariska, laat je niet weer met een kluitje in het riet sturen door deze dokter. Kom voor jezelf op, het zijn jouw klachten en het gaat om jouw lichaam. Dat je injecties nodig hebt is volgens mij voor 100% zeker. En die injecties moet je blijvend hebben, dus nooit weer stoppen.


Dezelfde dag. Je hebt me heel erg geholpen en eigenlijk bevestigt het wat ik zelf weet.
Het vervelende is wel dat ik doorgestuurd ben naar een internist.... en deze man wilde me zelfs naar een psychiater hebben. Hoe stom kunnen zelfs 2 artsen zijn. Ondertussen ben ik terug bij de neuroloog en deze heeft ontdekt dat er iets aan de hand is met mijn korte termijn geheugen, maar daar houdt het dan op, resterende klachten nog niet over gesproken. Al met al lukt het me niet om iemand te vinden die open staat voor een B12-tekort, doe zelfs mijn best bij de bedrijfsarts, misschien dat hij wat voor me kan doen.
De site helpt me heel erg, want het bewijst dat ik nog niet zo gek ben.
Antwoord: Dat zijn nu dus je huisarts, een internist en een neuroloog die de lage B12 niet als oorzaak zien. Je zou voor een second opinion naar een andere internist (in een ander ziekenhuis) moeten. Of naar een van de dokters die het bewuste artikel hebben geschreven. Neem dit op met je bedrijfsarts.
Laat de bedrijfsarts dit lezen: "Het B12-tekort van Mariska is de hoofdoorzaak van haar klachten. Een B12-tekort is niet iets tijdelijks. Als Mariska geen injecties krijgt zal haar gezondheid gegarandeerd langzaam achteruit gaan en op den duur helemaal niet meer kunnen werken. Als Mariska de juiste behandeling krijgt dan zal ze opknappen en op termijn probleemloos aan het werk zijn. Geen twijfel mogelijk."
Laat de bedrijfsarts op mijn site kijken maar ook op die van de stichting: www.stichtingb12tekort.nl  
Ook kan de bedrijfsarts zonodig contact opnemen met een bevriende internist hierover.
Dus Mariska jij bent echt niet zo gek, maar een huisarts, een internist en een neuroloog die niet de relatie leggen met de lage B12 daar heb ik grote twijfels over. Hopelijk verschuilt de bedrijfsarts zich niet achter de conclusies van de andere dokters, maar gaat deze zelf zijn mening vormen.
Laat je bedrijfsarts mijn mailtjes maar lezen. Eigenlijk zou je naar dr. Van Loon moeten, maar die heeft het momenteel ontzettend druk, dus ik weet niet of dat lukt.

terug