Site logo
Huuk Mandos
Schilderijen
 
homepersonenbloemendiversecontact

Olieverfschilderijen Huuk Mandos.
 
Even voorstellen:
 
Als kind had ik al wat creativiteit in mijn vingers maar bestond het geduld en interesse nog niet. Later kwam ik steeds vaker in aanraking met mooie dingen en begon me te interesseren in de kunst in een hele brede zin.
Een tiental jaren geleden ben ik als ontspanning begonnen met een teken- en schildercursus en na verschillende technieken uitgeprobeerd te hebben is mijn passie voor het olieverfschilderen geboren. Op het instituut Pieter Brueghel heb ik onder begeleiding van Henk Arnoldussen, Toon Stalpers en Peter Linnartz me gedurende deze periode ontwikkeld. In het begin schilderde ik veelal bloemen en gebouwen. Tegenwoordig schilder ik steeds meer personen, vooral vrouwen. Vrouwen blijven altijd intrigeren, ze zijn mooi en vaak een bron van inspiratie.
 
Ik gebruik een grove techniek op grote doeken. De compositie vind ik erg belangrijk waardoor mijn schilderijen steeds vaker een eigen karakter hebben. Maar originaliteit spreekt me het meest aan.
De grove techniek en kleurgebruik komen op de foto’s niet goed over. De foto’s zijn erg flets van kleur en om een goed beeld te krijgen moet je de schilderijen eigenlijk live zien.
 
Ben je geļnteresseerd, neem gerust contact op.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Huuk Mandos