Blog


7e Update Benjen!

IMG 4113

Maike en Benjen aan het speuren


Dit wordt in mijn ogen de laatste update van Benjen.Hij is immers nu een jaar oud en bijna een jaar bij ons en een echte pup is hij niet meer. Hij lijkt eerder soms wat te puberen, maar zonder dat het de spuigaten uit loopt. Er is in zijn korte leventje al best veel gebeurd. In de zomervakantie is hij mee geweest. Eerst een week in Durbuy in de Belgische Ardennen. Daarna is hij nog een week in Durbuy geweest, maar op een heel ander deel van die gemeente. Dat ging boven verwachting goed. Vooral op het tweede plek (een vakantiewoning met o.a. een heel groot grasveld) amuseerde hij zich kostelijk. Op beide vakanties waren ook kleinkinderen mee en zoals ik al eerder schreef: kinderen vindt hij prachtig. Ze kroelen en stoeien met hem en hij ondergaat het glimlachendEn wee als ik eens een van de kleintjes op zijn donder geef of er wat mee stoei!! Dat vindt mijnheer niet zo leuk! En dat laat hij merken. Het verwart hem, denk ik. Aan de ene kant wil hij de kleintjes beschermen en aan de andere kant is er zijn baasje. Maar kortom: voor kinderen is hij echt lief. Benjen volgt samen met Maike nog steeds cursussen en heeft inmiddels drie diploma's. (Vraag mij niet waarvoor precies). Afgelopen week ging Maike er voor het eerst mee naar een cursus 'speuren'. Dat deed hij volgens de instructeur heel goed. Dat houden we er dus even in.

In de herfstvakantie gingen we naar Frankrijk, waar hij een weekje met ons verbleef o.a. enkele dagen bij zijn verwekker Pipeau en diens baas, Robert. Hij heeft zich heerlijk kunnen †uitleven tijdens lange wandelingen met voornoemd gezelschap. Ook van wagenziekte is al lang geen sprake meer. Benjen †heeft de neiging om als je in de bank zit op je schoot te komen zitten. Maar daar is ie toch echt te groot voor. Als alternatief leunt hij met twee voorpoten op je schoot en blijft zo staan. Hij wordt graag geknuffeld. Sneeuw was een aparte belevenis! Helemaal door het dolle was mijnheer. Zo erg, dat hij erin slaagde zijn riem te verliezen. die vonden we na het dooien terug. Ook van het klappen van vuurwerk lijkt hij niet echt te schrikken. Echt grote medische problemen kennen we niet. Hij heeft een oogontsteking gehad, maar liet na enkele keren het druppelen prima toe. Op het moment waarop ik dit schrijf rent hij achter twee kleinkinderen aan de kamer op en neer. Ik liet al eerder weten dat Benjen wel redelijk waaks is. En als er aan de voordeur wordt gebeld, breekt hij met zijn geblaf de tent zowat af. Ik zie de aanbellers verbleken!†

Al met al, is mijn conclusie, dat we met Benjen een scheet van een hond hebben gekregen die we niet meer zouden willen missen. †


Met vriendelijke groet,

Wim van Overveld


Sansa op de Winner

GOPR1610


Vandaag zijn we met Sansa op de Winnershow in Amsterdam geweest. Rob Cordes heeft haar uitgebracht en ze kreeg 1ZG en een mooi rapport.

Het was een gezellige dag! We moeten nog wel wat oefenen op het tandjes tonen, dat vindt Sansa nog niet zo’n succes.

IMG_4044


1 jaar!

20171027 150907


Alle broers en zussen van Ragnar van harte gefeliciteerd met hun 1e verjaardag.

Ragnar is een fijne sociale hond en kan rennen gelijk een hazewindhond ;)

Groeten, Lenie Kruis.

��

Gefeliciteerd!! LaXko nest 1 jaar oud.

IMG 6D08875AE84D-1


Vandaag een jaar geleden werd ons Langhaar x Korthaar (LaXko) nest geboren! Omdat dit de tweede generatie variŽteitskruising was, hadden we kans op zowel lang- als korthaartjes in ons nest.Het duurde best lang voordat we zekerheid hadden over de vachten maar met 5 weken konden we redelijk zeker zijn: 2 korthaar reutjes en 2 langhaarreutjes, 1 korthaarteefje en 3 langhaarteefjes!
Het was interessant om de verschillen te zien met onze vorige langhaarnesten en alle langhaarnesten die ik in mijn tijd bij de fokkerijcommissie de puptest heb afgenomen.
Deze pups waren iets†
beweeglijker, liepen sneller en leken ook tijdens de puptest stabieler.
Een jaar later kan ik wel zeggen dat alle pups het goed doen. Hun huisgenoten zijn blij met ze, ze luisteren over het algemeen goed en zijn zeer energieke jonge honden. Op 14 april hoop ik ze, samen met hun ouders Joya en Pipeau, allemaal weer te zien op de nestendag van de NHC.


Walder, Benjen, Reidar (Rhaegar), Ragnar (Jaqen), Fientje (Nymeria), Pien (Missandei), Isa (Daenerys) en Sansa Gefeliciteerd!!

6e update Walder

IMG 3970


Ze zijn al bijna een jaar oud †De tijd gaat zo snel! Hoog tijd voor een update vanaf de boerderie.

Walder doet het ontzettend goed. Ik lees al dat er meer niet zo van de brokken zijn. Walder eet ook liever zijn vlees dan zijn brokken. Het ergste "langpootmug" gehalte begint er wel wat af te gaan, maar het blijft een mooie fijngebouwde hond. Hij blijft redelijk rond de 23 kilo zitten nu, maar ik verwacht dat hij tzt nog wel wat de breedte in zal gaan. Wij zien hem natuurlijk dagelijks, maar mensen die hem een poos niet gezien hebben, die vinden hem steeds nog onwijs gegroeid.

We zijn druk met de gevorderdencursus bezig, maar hij vindt het lastig om zijn focus echt op mij te houden (ipv andere honden, mensen of gewoon alle geurtjes overal). De oefeningen doen vindt hij wel leuk, maar volgen is echt niet zo zijn ding †Ik ben aan het bedenken wat we hierna gaan doen, fun training (met hindernissen en van alles) of juist door naar de G&G. Maar eerst deze cursus maar halen, want los volgen krijgen we op het honden terrein nog geen voldoende voor. Thuis wel trouwens, loopt hij braaf naast de kruiwagen mee enzo.

Hij is ook aardig (veel) waaks. Lastig om hem soms stil te krijgen en houden. Maar het is echt een geweldige metgezel en we hadden hem natuurlijk ook om te waken en dat kan hij! Hij vindt het ontzettend leuk om mee in de auto, al wordt het wel wat krap voorin inmiddels. Mee naar de paarden is ook prima en als ik met de paarden langs loop, gaat hij netjes zelf al in zijn mand. In de tussentijd scharrelt hij wat rond. Laatst al op jacht naar z'n eerste muis, maar echt een jager is hij nog niet. Eigenlijk vindt hij alles leuk, behalve de kliko en hooipakjes die naar beneden vallen, maar dan moet je ook gewoon aan de kant, dus dat is prima.

IMG 3969

.

IMG 3967

.

IMG 3968


Pappa Piep kreeg bezoek

2017-10-05-PHOTO-00000261

Margo met Reidar (Rhaegar) en Pipeau


In de afgelopen weken hebben Rob, Jaap en Pipeau bezoek gekregen van twee van zijn zoons uit ons nest! Paul en Margo waren er met korthaar Reidar (Laxko Rhaegar) en een paar weken later waren Wim en Maike er met Benjen.

2017-10-17-PHOTO-00000271

Maike met Benjen en Pipeau

2017-10-17-PHOTO-00000276

.


Reis naar het Noorderlicht

P1030087


Wij (Roel en Ayesta met Hasse, Ispel en Sansa) zijn weer terug van een prachtige reis door Noord Zweden en Noorwegen. We zijn via Oost-Zweden langs de kust naar het noorden gereden over de E4. Vervolgens richting het westen de E10 op, daar zijn we de Poolcirkel over gegaan.

Eerst hebben we Abisko en BjŲrkliden bezocht, waar we in 2015 in de winter zijn geweest en ook het noorderlicht hebben gezien. Erg mooi om deze plaatsen nu in herfstkleuren (en zonder sneeuw!) te zien!

Daarna zijn we doorgereden naar Noorwegen, nog wat noordelijker: TromsÝ. Dit was echt het hoogtepunt van onze reis. Een prachtige omgeving, leuke stad en vrijwel iedere nacht hebben we daar aurora’s gezien.

Na TromsÝ, waar we 8 dagen gebleven zijn, zijn we naar de Lofoten gegaan. Mooi maar wel wat kaal naar mijn smaak. Wel een prachtig dramatisch en fotogeniek landschap.

Noorwegen is prachtig om doorheen te rijden. Overal bergen, beken, watervallen en fjorden, je raakt niet uitgekeken!

IMG 3522

Zo zat Sansa op de heenweg op de bank. Op de terugweg wilde ze toch liever bij Hasse en Ispel achterin.

IMG 3310

.

IMG 3621

.

IMG 3776

.

IMG 3942

.

P1020601

Sansa

P1020699

Overgrootmoeder Hasse (15-10-2006)

P1020779

Spookje

P1030188

.

P1030288


4e update Pien

DSCN0026-002


Hoi Ayesta,hier even een update van Pien.
Pien is geen brokkeneetster,maar ik ben overgestapt op andere brokken†en het gaat nu beter.†
Zij luistert goed,maar buiten is ze hieperdepieper!†Wij wonen aan een straat met tuinen aangrenzend aan de weg†waar veel honden wonen. Als Pien eraan komt begint ze al te blaffen,†zodat de honden weten O daar komt Pien.

Verder weet ik niet hoe zij aan zoveel energie komt
Voorbeeld:Uitgelaten,spelen met een bevriende hond, ’s middags nog 1 uur gelopen en daarna denk je ze is moe, maar dan gaat ze nog rustig rennen met haar bal hierachter.†Ik leg haar daarom af en toe in de bench,zodat ze kan rusten.

Van de week ga ik oefenen met loslopen of aan de lange lijn.†Ik was bang,dat zij tegen iedereen op zou springen.†Ik ben benieuwd hoe het gaat.

Hebben de andere honden ook zoveel energie?

Nu ik laat het je wel weten hoe het verder gaat.

Groetjes van Carla en Herke

DSCN0001-001


4e update Isa (Daenerys)

image1


Hallo Ayesta en Roel,

Het is alweer een tijdje geleden dus dacht, zal weer eens wat van mij laten horen.

Ben nu bijna 9 maanden oud en ben flink gegroeid. En waarvan snap ik nog niet zo heel goed. Mijn baasjes blijven mij die brokken geven en echt, vind er niets aan. Gelukkig krijg ik best wat koekjes en kluifjes dus, ik denk dat dat het hem doet. Maar ik zie er niet slecht uit hoor. Krijg veel complimentjes en zelfs wordt er geregeld geroepen , kijk een wolf! Eh Ikke?? Wat is dat? Is het een lekker koekje of zo??

Heb al echte vrienden hier in de buurt. We vormen dan een soort groepje. Soms zijn we wel met zijn vijftienen , als ik goed geteld hebt hoor. Zelfs twee Deense doggen. En ik maar denken dat ik groot ben, nou dat valt dan best tegen hoor.

Wel heel verdrietig geweest daar mijn aller beste vriendinnetje naar de hondenhemel is gegaan vorige maand. Moet nu wel heel erg er aan wennen dat ik nu de enige haarbal ben hier in huis.†

image3


image2

Maar mijn baasjes zijn heel lief voor mij hoor en nu ga ik hen gewoon wat vaker zieken. Als mijn bazen op die stomme rechthoekige dingen zitten te kijken en typen nou, dan duik ik lekker op hun schoten en dan wil ik kroelen en spelen. En hihi, dat doen ze dan ook nog. Duh.

image4

Ben ook twee weken geleden klaar met mijn grote meisjes honden dingetje. Best lastig want mocht in ene keer niet meer los lopen. Belachelijk !! Duurde wel drie weken. Niets spelen met mijn grote vrienden op het veldje. Niet meer mee met mijn vriendenclubje (een uitlaatservice). Nee, dat vond ik echt niet leuk. En dan vrouwtje iedere keer met een dweil achter mij aan. Pff, gelukkig ook weer gehad.

Zo, denk dat ik nu wel genoeg heb verteld. Ga weer eens even buiten kijken naar mijn balletje. Leuk tijdverdrijf overigens!

Groetjes Rob en Sibylla

image5


image6Idar het fotomodel

1 IDAR02


Vandaag kreeg ik foto’s opgestuurd van Idar, broer van Ispel, die bij de fotograaf is geweest :)

Knappe vent!

De fotograaf is Luc Adriaenssen.

1 IDAR05

1 IDAR01
1 IDAR11
© Ayesta Brand.†All rights reserved, please do not copy anything without my permission.