Blog


Reis naar het Noorderlicht

P1030087


Wij (Roel en Ayesta met Hasse, Ispel en Sansa) zijn weer terug van een prachtige reis door Noord Zweden en Noorwegen. We zijn via Oost-Zweden langs de kust naar het noorden gereden over de E4. Vervolgens richting het westen de E10 op, daar zijn we de Poolcirkel over gegaan.

Eerst hebben we Abisko en BjŲrkliden bezocht, waar we in 2015 in de winter zijn geweest en ook het noorderlicht hebben gezien. Erg mooi om deze plaatsen nu in herfstkleuren (en zonder sneeuw!) te zien!

Daarna zijn we doorgereden naar Noorwegen, nog wat noordelijker: TromsÝ. Dit was echt het hoogtepunt van onze reis. Een prachtige omgeving, leuke stad en vrijwel iedere nacht hebben we daar aurora’s gezien.

Na TromsÝ, waar we 8 dagen gebleven zijn, zijn we naar de Lofoten gegaan. Mooi maar wel wat kaal naar mijn smaak. Wel een prachtig dramatisch en fotogeniek landschap.

Noorwegen is prachtig om doorheen te rijden. Overal bergen, beken, watervallen en fjorden, je raakt niet uitgekeken!

IMG 3522

Zo zat Sansa op de heenweg op de bank. Op de terugweg wilde ze toch liever bij Hasse en Ispel achterin.

IMG 3310

.

IMG 3621

.

IMG 3776

.

IMG 3942

.

P1020601

Sansa

P1020699

Overgrootmoeder Hasse (15-10-2006)

P1020779

Spookje

P1030188

.

P1030288


4e update Pien

DSCN0026-002


Hoi Ayesta,hier even een update van Pien.
Pien is geen brokkeneetster,maar ik ben overgestapt op andere brokken†en het gaat nu beter.†
Zij luistert goed,maar buiten is ze hieperdepieper!†Wij wonen aan een straat met tuinen aangrenzend aan de weg†waar veel honden wonen. Als Pien eraan komt begint ze al te blaffen,†zodat de honden weten O daar komt Pien.

Verder weet ik niet hoe zij aan zoveel energie komt
Voorbeeld:Uitgelaten,spelen met een bevriende hond, ’s middags nog 1 uur gelopen en daarna denk je ze is moe, maar dan gaat ze nog rustig rennen met haar bal hierachter.†Ik leg haar daarom af en toe in de bench,zodat ze kan rusten.

Van de week ga ik oefenen met loslopen of aan de lange lijn.†Ik was bang,dat zij tegen iedereen op zou springen.†Ik ben benieuwd hoe het gaat.

Hebben de andere honden ook zoveel energie?

Nu ik laat het je wel weten hoe het verder gaat.

Groetjes van Carla en Herke

DSCN0001-001


4e update Isa (Daenerys)

image1


Hallo Ayesta en Roel,

Het is alweer een tijdje geleden dus dacht, zal weer eens wat van mij laten horen.

Ben nu bijna 9 maanden oud en ben flink gegroeid. En waarvan snap ik nog niet zo heel goed. Mijn baasjes blijven mij die brokken geven en echt, vind er niets aan. Gelukkig krijg ik best wat koekjes en kluifjes dus, ik denk dat dat het hem doet. Maar ik zie er niet slecht uit hoor. Krijg veel complimentjes en zelfs wordt er geregeld geroepen , kijk een wolf! Eh Ikke?? Wat is dat? Is het een lekker koekje of zo??

Heb al echte vrienden hier in de buurt. We vormen dan een soort groepje. Soms zijn we wel met zijn vijftienen , als ik goed geteld hebt hoor. Zelfs twee Deense doggen. En ik maar denken dat ik groot ben, nou dat valt dan best tegen hoor.

Wel heel verdrietig geweest daar mijn aller beste vriendinnetje naar de hondenhemel is gegaan vorige maand. Moet nu wel heel erg er aan wennen dat ik nu de enige haarbal ben hier in huis.†

image3


image2

Maar mijn baasjes zijn heel lief voor mij hoor en nu ga ik hen gewoon wat vaker zieken. Als mijn bazen op die stomme rechthoekige dingen zitten te kijken en typen nou, dan duik ik lekker op hun schoten en dan wil ik kroelen en spelen. En hihi, dat doen ze dan ook nog. Duh.

image4

Ben ook twee weken geleden klaar met mijn grote meisjes honden dingetje. Best lastig want mocht in ene keer niet meer los lopen. Belachelijk !! Duurde wel drie weken. Niets spelen met mijn grote vrienden op het veldje. Niet meer mee met mijn vriendenclubje (een uitlaatservice). Nee, dat vond ik echt niet leuk. En dan vrouwtje iedere keer met een dweil achter mij aan. Pff, gelukkig ook weer gehad.

Zo, denk dat ik nu wel genoeg heb verteld. Ga weer eens even buiten kijken naar mijn balletje. Leuk tijdverdrijf overigens!

Groetjes Rob en Sibylla

image5


image6Idar het fotomodel

1 IDAR02


Vandaag kreeg ik foto’s opgestuurd van Idar, broer van Ispel, die bij de fotograaf is geweest :)

Knappe vent!

De fotograaf is Luc Adriaenssen.

1 IDAR05

1 IDAR01
1 IDAR11

In memoriam: Iggy, Icarus vd Dorestee


Gisteren belde Colinda mij met het intens verdrietige bericht dat Iggy (Icarus vd Dorestee, broer van Ispel) er niet meer is. Hij heeft maar 8 jaar mogen worden… Hij is overleden aan kanker.

Iggy heeft bij Colinda en haar gezin een gouden mand gehad. Hij was de steun en toeverlaat van hun zoontje Thomas, die hem nu vreselijk mist.
Iggy heeft gelukkig 3 mooie nesten voortgebracht zodat hij niet alleen voortleeft in de harten van zijn mensen, maar ook in het ras.†
We hebben veel te vroeg afscheid van hem moeten nemen.

Ik wens Colinda, Patrick en Thomas heel veel sterkte toe met dit grote verlies.†

2017-07-31-02-31-40
2017-07-30-20-53-09

6e Update Benjen

2017-06-29-PHOTO-00000229


Het is Hemelvaart, warm en druk met aanloop. Afgelopen week zaten we op het Vennenbos, een bungalowpark bij Eindhoven. Benjen mocht mee. We haalden een reistablet (wat zijn die krengen duur zeg) en Maike nam hem op schoot. De heenreis en de terugreis verliepen uitstekend: geen wagenziekte!

In het huisje op het park ging het best wel goed.† Ach ja, hij rende een keer achter de eenden aan en was voor mij geheel uit beeld verdwenen aan de achterkant van het huisje. Ik liep er nog vertwijfeld wat achteraan, maar vergeefse moeite. Enigszins ongerust liep ik langs achteren weer naar binnen en stuitte daar op Benjen die langs voor was binnengekomen. Hij had even het blokje om gelopen.

Op een ander moment ging hij vreselijk tekeer. Bij nader inzien had hij het tegen zijn spiegelbeeld in de ruit.

Kleinzoon van 2 (Joris) en Benjen hadden elkaar helemaal gevonden, waren niet van elkaar weg te slaan. Dat leverde wel de nodige huilbuien op, want Benjen gaat bepaald niet zachtzinnig met zijn vrienden om.

Benjen is waaks, maar hij reageert soms pas als iemand al bijna binnen is. Dan heeft ie niets gehoord of zo.

We betrappen hem er nu op, dat ie graag †eten van bordjes pakt als ie de kans krijgt. Hij is supersnel. Als je de voordeur opendoet, staat ie voor je er erg in hebt op straat.

Tijdens de warme dagen werd voor de kleinkinderen een badje water gevuld. Benjen vond dat schitterend. Hij kreeg er geen genoeg van te happen in de waterstraal. Hij sloeberde voortdurend uit het bad (terwijl zijn eigen waterbak gewoon gevuld was) en was geregeld kletsnat als een van de kinderen hem weer eens natgespat had. Hij vindt dat prachtig.

De zomer is begonnen. Het is bloedheet en ook Benjen heeft het warm.

Gelukkig is er het zwembadje van de kleinkinderen van waaruit ze hem behoorlijk nat spatten. Totaal nieuw voor hem was onweer. Bij de donderknallen stormde hij blaffend door de tuin, soms met vier poten tegelijk omhoogspringend. Als er kinderen in de buurt zijn is hij er niet van weg te slaan. Hij blijft ze ‘klieren’. Hij is zo voorzichtig als een olifant in de porseleinkast. †Luisteren is wisselend. Je merkt aan hem, dat hij je goed begrijpt, maar soms doet ie het gewoon lekker niet. Hij is waaks, maar accepteert vreemden vrij snel.

Met vriendelijke groet,
Wim van Overveld

2017-06-29-PHOTO-00000230

Clubmatch NHC 2017

P1010930


Wat een leuke verrassing dat er zes van de acht pups uit ons laatste nest vandaag aanwezig waren op de clubmatch!

Alleen Benjen en Fientje konden er helaas niet bij zijn. Walder, Ragnar (Jaqen) en Isa (Daenerys) zijn ook in de ring geweest en Reidar (Rhaegar) en†Pien†(Missandei) kwamen kijken. Sansa heb ik niet mee laten doen omdat ze nog een beetje in de lappenmand zit.

P1010855
P1010862

Hierboven Walder met Janet in de korthaarring. Hij kreeg kwalificatie Belovend.

P1010874
P1010879
P1010886
P1010894

Hierboven Lenie met Ragnar (Jaqen), hij kreeg een Veelbelovend.

P1010901
P1010910
P1010913

Hierboven Sibylla met Isa (Daenerys). Zij kreeg ook een Veelbelovend.

Het Lelijke Eendje

IMG 3292


Afgelopen week verraste Sansa ons†onaangenaam. †Ze was al een paar dagen onrustig geweest. Ik dacht aan de beginnende puberteit en eerlijk gezegd had ik een paar dagen eerder al een bekend luchtje geroken, maar ik dacht dat ik gewoon de benchkleedjes moest wassen.†

Na de schokkende ontdekking dat ze de punt van haar staart kaal had gebeten en een stuk uit haar broek had gehaald, zijn we met haar naar de dierenarts gegaan. Sansa bleek erg volle anaalklieren te hebben en het gebied eromheen was ook erg geÔrriteerd. Het arme kind had al dagen vreselijke jeuk!
Nadat de dierenarts haar behandeld en medicijnen meegegeven had knapte ze gelukkig snel op, al was ze wel erg moe van alle narigheid.

Het luchtje was me bekend voorgekomen omdat Zeyna, mijn eerste hond, een Tervuerense Herder, geregeld last van haar anaalklieren had. Zowel Borka, Hasse als Ispel hebben hier nog nooit problemen mee gehad.

Komende zaterdag 10 juni staan we met haar in de ring op de clubmatch van de NHC. Hoge ogen zal ze met haar mottige staart niet gooien maar ik hoop verder op een goed keurrapport: Dat haar groeit wel weer aan ;-)


IMG_3289

5e Update Walder

18789893 1337920502990968 2011802097 o


Hoog tijd voor een update vanuit de Boerderie in Fryslan. Met Walder (ook wel bekend als langpootmug) gaat het hartstikke goed. Groeit nog steeds als kool, vooral in de hoogte, niet echt in de breedte. Tandjes zijn volgens mij allemaal gewisseld. Hij heeft ook een moment haai-neigingen gehad, met 8 hoektanden, maar dat heeft nog geen 4 dagen geduurd en ze waren er allemaal uit. We hebben flink wat tandjes gevonden en zelfs 2 zelf eruit gehaald, die zaten dan nog maar amper vast. De opbrengst is 3 voortandjes, 2 kiesjes en een hoektand. Zijn nieuwe tanden zijn prachtig wit en gelukkig heel wat minder scherp!

Op hondenschool zijn we tijdens de oefeningen echt super goed bezig, volg, zit, blijf, kom voor, naast. Echt top, maar dat wandelen zonder trekken en dan letten op mij.... dat is echt niet ons ding nou ja, ik zou willen dat het ons ding was, want hij begint aardig sterk te worden ook. Op 17 juni hebben we eind examen van deze cursus en dan zomervakantie. Daarna wil ik wel door met nieuwe cursus denk ik. Hij vindt het prachtig in ieder geval.

Thuis gaat hij elke ochtend en avond mee naar de paarden. Ligt "braaf" (soms wel een aantal keer aanmoedigen) in zijn mand te wachten tot hij mag rond scharrelen. Hij rent ook graag als een malle door ons weiland, denkt stiekem dat zijn vader een hazewindhond was zeker. Ook wordt hij al wat waaks, als we een gekke stem op zetten of er komt een vreemde binnen, durft hij al aardig te blaffen. Stoer! Nu nog leren dat als wij er zijn dat 1x blaffen wel genoeg is. Maar dat gaat ook steeds beter.

Zijn vacht lijkt op het moment toch weer langer te worden. Hij krijgt een mooie kraag (of bakkebaarden zoals een vriend van ons dat noemde) en ook zijn staart heeft een mooie zwier eraan. Maar het is wel allemaal glad en vrij zacht, geen slag erin zoals bij de langharen. Ook heeft hij echt lange haren bij zijn broek. Dat staat echt heel schattig.

We vinden hem een heerlijke hond. Zoals hij kan liggen slapen met 4 pootjes in de lucht. Of lekker even bij je komt kroelen of zichzelf heerlijk aan het uitleven is met de bal van de paarden in het weiland. Of tijden met een botje of ťťn van zijn (te)vele speelgoed beesten aan de gang is. Soms kent hij ze ook echt! "Waar is je schaap?" Gaat hij zoeken en komt hij braaf met een schaap terug, soms is dat schaap ook ineens een dino geworden of een bal of een flossie. Ach...Mensen vinden hem allemaal prachtig, met zijn strepen en lichte stukken. Hij is dan ook prachtig, dus mensen hebben gelijk

Wij hebben Walder ook aangemeld voor de Clubmatch op 10 juni. Daar zien we ook 2 van zijn zussen, beide langharen. Helaas geen andere kortharen uit het nest die ook komen. Dat vind ik wel jammer.

Groetjes,

Janet en Ronald

18788998 1337920499657635 526833974 o
18789254 1337920516324300 2040095867 o
18767133 1337920509657634 987569863 o

18789154 1337920512990967 847336691 o


18767123 1337920506324301 980140324 o

3e Update Pien

DSCN0001


Hallo Ayesta,

Het gaat goed met Pien, zitten nog op de puppencursus,en doen ook nog een andere cursus†die weer heel anders de hond benadert.
Ze luistert goed,maar is wel een stuiterbal en merkt alles op!

Wij komen misschien wel kijken op de clubmatch,als je zegt hoelaat jullie†er zijn.

Pien is met 6 maanden ontwormd,wanneer moet dit weer.

Nu groetjes Carla en Herke


© Ayesta Brand.†All rights reserved, please do not copy anything without my permission.