Informatie


Wie zijn wij?

Ik ben Ayesta Brand en woon samen met mijn gezin in Alphen aan de Rijn. Ik ben gedragstherapeut voor honden (opleiding bij Dogvision, gecertificeerd in '09).
Wij zijn aangesloten bij de NHC en ik ben ruim 8 jaar betrokken geweest bij de fokadvies commissie langharen (fac-lh) van deze vereniging, van 2008 t/m 2016. Vanuit deze functie bezocht ik vrijwel alle langhaarnesten in Nederland en nam ik indien gewenst de puppytesten af.

Ons gezin bestaat naast mij uit mijn man Roel vd Baan, onze vijf volwassen kinderen waarvan onze zoon Danil (’95) nog thuis woont en onze 4 kleinkinderen. Naast de honden die elders op de site voorgesteld worden hebben we ook een kat: Cheetah ('06), een Europese korthaar.

Kennel "De Dorestee" is gestart door mijn ouders Tom en Erna Vogel in Drenthe. Zij hebben met Higgy 2 nesten en met Hiske 1 nest gehad.
Uit het eerste nest hebben wij (Ayesta en Roel) Borka aangehouden en uit het tweede nest Hasse (Hjiris Heidi vd Dorestee).

Het fokken sprak ons ook erg aan en we waren zeker van plan om met Hasse een nestje te hebben en de kennelnaam staat sinds 2007 ook op mijn naam.

Ondertussen zijn mijn ouders verhuisd naar Den Haag en zullen Roel en ik de kennel voortzetten.


Doel:

De Hollandse Herder langhaar is een klein ras, er zijn er nog ongeveer 900 in Nederland. In de fokkerij vinden wij karakter en gezondheid prioriteit hebben. Wij zoeken een reu bij onze teef die qua stamboom niet te dicht bij onze teef staat en die een aanvulling is qua karakter en bouw.

Al onze honden die ingezet worden in de fokkerij zijn officieel op HD onderzocht en er is een DNA profiel opgesteld.

Socialisatie vinden wij erg belangrijk, lees er HIER meer over.

Wij spenen af met vers vlees, lees er HIER meer over.

Ayesta Brand.All rights reserved, please do not copy anything without my permission.