Terschellinger DNA

Notes


JAN van REES

Jan van Rees, kocht de boerderij op Hee no 3 van Cornelis Gossen Rijkeboer, nadat diens vrouw was overleden.
In 1909 kocht hij op Hee het nieuwe huis wat Klaas Mulder 9 jaar ervoor had laten bouwen en werd nu verbouwd tot boerderij.
Jan en Martje verruilden het toch wel afgelegen pand op Hee nr 3
Nieuwe eigenaars werden vervolgens Jan Bierman en Neeltje de Beer. Ze hielden het er 35 jaar uit. Jan was naast boer ook konijnenfokker.Benoorden van zijn boerderij, waar nu het meertje van Hee is, had Jan zes ha terrein, omheind met palen en gaas en op gezette tijden oogste hij de vruchten van zijn konijnenstapel. De fam. Bierman bezat ook de eerste tandem op Terschelling, maar ja, de rest van de familie woonde nog op West en die moest vaak bezocht worden. Bron: Teunis Schol in
Sml, juni 2002, blz72.


SILTJE JACOBS HAAN

Siltje kocht begin 1900 van zijn broer Jort het huis no 6 op Kaard (zie ook bij #8181). In 1909 verbouwden ze het pand tot boerderij. Later kocht Kees Stada deze boerderij. Bron: Teunis Schol in Sml. sept. 2002, blz 154.


DOUWE TJALFS HEK

Douwe en zijn zoon Wietse Hek boerden op het land bij de kooi op Hee nr 9 tot 1966, Tegen woordig is er de camping " de Kooi" in eigendom van Jim Moes. Bron: Teunis Schol in Sml, juni 2002, blz. 72.


CORNELIS PIETERS CUPIDO

In 1868 had Cornelis het huis op Kinnum no 7 gekocht voor fl 400,- van Sipke Mattheus de Graaf. en in 1897 werd het door zijn zoon Pieter Cupido gedeeltelijk herbouwd.