Geschiedenis van kennel de Hammermaatjes

Little Mc Ivy's Ditania Divy
Onze eerste Cairn was Divy. We hebben haar gekregen in 1989. Divy is op 22 juni 1989 in Nijmegen geboren. Ze was een blonde Cairn. Na de zomervakantie van 1989 konden we als gezin het geduld amper opbrengen Divy in ons midden op te nemen. We zijn zelfs een dag eerder van onze vakantie uit Zuid-Limburg terug gekomen en hebben Divy op onze terugreis meegenomen naar haar nieuwe huis in Den Ham. Divy was een vrolijke Cairn die samen met onze drie kinderen opgroeide.
Op 4-jarige leeftijd kreeg ze haar eerste nestje van 3 Cairnpups: Buddy, Britt en Doris. Helaas had de kleine Doris een levershunt. Zij bleef door deze erfelijke afwijking en na een noodzakelijke operatie bij ons. De andere twee bleven in de familie.
Divy heeft vele jaren zij-aan-zij opgetrokken met haar grijszwarte Cairn-dochter Doris.


Links: Divy met een van haar drie pups en Rechts: De drie pups, waaronder Doris, samen.

Na dit eerste bewuste gelegenheidsnestje kwam er na ruim een half jaar een 'ongeluksnestje'. Een hondsbrutale, foeilelijke straatreu verschafte zich toegang tot onze afgeschermde tuin. De afscherming was blijkbaar niet hoog genoeg voor deze heetgebakerde jongeman en hij beleefde enige paradijselijke minuutjes met onze Divy. Gevolg: een 2e nestje met opnieuw drie, maar dit keer verbasterde Cairn-pups: een teefje en twee reutjes. Gelukkig leken ze alle drie op de moeder. Na deze heeft Divy geen nieuwe nestjes meer gehad.
In 2004 hebben we haar op 15 jarige leeftijd moeten laten inslapen. Na deze gebeurtenis heeft er hierover een stukje in het Cairn nieuws gestaan. Hieronder kunt u/jij dit stukje nalezen.

In memoriam: Divy (22 juni 1989 - 2 juli 2004)
In de 1e Cairn Nieuws uitgave van 2004 stond de aanmelding van onze Divy in de Veteranen Top Dertig. In deze aanmelding beschreven we het levensverhaal van onze Divy. Ze kwam binnen op plaats 17. Helaas mocht ze niet zolang op deze lijst staan. Ze eindigde op plaats 13. Haar eind kwam sneller dan wij verwachtten. Eind mei 2004 werd haar gezondheidssituatie snel minder. Ze had naast haar blindheid last van artrose. Het lopen werd steeds minder. De laatste maand was er alleen nog het rondje in de tuin en zelfs dat werd haar de laatste dagen teveel. Eind juni kwamen we tot het moeilijke besluit haar te laten inslapen. Vrijdagmiddag, 2 juli 2004 hebben we haar in huiselijke kring rustig en vredig laten inslapen. Divy bracht ons de liefde voor de cairn bij. Ze bezat al de eigenschappen die dit ras kenmerken, maar bovenal waren dat: haar intelligentie, aanhankelijkheid, trouw en oneindige liefde. Divy bedankt, rust in vrede.

Doris
Doris werd geboren op 5 november 1993, samen met twee zusjes. Doris was een rustig hondje, maar een echte Cairn. Zij had een donkere, bijna zwarte vacht. We hadden eigenlijk een zusje van Doris willen houden, maar na de hondjes te hebben getest op levershunt, bleek dat Doris levershunt had. Dit is een ziekte aan de lever waardoor het bloed niet goed gezuiverd wordt. Toen ze 3 maanden oud was, werd ze hieraan geopereerd. Een week later mochten we haar weer ophalen. Ze was heel blij toen ze ons weer zag! De herkenning van haar baasjes. We hadden haar voor geen goud willen missen! Doris is opgegroeid met jonge kinderen. De kinderen waren namelijk bij Doris' geboorte 10, 8 en 5 jaar oud. Ze leerde daardoor al op vroege leeftijd een goed gedrag richting kinderen te vormen. Hierdoor is ze ook altijd een zeer kindvriendelijk hond geweest.


Divy en Doris trokken altijd zij aan zij op.

In memoriam: Doris (5 november 1993 - 27 juli 2007)
Doris is ruim 13,5 jaar geworden. Wij zijn heel dankbaar en blij dat ze deze mooie leeftijd mocht halen, ondanks haar levershunt. Ze is de oudste van haar twee zusjes geworden. We hebben veel met Doris meegemaakt, maar uiteindelijk afscheid moeten nemen van haar. Je bezat veel liefde en veel trouw! Doris, we zullen je missen!

Gentle Twister from Rosami's Home
Toen Divy oud begon te worden en minder goed kon meekomen als voorheen, besloten we het Cairngezinnetje uit te breiden. Omdat Doris geen pups kon krijgen i.v.m haar levershunt, hebben wij naast Divy en Doris in 2003 een ander teefje erbij gekocht. Twister, een prachtig roodbruin Cairnteefje. Lees hierover bij onze 'Onze Cairns'.
Zij was het officiele begin van onze kennel, gezien we toen onze kennelnaam kregen.
Hieronder een foto van Divy, Doris en Twister.


V.l.n.r. Divy, Doris en Twister in het bos op oudjaarsdag 2003, weg van het vuurwerk.

Hammermaatjes Amore Sammy (Sammy)
Inmiddels is Twister sinds 2003 in ons midden en heeft drie nestjes gehad. Haar laatste nest hebben we vernoemd naar Divy en Doris (DiDo). Van haar eerste nestje hebben wij onze Sammy gehouden, zie 'Onze Cairns'.

Hammermaatjes Bandhu Noel Pinky (Belle)
Van Twister's tweede nestje hebben wij Belle gehouden, zie 'Onze Cairns'.

Hammermaatjes Chun Cute Cupido (Cutie)
Sammy heeft in 2008 haar eerste nestje gehad waar we Cutie uit hebben gehouden, zie 'Onze Cairns'.

Hammermaatjes Just in Time (Jim)
Sammy heeft in 2012 haar derde nestje gehad waar we Jim uit hebben gehouden, zie 'Onze Cairns'.

* Divy 1989 - 2004
* Doris 1993 - 2007
* Twister 2003
* Sammy 2006
* Belle 2006
* Cutie 2008
* Jim 2012