Kninepleats Ropta, kninepleatsropta@kpnplanet.nl Tam konijn uit de marinade 1 tam konijn in delen, 1 fles rode wijn, 4 kruidnagelen of 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 ui, 1 wortel, 1 theelepel laurierpoeder, 6 peperkorrels, 50 gram boter of margarine, 2 eetlepels groene peperkorrels, 4 eetlepels bloem en zout.   Marineer gedurende 24 uur de konijndelen in een mengsel van de wijn, de kruidnagelen, de gehakte ui, de wortelblokjes, de laurier en de gekneusde peperkorrels in de koelkast. Laat het vlees goed uitlekken en verwarm de boter in de pan. Bak daarna het konijnvlees rondom bruin en voeg ¾ van de gezeefde marinade toe. Stoof het geheel gedurende 50 minuten. Meng bloem aan met de overige marinade en bind het stoofvocht. Voeg de groene pepers toe en verwarm het geheel. Serveer hierbij vruchtencompote, spruitjes en gekookte aardappelen. Tip: Voeg een scheutje room toe aan de saus.