De Rainbow is een leuke forenzenfiets met spatborden, no nonsense opbouw van staal en goede onderdelen. Met bagagerek (een backbone bagagemogelijkheidzoals m5 heeft is onder ontwikkeling, meteen een stuk stroomlijn) en een vering, een lange wielbasis waardoor vering voor overbodig wordt (daar zitten je benen) en snel. Het houdt het midden tussen een lage racer en de hogere ligfietsen, 35 cm hoogte. Ook in de winter doorgefietst en ook dat ging. Bovendien twee dezelfde wielen waardoor het meenemen van een reserveband mogelijk wordt. (bij fietsen met verschillende wielmaten niet zo makkelijk). De prijs is redelijk, wel horen op een Rainbow voor forenzen een paar schijfremmen te zitten, helaas kunnen trommels niet worden gebruikt (een heel klein tandwiel achter wordt dan onmogelijk). Er is niet veel verlies in de kettingang, de ketting loopt eigenlijk mooi recht.

Het licht op de Longo is goed, het achterlicht is perfect. Af en toe had ik de wens dat hij op batterijen had gewerkt.

groot plaatje 16 kbgroot plaatje 64 kb De kleine aluminium spatbordjes doen hun werk niet goed, nee ze doen het perfect. Met een klein aanvullend spatbordje onderop dan heb je absoluut geen last meer van het opspatten van vuil en nattigheid. Bijgaand een foto in wat betere omstandigheden. Bovendien zien de spatborden er heel erg mooi uit, net of ze er voor de show op zitten.

Natuurlijk is dit een persoonlijke mening, het is heel belangrijk of een fiets goed voelt bij je! Verder is een goede dealer, liefst in de buurt ook heel voornaam.

Nou, dat was het dan. Mocht je nog een leuke ligfietsclub zoeken: www.ligfietscollectief.tmfweb.nl is gratis, verplicht je tot niets en wie weet zien we elkaar nog eens,