Hoe ziet een behandeling er uit

Tijdens het eerste consult, welke vaak wat langer duurt dan de vervolgconsulten, vindt een uitgebreid vragengesprek plaats. Ik gebruik verschillende onderzoekstechnieken om een zo compleet mogelijk beeld van uw klachten te krijgen. De pols- en tongdiagnose spelen hierbij een belangrijke rol.
De gestelde diagnose zal ik aan u uitleggen en toelichten. Hierna gaan we over tot de behandeling. Deze kan uit verschillende behandeltechnieken bestaan: lichaamsacupunctuur, elektroacupunctuur, ooracupunctuur, massage en/of het voorschrijven van Chinese kruiden.

Mocht ik besluiten lichaamsacupunctuur toe te passen dan geef ik uitgebreid uitleg.
Ik toon de naaldjes waar ik mee werk en vertel waar ik ze ga prikken. Hoe klein en dun ze ook zijn, bijna iedereen voelt zich de eerste keer niet geheel op zijn gemak. U zult na een eerste behandeling merken dat angst niet nodig is. De naaldjes geven een licht prikje bij het door de huid gaan en daarna zult u over het algemeen een zwaarder gevoel, een lichte prikkeling of een beurs gevoel waarnemen. Dit noemen we de “Qi-sensatie”. Al deze lichamelijke gewaarwordingen geven aan dat de Qi in beweging komt (zie voor uitleg Qi: Traditionele Geneeswijzen / acupunctuur). Door de manier waarop ik de naaldjes manipuleer en de keuze van de acupunctuurpunten geef ik het lichaam een prikkel om zijn energetisch evenwicht te herstellen.

Ik spreek af dat we na 4 behandelingen evalueren. Het is voor mij essentieel dat er na deze 4 behandelingen beweging op gang is gebracht. Dat wil niet zeggen dat uw klachten verdwenen moeten zijn, maar er moet verandering in het klachtenpatroon gekomen zijn. Vaak voelt u zelf maar al te goed of de behandelingen aanslaan of niet. Natuurlijk komt het ook voor dat er geen resultaat wordt geboekt. Wanneer ik geen mogelijkheden zie om u verder te helpen adviseer ik om te stoppen. We kunnen samen bekijken wat voor mogelijke andere therapievorm voor u geschikt is.

Over het algemeen plan ik 45 minuten voor een vervolgconsult, met wat ruimte voor onvoorziene uitloop. Belangrijke punten voor mij zijn: rustig werken en de tijd voor u nemen. Zo houd ik plezier in mijn werk en hopelijk voelt u zich hier prettig bij.

balk bovenaan naar homepage naar beroepsverenigingen naar kostenoverzicht naar pagina met links naar de routebeschrijving contactknop
titel van pagina hoek rechtboven
introknop    
over mijzelfknop
behandelwijzeknop
tcgknop
massageknop
faqsknop
infoknop
spacer
foto van zand
spacer