Chinese kruidentherapie

Chinese kruidentherapie is ook een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het is in China zelfs een van de belangrijkste behandelmethoden.
Evenals bij acupunctuur is het doel van de kruidentherapie om de energiestroom in het lichaam weer in balans te brengen. Zo bestaan er kruiden die de Qi-stroom versterken, kruiden die stagnaties oplossen, kruiden die yin of yang versterken etc.

Ik werk altijd met een combinatie van kruiden die dusdanig op elkaar zijn afgestemd dat zij elkaar in hun werking ondersteunen en kunnen versterken. Uiteraard zijn ze geheel op uw klacht afgestemd. Ik gebruik ze meestal als aanvulling op de acupunctuurbehandeling.
Soms besluit ik om in eerste instantie de behandeling te beperken tot alleen kruidentherapie bijvoorbeeld omdat het lichaam te verzwakt is. In zo’n geval probeer ik het energieniveau van het lichaam middels kruiden eerst te verhogen, waardoor het in een latere fase toepassen van acupunctuur meer kans van slagen heeft.

balk bovenaan naar homepage naar beroepsverenigingen naar kostenoverzicht naar pagina met links naar de routebeschrijving contactknop
titel balk rechtsboven
introknop    
tcgmenu
wat is tcgknop
acupunctuurknop
kruidengeneeskundeknop
moxaknop
cuppingknop
elektroacupunctuurknop
ooracupunctuurknop
massageknop
faqsknop
infoknop
foto van blad
spacer