Moxa

Moxa is een kruid (bijvoetkruid). Binnen de acupunctuur wordt het in gedroogde vorm gebruikt. Ik gebruik vooral de Moxa-sticks, dit is samengeperste Moxa, die in verschillende lagen vloeipapier is gerold. Een kant van de stick wordt als een soort sigaar aangestoken, waardoor die gaat gloeien. Als de gloeiende punt boven een acupunctuurpunt gehouden wordt, geeft dat een hele diepe doordringende warmte.
Moxa kan op zichzelf gebruikt worden of in combinatie met naalden. Deze techniek gebruik ik vooral wanneer er een te kort aan energie is, er koude in het lichaam aanwezig is of om vastzittende energie in beweging te zetten.
Soms geef ik Moxa-sticks mee naar huis, zodat de behandeling tussen twee consulten gecontinueerd kan worden.

Ik gebruik Moxa vaak bij zwangerschappen. Als de foetus in de 33-ste week in stuitlig blijkt te liggen kan met behulp van moxabehandelingen geprobeerd worden de foetus te draaien. Deze behandeling kan na instructie rustig thuis worden uitgevoerd. Voor meer informatie hierover verwijs ik u naar www.stuitlig.nl waar u informatie over dit onderwerp kunt vinden.

balk bovenaan naar homepage naar beroepsverenigingen naar kostenoverzicht naar pagina met links naar de routebeschrijving contactknop
titel balk rechtsboven
introknop    
tcgmenu
wat is tcgknop
acupunctuurknop
kruidengeneeskundeknop
moxaknop
cuppingknop
elektroacupunctuurknop
ooracupunctuurknop
massageknop
faqsknop
infoknop
foto van blad
spacer