Afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel

  PCOB  

Start

Contact

Op deze pagina staan leuke en/of interessante tips over eten!

afbeelding omslag kookboek "ik kan koken" afbeelding omslag kookboek "ik kan koken" afbeelding omslag kookboek "ik kan koken"

Op zoekt naar een recept? 

kijk op www.recepten.nl

 

Een tip voor de mannen: 

na uw pensioen wordt het vaak pijnlijk duidelijk dat u op het gebied van de kookkunst weinig heeft geleerd in het leven en al helemaal weinig ervaring heeft opgedaan.

Verras uw vrouw , kijk eerst op onderstaande website en duik dan de keuken in!

Koken voor Klunzen

Tip: help ook bij de afwas en u kunt niet meer stuk!  

      Eet u graag groente en fruit, klik dan op het plaatje hiernaast en 

ontdek dat er veel meer mogelijkheden zijn dan u had gedacht!

Eet smakelijk (en vooral gezond!)  

[ kakelverse ingredieten ]800 recepten

met 

groente

en 

fruit!

De Hollandse pot!   

Weet u nog hoe die smaakt?  www.hollandsepot.dordt.nl/  

bijvoorbeeld:

Friese boerenkool (optuge boerekoal)

Ingrediënten:
1 kilogram boerenkool, 2 uien, zout, versgemalen peper, 1 mespunt piment, 25 gram reuzel, 250 gram zuurkoolspek, 250 gram casselerrib, 4 saucijsjes, 250 gram leverworst, 1 kilogram aardappelen, 35 gram havermout.

Bereidingswijze:
Was de boerenkool en snijd de groente fijn. Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Doe de boerenkool en de uien met zout, vers gemalen peper, de mespunt piment en de reuzel in een pan met een bodempje water en breng aan de kook. Leg dan het spek, de casselerrib en de saucijsjes erop en laat alles in 45 minuten op laag vuur gaar worden. Doe de laatste 15 minuten de leverworst erbij. Schil en was de aardappelen en kook ze gaar. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Roer de havermout door de boerenkool en laat de groente nog eens 20 minuten zachtjes doorkoken. Dien de boerenkool, de aardappelen en het vlees in aparte schalen op.

Eet smakelijk, want op deze website staan oneindig veel Hollandse recepten!

 

Herinneringen aan geur en smaak roept bij mij het volgende beeld op:

De bakkerskar van mijn Opa, de klep gaat open en ik ruik en zie een hele stapel verse krentebollen.Waarvan ik er één mag afnemen! Maar het ruikt zo lekker, ik lustte er wel tien. Deze herinnering deel ik met mijn man Louis want zijn vader was ook bakker en wij kunnen ons beiden die geur nog goed herinneren. Zo lekker komen wij ze zelden meer tegen!    

Recepten, waarvan u zich de geur direct kunt herinneren! Die behoren tot het culinair historisch erfgoed, hiervoor verwijs ik u graag naar de volgende link   http://www.culinairhistorischerfgoed.nl/  van Carolina Verhoeven. Leuk om te bekijken en wellicht heeft u een recept voor haar.

Kijk via deze link ook op   http://www.culinaircentrum-devleer.nl/  want: komt u in de buurt van Appelscha, dan is dit  culinair historisch museum een bezoekje waard       .

    Eet smakelijk!

Nog meer leuke tips >>>>>