STEM OP DEZE SITE

Culinaire Top50

HOME

Gegrilde tonijn met geroosterde tomaten

Ingrediënten voor 4 pers.

12 middel groot tros tomaten
4 moten tonijn van  2 cm
2 eetl bruine suiker
7 eetl olijfolie
1 theel gedroogde oregano
zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 125 °C

Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven naast elkaar in een ondiepe ovenschaal.
Besprenkel ze met 5 eetl van de olie, bestrooi ze met de bruine suiker,oregano en zout en peper, en plaats de schaal in het midden van de voor verwarmde oven.
Rooster de tomaten ± 1 uur.

Druppel wat olie over de tonijn en bestrooi ze met peper en zout.

Verhit een grillpan tot hij goed heet is en grill de tonijn aan  2 min per kant rosé.

Verdeel de geroosterde tomaten op 4 borden en leg de tonijn er boven op.

Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade.




 

  Click Here to Visit Receptjes.be TOP 50