VOORSTEL VOOR DE INFRASTRUCTUUR IN DE REGIO EINDHOVEN-HELMOND

Datum van eerste publicatie: 27 mei 2005
Datum van laatste wijziging: 17 dec.2005
Wijziging van inzendadres: 3 dec.2008
Auteurs: Jo Bonten + Leo le Large + Henk van Neer
Copyright: Wijkvereniging 't-Goor/Coevering-West te Geldrop

Attentie: Vanuit onze teksten kunt U tekeningen aanroepen. Maar U kunt alleen terugkeren naar de tekst door linksboven op de pijl VORIGE te clicken. Vanuit de tekening zelf kunt U niet terugkeren.

Opmerking: Op veel zwart-wit landkaartjes hebben de groengebieden en de woonbebouwing helaas ongeveer dezelfde grijstint.


Naar aanleiding van de voorstellen die het Samenwerkingsverband der Regio Eindhoven maakte voor verbetering van de infrastructuur in het gebied tussen Eindhoven en Helmond, hebben wij, leden van de Geldropse wijkvereniging 't-Goor/Coevering-West besloten om onze visie hierover te geven, een eigen voorstel te doen en dit te beńrgumenteren. Helaas hebben wij niet de middelen om onze argumenten goed te onderbouwen met harde numerieke gegevens.

Het meest essentiŰle deel van ons voorstel is een twaalf kilometer lange tunnel (zie tracÚkaartje) aan de oostrand van Eindhoven. Ons voorstel en onze argumenten hebben wij in het afgelopen najaar rondgestuurd aan allerlei politici en bedrijfsleiders in de regio Oost-Brabant. Wij hebben ze nu op Internet gezet opdat iedereen ze nog kan lezen vˇˇr dat de definitieve politieke beslissing valt over de nieuwe infrastructuur in de regio.

Onze rapportage valt uiteen in vijf delen:

Naast dit hebben wij een kritisch commentaar op het dagblad van de regio.

Enkele links waarmee (bijna) alle andere sites m.b.t. BOSE zijn te bereiken, zijn:
SRE
OOGN
N.V. Westerscheldetunnel
Over de inhoud van deze sites doen wij geen uitspraken.

Hopelijk nemen de verantwoordelijken het juiste besluit voor de nieuwe infrastructuur in de regio. Commentaar kan schriftelijk worden gezonden naar:

Jo Bonten,
Waleweinlaan 3,
5665CE Geldrop