Over mijn werk

In mijn werk staat de mens centraal.
De mens ‘staat’ niet alleen, hij ligt, zit, hangt of leunt in soms mogelijke en vaak onmogelijke houdingen. In mijn werk draait alles om de houding.In de houdingen worden allerlei emoties, van zowel alledaagse gevoelens als bijzondere gevoelens en ervaringen tot uitdrukking gebracht.
De beelden vertellen zo hun eigen verhaal aan de toeschouwer. Een verhaal vol tegenstellingen, over actie en rust, twijfels en zekerheden.

De verhoudingen van het menselijk lichaam zijn in mijn beelden veelal ondergeschikt aan het totale beeld. De houding is belangrijker dan de verhouding.

De figuratieve mensbeelden worden vaak sterk vereenvoudigd van vorm weergegeven. Zelfs ledematen worden achterwege gelaten of benen verlengd, als dit de kracht van de houding versterkt.

Ik bouw mijn beelden op in klei of gips en mijn manier van kneden, boetseren en modelleren, bepaalt uiteindelijk de huid van het beeld.
Zoals een galeriehoudster in de Kunstkrant (2003) vertelt: ….’ Wat me raakt was de manier waarop haar figuren ‘emotioneel gekleid’ waren. Zo’n mooie toets in het materiaal’….
En Wim van der Beek in de catalogus van beeldentuin en galerie ‘Dehullu’ in Gees (2005) schrijft:…’Die schijnbaar nonchalante vingerafdrukken zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot het oorspronkelijk handelsmerk van Sytske Miedema’….