Mijn naam is Klaas-Willem de Jong. Hartelijk welkom op mijn website! Je vindt er uiteenlopende aspecten van mijn leven en werk.

Zo nu en dan blog ik, of in mijn algemene blog, of in mijn blog met reflecties over kerk en recht. De afbeeldingen van de blogs vind je hieronder.

naar de weblog naar de weblog

Sinds 1 september 2015 ben ik werkzaam als docent kerkrecht aan de Protestantse Theologische Universiteit. Aanvankelijk deed ik dat naast mijn werk als predikant van de Protestantse Gemeente Leidsche Rijn, per 15 september 2016 na een uitbreiding van mijn aanstelling op de universiteit alleen. In het kader van het docentschap ben ik nu predikant met een bijzondere opdracht. Verdere informatie over mijn leven vind je in mijn curriculum vitae. Klik daarvoor in het linker frame op curriculum.

Al sinds mijn studie in Kampen ligt mijn belangstelling bij de liturgie, hoewel ook andere onderdelen van de theologie op mijn interesse kunnen rekenen. Ik schreef een proefschrift, dat handelt over de liturgiegeschiedenis van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Klik hiervoor op proefschrift in het linker frame. Ook naast het proefschrift heb ik in de loop der jaren het nodige gepubliceerd. Onder publicaties tref je een overzicht aan. Een aantal van deze artikelen zijn ook in deze site opgenomen en kun je oproepen. Dat geldt nog niet voor de bijdragen die ik heb geschreven voor Verbindend vieren dat in het voorjaar van 2013 verscheen.

In de zomer van 2010 rondde ik een studie Nederlands Recht aan de Open Universiteit af. Ik schreef een scriptie over de verhouding tussen kerkelijk recht en burgerlijk recht. Hierover valt meer te lezen door te klikken op het kopje Nederlands Recht.

Onder links tenslotte kun je je verkenning van het net voortzetten.

Tweets van @KWdeJong

Mocht je willen reageren, dan kan dat via emailadres: kwdejong@planet.nl

Adres en bereikbaarheid:
Vogezenstraat 1
3446 DE  Woerden
Telefoon: 0348 - 43 00 15

E-mail: kwdejong@planet.nl
Website: www.kwdejong.nl.
@KWdeJong volgen