Verbinden vieren

omslag 'Verbindend vieren' Samen met mijn medeauteurs Andries Govaart, Jaap Overeem, Kees van Setten en Els van der Wolf-Kox presenteerde ik op vrijdag 19 april 2013 in Maarssenbroek het boek Verbindend vieren. Spelen met vormen en stijlen in de eredienst, uitgegeven door Boekencentrum Uitgevers te Zoetermeer. Ik verzorgde een aantal artikelen en voerde in samenspraak met het Boekencentrum de redactie.

Verbindend vieren is niet alleen de titel van een boek. Het is ook de benaming voor een bepaalde benadering van de eredienst, verwant met het Amerikaanse blended worship, ook wel convergence worship, fusion worship of synthesis worship genoemd. Ik ben via de beweging Eredienst Creatief in aanraking gekomen met deze narratieve benadering van de liturgie. Eredienst Creatief is eerst en vooral een werkplaats om te verkennen wat verbindend vieren praktisch voor de liturgie in ons land betekenen kan. Eredienst Creatief organiseert daartoe studiedagen en symposia.

Wie in kort bestek wil weten wat verbindend vieren inhoudt, kan het beste deze download lezen met mijn introductie op de presentatie van het boek Verbindend vieren.


Mocht u willen reageren, dan kan dat via emailadres: kwdejong@planet.nl