Auteur: Jos Oonincx
www.jeugdroman.nl


Even voorstellen

Ik ben geboren op 21 mei 1954 in Terheijden in Noord Brabant. Mijn jeugd en de jaren tot mijn 28e heb ik met plezier in het dorp doorgebracht.
Na de mulo en een hbo-opleiding ben ik na enkele omzwervingen terecht gekomen in de ‘automatisering’.
Omdat mijn vrouw uit Breda komt, hebben we een stek in deze stad gezocht. Nu kunnen we samen genieten van twee opgroeiende zoons.

De wens om een jeugdboek te schrijven stamt al uit de tijd toen de oudste nog een kleuter was. Hoe leuk is het niet om een kind iets van jouw wereld te kunnen laten zien. Maar schrijven kost vrije tijd en deze is veelal schaars.

Het boek

Het verhaal speelt in een tijd waarin de ‘mobiel’ nog geen gemeengoed was, zo’n 10 tot 15 jaar geleden. De prachtige herinneringen aan het dorp, zoals het water in de polders, de rivier, de haven met de steenfabriek en het ‘veerhuis’, hebben als achtergrond voor deze roman gediend. Hierin is een eigentijds, spannend verhaal geplaatst dat veel lezers zal aanspreken.
Maar oordeel zelf! Veel leesplezier!
Het boek is vanaf eind 2006 in gedrukte vorm verkrijgbaar en kan via deze site worden besteld. Zie hiervoor ‘bestel boek’ op de home pagina!


Het internet

Het leek me bijzonder leuk om het boek ook on line via internet aan te bieden; een medium dat sterk in opkomst is. De jeugd, maar ook al de ouderen, zijn niet meer achter (of is het voor?) de computer weg te krijgen. Momenten om toch eens de rust van een spannend boek op te zoeken. Een prachtig boek dat mag worden gelezen tussen alles wat er al op internet wordt aangeboden.
Bewust is er voor gekozen om de site vergelijkbaar met een boek op te zetten, dus per pagina moet er worden gebladerd.

Overige sites

kids.start.be

Breda, 24 januari 2006

de beste websites van belgie