Omgeving

In een landschap waar bos, water en landerijen elkaar ontmoeten, ervaart u de gemoedelijkheid van Zuidoost Drenthe.

Camping met rust en natuurOp 800 meter achter de camping ligt een prachtig stukje natuurschoon verscholen ... het voormalig verdeligingsbolwerk `Schans de Katshaar`. De schans wordt omgeven door heide en is in 2012 geheel gerenoveerd door Stichting Drents Landschap en wordt begrazen door schapen.

 

Een prachtige locatie om trouwfotos te makenMet het wisselende landschap in de grensstreek kan het maar zo zijn dat u vroeg in de ochtend of avond oog in oog komt te staan met een ree. In dit gebied lopen reeën, maar ook fazanten en hazen zijn hier volop aanwezig. Het omringende landschap bestaat hoofdzakelijk uit akkerbouw.

 

Ontdekkingstochten

De omving leent zich uitstekend voor ondekkingstochten per fiets of te voet.

In het naastgelegen buurtschap Weijerswold staan fraaie Saksische boerderijen tussen hoge eikenbomen. Met een circa 12 kilometer lange (start vanaf de camping) wandelroute loopt u via het Schoonebeekerdiep, Weijerswold en Stieltjeskanaal over de Schans Katshaar terug naar de Vlinder.

 

Camping met rust en natuurMet een 15 kilometer wandel en fietsroute, vanaf de camping richting Schoonebeek, ontdekt u het Westersebos en het Oostersebos met haar Saksische boerderijen. Via het Schoonebeekerdiep loopt u weer richting de camping.

 

 

Vanaf de camping, gelegen aan fietsknooppunt nr. 45, kunt u diverse routes starten of vervolgen. De camping is gelegen aan

Bruingoudroute, Zwartegoudroute, Het Fietserpad, Magisch Drenthe Toertocht en Rondje Drenthe.

Een prachtige locatie om trouwfotos te maken

Op korte afstand vindt u de Emmelkamproute, Klenckenroute of de LF 16. Net over de grens kunt u ook prachtige fietstochten maken. Onder andere richting Emlichheim, Ringe, Hoogstede, Laar, Uelsen en Wilsum.

 

 

Klinkenvlierse plas

Aan de rand van Coevorden op circa 8 kilometer vanaf de camping ligt de `Klinkenvlierse Plas`, een grote zwemplas met een maximale diepte van 5 meter, een ligweide, kiosk en toiletten.

Stieltjeskanaal

Aan het stieltjeskanaal ligt een steiger (ook toegankelijk voor mindervaliden) waar u een hengeltje kunt uitgooien. Afstand circa 2 km.

 

Bargerveen

Camping met rust en natuurWanneer u in Zuidoost Drenthe aan het genieten bent is het raadzaam ook het prachtige Bargerveen een bezoekje te brengen. Een schitterend stukje natuurgebied waar u de stilte kunt voelen!

 

Sauna

De prachtige accommodatie van Anholts treft u op 1500 meter vanaf de camping. Even heerlijk relaxen in de sauna of van een beautydag genieten kan ook tijdens u (korte) vakantie. Voor meer informatie: www.antholts.nl

 

Dichtst bijzijnde plaats voor uw dagelijkse boodschappen is Schoonebeek (3 km).

 

 

Minicamping & Theetuin
Stuur ons een e-mail