Welkom Over Karin Blije Bank Ursem Exposities in de winkel Galerie 1 Galerie 2 Galerie 3 Contact

Karin van der Gaast

Beeldend kunstenaar

karinkunst  
karin
Het begon als een mooi idee naar aanleiding van een krantenartikel over het “social sofa project” Het idee is een openbaar kunstwerk realiseren naar eigen idee. We formeren een werkgroep van enthousiaste vrijwilligers, en gaan vervolgens met het idee aan de slag, We speuren op internet en stuiten op een bedrijf in Noord Limburg  Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van EPS meubels. We zien veel voordelen van dit materiaal en komen samen tot een ontwerp en vervolgens bestellen wij daar onze Blije Bank.
MOZAÏEK PROJECT “DE BLIJE BANK”
De gemeente werkt hard mee aan het blije bank project, de oude bank wordt weggehaald, struiken verwijderd en oude klinkers worden gelegd.
In juni organiseren wij bij café de Rode Leeuw in Ursem een plakweek, waar iedereen welkom is om een stukje mee te plakken. De Blije bank is een praktisch en functioneel kunstwerk/mozaïek project waar veel inwoners uit Ursem aan hebben bijgedragen.
DE OUDE BANK
DE AFBEELDINGEN
We plaatsen een oproep in het plaatselijke dorpsblad / streekkrant een afbeelding in te leveren voor op de bank. Deze aangeleverde inspiratie door verenigingen en inwoners tekenen wij op de bank.
MOZAÏEK PLAKWEEK
zaterdag 27 juni 2015  de onthulling van de “Blije Bank” Er is een woord gesproken door Erna Carbaat namens ons Blije bank team Win Bijman (wethouder en locoburgemeester) .
DE ONTHULLING
DE BOOM Naast de bank komt een tweede kunstwerk in de vorm van een boom, deze is samengesteld uit cor-ten staal, met een bruin roestig uiterlijk.
Blije Bank Ursem