Oorlogsbelevenissen J.A. van Houdt mei 1940.

 

Home

 

H7 Naoorlogse gebeurtenissen n.a.v. onderscheidingen.

 
7.1 Waarderingsbrief werkgever 1947.

Nadat J.A. van Houdt zijn onderscheidingen uitgereikt gekregen heeft, komt dit bericht ook binnen bij zijn toenmalige werkgever Rijkswaterstaat. Deze werkgever toont zijn waardering d.m.v. een persoonlijke brief;

Figuur 55. Waarderingsbrief werkgever na onderscheiding 1947.

 

7.2 Waarderingsbrief werkgever 1949.

 

In 1949 blijkt uit onderstaande brief, dat de werkgever wederom zijn waardering toont aan J.A van Houdt voor het functioneren d.m.v. een persoonlijke brief.

Figuur 56. Waarderingsbrief werkgever na onderscheiding 1949.
 
7.3 Bezoek Z.K.H. prins Bernhard aan Terneuzen.
 

Z.K.H. prins Bernhard bracht op 20 september 1950 een bezoek aan Terneuzen, en onthulde daar het monument aan de Westsluis.                     J.A. van Houdt, toen werkzaam bij Rijkswaterstaat als sluiswachter, werd op die dag begroet door Z.K.H. prins Bernhard met de militaire groet en aangesproken door de prins. dit, doordat de prins de onderscheidingen zag op het tenue van J.A.van Houdt.    Hiervan zijn enkele fotoís gemaakt. Eťn ervan, J.A. van houdt in gesprek met de prins (collectie A.A.van Houdt) is hieronder te zien als figuur 57.                                                         De persoon met de pet naast J.A.van Houdt is sluismeester A.Riemens.                                                                                                                  De persoon met vlinderdas en lange jas is havenmeester Lambrechtse van Rittem.                                                                                                  Het tijdstip waarop de foto is genomen, zal in de namiddag zijn geweest, gezien de schaduwwerking.

Figuur 57.  Z.K.H. prins Bernhard in gesprek met J.A. van Houdt. op de ponton bij de veerhaven van Terneuzen. Op de achtergrond de provinciale boot van Terneuzen naar Hoedekenskerke.

 

Figuur 58. Krans wordt aangereikt door de toenmalige gemeentebode Sol bij de kranslegging bij het monument aan de Westsluis.

 

Figuur 59. OfficiŽle plechtigheid bij de onthulling van het monument. J.A.van Houdt is te zien op de foto vanaf de burgemeester terug naar links kijkend, de 4e persoon met pet.

 

Figuur 60 en 61.  J.A.van Houdt  werkzaam als sluiswachter.