Hier staat de titel

 


17 december - Hengsten op Ijzers

 

Samen met de Hoefsmid had Harman er een hele klus aan. Vijf hengsten moesten rondom op ijzers worden gezet. De mini's Atent en Evian, de kleine maat hengsten Djan en Edgar en de middenmaat Empire. Kunnen we nu regelmatig de hengsten aan de fiets laten draven.


20 december  - Verkocht

 

In de achterliggende periode hebben er een aantal mutaties plaats gevonden. Door de succesvolle aanfok van de afgelopen jaren mochten er enkele 1e premie merries verkocht worden.

De kroonmerries Dante van de Bosrand( Ynthe x Gold Star), Cathalien van de Bosrand ( Marlien x Rex) en Benthe van de Reidpolle ( Kely (v. Arno x Grandioso) hebben een andere stal gekregen. Het veulen Jolien van de Bosrand ( Bowiena x Edgar ) is verkocht naar Schoonloo ( Midden Drenthe ), haar zien we terug op de regionale premiekeuring.


12 december  - Atent verhuurd

 

Voor het dekseizoen 2016 en waarschijnlijk ook 2017 is Atent verhuurd aan mevr. A. Timmermans uit Simonshaven. Atent krijgt daar in het Zuid-Hollandse een mooie stal en een leuk aantal fraaie merries te bedienen. Atent zal daar ook voor derden beschikbaar zijn.

12 december  - Hengstenkeuring Marienheem

 

Zaterdag 12 december is onze grote maat hengst Goodwill van de Bosrand goedgekeurd. De 104 cm metende zoon van Xavier toonde zich bijzonder fraai in de uiteindelijk overgebleven groep grote maat hengsten. Wij zijn hier bijzonder blij mee.

31 oktober - Nieuwe Mini hengst

 

Voor de dekseizoenen 2016 en 2017 komt Evian van de Vaarhorst naar Donderen. Evian is een 83 cm metende 1e premie hengst met de fraaie valk kleur. De 1e jaargang veulens leverden gelijk een kampioen en een reserve kampioen op. Met een zwarbonte 1e premie vader (v. Winsomeboy) en een 1e premie palomino moeder ( v. Sander) kan hij een palet aan kleur geven.

1 november - Resultaten Dekhengsten

 

We mogen bijzonder tevreden zijn over de resultaten van van de nakomelingen

Djan, alle nakomelingen getoond, op 1 na alles geprimeerd.

Empire, alle nakomelingen getoond alles geprimeerd.

Edgar, op 1 na alle nakomelingen aan de keuring geweest, alles geprimeerd. Ons streven is om in 2016 de veulen fase af te ronden van zowel Edgar als Empire. Bij een voldoende percentage aan premie kunnen ze zelf Fase 1 van het huidige Fokplan afsluiten.

Uit de 1e jaargang van Atent inmiddels twee 1e premie dochters en een rij aan 2e premie merries.

Atent krijgt op de aanstaande hengstenkeuring zijn definitieve goedkeuring met een heel fraaie index.

Rex heeft in de Bommelerwaard een goede indruk achter gelaten met zij 1e jaargang veulens. Ook in 2016 staat Rex weer ter dekking bij de Fam. Vos uit Nederhemert.


17 oktober  - Succes in Lunteren

 

Het werd een lange dag, om 3.30 uit bed en om 23.45 weer in bed.

Maar ook een kampioen rijker, Ja het is Wanne gelukt om haar rubriek te winnen om vervolgens op het eind van de dag de titel in de middenmaat in ontvangst te mogen nemen. Gewoon weg super. Al onze deelnmende pony's presteerden naar behoren, maar Wanne zette wel de kers op de taart.


8 augustus - Verslag Premiekeuring Donderen

 

Zoals elk jaar een klein verslag om voor u als lezer een indruk te krijgen van de premiekeuring.

Premiekeuring Donderen


8 augustus - Premiekeuring Donderen

Jouktje

Jansien

Helien

Hind

Wanne

Cynthia

Foto's: Hedy Hogenbirk

Van wege de vele drukte ietwat laat geplaatst, maar zeker het vermelden waard.

In de voorbereiding veel werk verricht om de veulens door de verharing te krijgen, voor alle 13 is dat gelukt, een enkele keer profiteerde moeder ook mee en ja een enkele merrie met teveel conditie. 10 Enters en Twenters, 3 Driejarigen en 11 oudere merries. Het was een hle klus om alles gewassen te krijgen maar met alle hulp die we jaarlijks hebben ging dat prima. Onze oude was en stallings lokatie is niet meer dus alles bij huis gewassen en daarna gewoon in de wei,wel even wennen maar al met al bijzonder geslaagd.

Van onze jonge hengsten werden alle veulens geprimeerd en ook het hengstveulen van de oude Jip deed met premie de kop.

Djan - 2 veulens met premie, waarvan 1 op kop.

Edgar - 6 veulens met premie, waarvan 1 op kop.

Empire - 3 veulens met premie, waarvan 1 op kop.

Enters - 7 stuks, allen met premie waarvan 5 kopnummers

Twenters - 3 stuks, 2 met premie waarvan 1 kopnummer. De mini kampioen van vorig jaar had niet haar dag en dus geen premie.

Drie jarigen - 3 stuks, alle drie  Kopnummer, 2  x een 2e premie en 1 x een 1e premie (Farlien )

Oudere dieren - 11 stuks, 6 x 1e premie en 5 x 2e premie

Jouktje ( Fenne x Edgar) miniveulenkampioen

Jansien ( Antje x Djan) res. miniveulenkampioen

Helien ( Cathalien x Vieno) Kleine maat kampioen Jeugd

Hind ( Cynthia x Vieno) middenmaat kampioen Jeugd

Hind tevens algemeen Jeugdkampioen

Wanne kampioen middenmaat en tot slot wist Cynthia haar ere titel van 2014 te prolongeren.

Bijzonder tevreden, met name de veulens presteerden goed en dat is een mooie start voor de vaderdieren.

 


1 augustus - Zomerkeuring

Een week uitstel bleek een juiste beslising. Prachtig zomers weer en mooie pony's. De cpublieke belangstelling was niet bijzonder groot maar het was gezellig druk.

Het jurylid dhr. A. Dijkstra, die samen met dhr. Gaasbeek het jureren verzorgd heeft, was zo vriendelijk een verslag aan te leveren. dat kunt u lezen door op Zomerkeuring 2015 te klikken.


1 juni  - Verkoop pagina

De verkoop pagina staat niet meer leeg.

31 mei - Veulen seizoen in volle gang

Inmiddels zijn er 10 veulens op stal De Bosrand geboren, 1 x was de veearts erbij nodig. De stand is 7 merrieveulens en 3 hengstveulens. Nog 5 te gaan. leaonara en benthe krijgen beiden een veulen van Stjerness Lucky Luke, Ynthe van Edgar, Onie van Empire en Farlien van Jip.

Het is dit jaar een kleurrijk geheel, andere jaren overwegend vos met een enkele bonte, op dit moment lopen er 2 bonte, 1 muschroom, 2 bruine en 5 vosjes.

Dit jaar worden veelal weer de zelfde combinaties gemaakt, dat betekend dat wij tevreden zijn over de veulens.

Mooi is ook dat onze oudste kleindochter wanneer ze op bezoek is graag naar de baby paardjes wil kijken, dat doen we natuurlijk. ook heeft ze zoals als jeziet oog voor bloemmetjes en de peos van de buren.

Onze kleinste kijkt samen met Oma van achter het hek.