Ook op Facebook ben ik te vinden, samen met topfotograaf Kaj ter Borgh, met NOG meer nachtfotografie. Dus voor tips en trucs, info over workshops en nog meer nachtfoto’s  kun je terecht bij onderstaande link.
Project Lichthinder in de 
NATIONAL GEOGRAPHIC

Het is zo ver! Momenteel is het project Lichthinder, waar ik het afgelopen jaar aan gewerkt heb, te bekijken in het November nummer van de Nederlandstalige editie van National Geographic.

Lichthinder is een onderschat probleem in Nederland en met name in de randstad zorgt het overschot aan licht op meerdere vlakken voor overlast en geldverspilling. In het November nummer van NG heb ik 5 pagina’s gekregen om dit probleem kenbaar te maken voor het grote publiek.

Op deze site zijn bij de categorie At Night al veel nachtfoto’s te zien waarop de invloed van kunstlicht aanwezig is. Vind je nachtfotografie zelf ook interessant maar trek je er nooit op uit door gebrek aan kennis, dan is de workshop nachtfotografie misschien iets voor jou! meer info bij de categorie Nachtfotografie Workshop

At_Night.htmlNachtfotografie_Workshop.htmlshapeimage_8_link_0shapeimage_8_link_1
Vuurvliegjes in Mexico

Vuurvliegjes zijn een prachtig fenomeen die ik onlangs in Mexico heb mogen bewonderen. Als nachtfotograaf had ik natuurlijk de taak ze vast te leggen en dat is aardig gelukt. Op deze foto is de vlucht van 1 vuurvliegje te zien, waarop mooi te zien is dat deze 3 keer kort oplicht en dat weer 3 keer achter elkaar om daarna gedoofd weer verder te vliegen. Meer nachtfoto’s uit Mexico in de categorie Mexico At Night
mexico_at_night_de_fotos.htmlshapeimage_9_link_0