Competitie

Buitencompetitie

WSDV 1 

Ronde 2 WSDV met Weistra meer mans

De echte toppers komen nog maar voorlopig gedijt WSDV voorspoedig. De Wageningse damelite zette 020 met 12-8 aan de kant en behoort in de ereklasse na twee van de elf competitieronden tot een van de vier koplopers met de maximale score. 

Het was wel hard werken in Amstelveen waar het dubbeltje de goede kant oprolde. Johan had de (on)dankbare taak het anti-dam van Frank Pasman af te straffen wat hem met geduld, vlijt en techniek goed afging. Na een merkwaardig 020-gambiet was het na een lange forcing finaal uit. 

Ester is weg van haar roze wolk. Ze leed na een mislukte opening schipbreuk en werd door Krijn ter Braake met een topzware rechter vleugel opgezadeld. Toen in de vorm van een spectaculaire combinatie een (kleine) remisekans werd gemist was het snel uit. Wieger vocht met de Amsterdamse kopman Kees Thijssen een orgineel en boeiend positioneel duel uit dat in een gelijkwaardige remise eindigde. 

De pluim van de dag was voor Machiel. De 14-jarige Europese aspirantenkampioen mocht zijn opwachting in het keurkorps maken doordat Jesse van Beek verhinderd was. Het WSDV-talent trad Roep Bhwanibhiek heel volwassen en onbevangen tegemoet, kwam steeds beter te staan en boekte een even knappe als welkome overwinning. Ons Jantje en Johan Bastiaannet brachten een ongebruikelijk spelbeeld op het bord. De Wageningse kopman omsingelde met verve de Amsterdamse voorposten maar kreeg de zaak net niet rond. JG Superstar reist eind deze week af naar het WK Tallinn waar hij in 'de poule des doods' is ingedeeld. 

Matthias moest tegen Johan Smits na een onnauwkeurigheid in de opening lang ploeteren voor gelijkspel. Dat lukte want de remise was volkomen gelijkwaardig. Marcel was vorig jaar de matchwinner door een fraaie victorie op de vrijwel onverslaanbare Paul Oudshoorn, nu opnieuw zijn tegenstander. De opening was voor Oudshoorn maar in het late middenspel keerden de kansen al was het niet voldoende voor de winst. 

Nestor Fred ('Mijn opvolger staat dus al klaar'...) kreeg in Peter van Heun zijn favoriete opponent. In een spannende partij misten beiden - vermoedelijk - een keer de winst waarna beiden met de puntendeling wel konden leven: 7-9. 

Of WSDV zou gaan winnen was nog geen uitgemaakte zaak. Heike kreeg het lastig na een opbouwfout. Uiteindelijk wikkelde Rob Geurtsen af naar een eindspel met een schijf meer dat door de nationale vice-kampioene niet goed werd behandeld. De stand was verloren maar een ultieme truc bracht nog redding. Ook Heike gaat naar Tallinn waar ze samen met Vitalia Doumesh de Oranje-inbreng vormt op het WK vrouwen. 

Rik mocht toen het karwei afmaken. Onze trainer-coach kreeg steeds meer terreinvoordeel tegen invaller Erik Brunsman (voor Johan Capelle) waarna de stand lang balanceerde tussen winst en remise. Brunsman koos niet voor het allertaaiste verweer maar op dat moment was het eindspel op de lange duur waarschijnlijk toch niet meer te redden geweest: 8-12.

De gedetailleerde uitslag:

 

 020 

 WSDV Wagenngen  

8-12

V

 

1.

 Kees Thijssen (1458)  Wieger Wesselink (1446)

1-1

3 Partij

2.

 Krijn ter Braake (1325)  Ester van Muijen (1169)

2-0

2 Partij

3.

 Paul Oudshoorn (1408)  Marcel Monteba (1330)

1-1

7 Partij

4.

 Peter van Heun (1294)  Fred Ivens (1323)

1-1

8 Partij

5.

 Roep Bhawanibhiek (1164)  Machiel Weistra (1096)

0-2

4 Partij

6.

 Frank Pasman (1100)  Johan Sterrenburg (1383)

0-2

1 Partij

7.

 Johan Smits (1200)  Matthias de Kruijf (1329)

1-1

6 Partij

8.

 Erik Brunsman (1257)  Rik Keurentjes (1406)

0-2

10 Partij

9.

 Rob Geurtsen (1331)  Heike Verheul (1228)

1-1

9 Partij

10.

 Johan Bastiaannet (1358)  Jan Groenendijk (1509)

1-1

5 Partij

terug

Ronde 1 WSDV 1 voortvarend van start  

De afgelopen twee jaar ging WSDV in de ereklasse stroef van start. Trainer-speler Rik confronteerde de spelers voor de competitie-ouverture tegen Damlust doordringend met dit feit. Het resultaat: een 11-9 overwinning op het ongeveer even sterke Goudse tiental, een van de concurrenten voor een plaats in het linker rijtje. De victorie was niet geheel onverdiend maar de uitslag had met een beetje pech ook andersom kunnen zijn. Fred wees al na ruim drie uur WSDV de weg, die Peter van Eck kwijt raakte. Met een aantal krachtzetten dwong de Ingense veteraan scbijf- en later partijwinst af. Bij het afsluitende Japanse etentje waren de garnalen een groter probleem. Marcel trof wereldtopper Martijn van IJzendoorn, één van de nationale Fab Four, die zijn reputatie weer eens alle eer aandeed. Zijn omsingelende bewegingen, met een forcing tot besluit, waren de voorzitter van WSDV's sponsorcommissie te machtig.

Jan, die begin oktober in Polen een hernieuwde gooi naar de wereldtitel gaat doen, speelde met Richard Mooser een bloedstollende partij met beiden al snel een opgesloten kortevleugel. De 18-jarige student natuur- en sterrenkunde toonde zich de beste rekenaar en wikkelde af naar een voordelig eindspel dat hij met groot vertoon van macht in zijn voordeel besliste. JG Superstar toonde zich na afloop zelfs tevreden over zijn spel en dat is hij niet snel.

WSDV slaagde erin de kleine voorsprong te koesteren want de overige zeven partij eindigden alle in remise, wat in sommige gevallen een klein wonder mocht heten. Heike (mag als eerste reserve toch naar het WK vrouwen) had na een mislukte opening nog bordkansen tegen Erik Hoogendoorn die toch (te) gemakkelijk een punt kon binnenhalen. Rik kreeg pas tegen het eind grip op de stelling van André Venema die op charmante wijze averij voorkwam.

Pluim van de dag

De pluim van de dag ging naar Ester. De WSDV'er met de laagste rating verdiende een diepblauwe vermelding tegen grootmeester Erno Prosman. Zij omsingelde de centrumaanval van de voormalige Nederlandse kampioen als Schwarzman in zijn beste dagen wat Prosman tot een geaccepteerd remiseaanbood noopte. De eerste analyse wees uit dat hij verloren stond maar de computer bewees later het gelijk van Ester, inmiddels afgestudeerd, in het bezit van een baan maar nog niet van het rijbewijs.   

Jesse was niet blij met het carotte van Harry Clasquin. Hij zat in een tamme positiepartij lang aan de goede kant van het bord maar winst was te veel gevraagd. Matthias kwam tegen de in de damarena teruggekeerde Teun van de Krol met sterk spel goed uit de opening. Hij koos daarna echter voor een verkeerd spelplan waarna voor zijn leven moest worden gevreesd. Na een goed getimed offer kon hij toch nog een diepe zucht van opluchting slaken.

Johan kreeg de sterke Ben Provoost met een orgineel spelplan uit zijn comfortzône. De oer-WSDV'er bouwde echter niet op z'n best op en kon schijfverlies niet meer voorkomen. Weinigen gaven nog een cent voor zijn (dam)leven maar met een uiterste krachtsinspanning slaagde hij er héél knap in nog net overeind te blijven.

Wieger miste in het middenspel een gambiet van Friso Fennema die daardoor in het voordeel kwam. Later kantelde de partij alsnog en moest de spindoctor van Lodewijk Asscher een punt veilig stellen. WSDV zat daar niet mee want het was wel het beslissende punt: 11-9.

Vóór de wedstrijd werd Machiel Weistra door Rik Keurentjes en Jan Groenendijk gehuldigd in verband met zijn Europese aspirantenkampioenschap. Het 14-jarige Heterense talent kreeg een damboek en een grote taart met zijn beeltenis erop.

Machiel Weistra, een dammer om op te eten

De gedetailleerde uitslag:

 

 WSDV Wageningen 

 Damlust Gouda  

11-9

V

 

1.

 Marcel Monteba (1330)   Martijn van IJzendoorn (1551) 

0-2

2 Partij

2.

 Fred Ivens (1323)   Peter van Eck (1218) 

2-0

1 Partij

3.

 Matthias de Kruijf (1329)   Teun van de Krol (1351) 

1-1

8 Partij

4.

 Jan Groenendijk (1509)   Richard Mooser (1361) 

2-0

3 Partij

5.

 Heike Verheul (1228)   Erik Hoogendoorn (1270) 

1-1

4 Partij

6.

 Wieger Wesselink (1446)   Friso Fennema (1354) 

1-1

10 Partij

7.

 Rik Keurentjes (1406)   André Venema (1251) 

1-1

5 Partij

8.

 Johan Sterrenburg (1383)   Ben Provoost (1439) 

1-1

9 Partij

9.

 Ester van Muijen (1169)   Erno Prosman (1539) 

1-1

6 Partij

10.

 Jesse van Beek (1296)   Harry Clasquin (1219) 

1-1

7 Partij

terug

WSDV 2

Ronde 2: WSDV 2 wint nu wel

De reserves van Dammers Uit Oost wisten in de tweede ronde wel compleet uit te komen en hadden zich zelfs versterkt met good-old Gerhard van Kampen.en Jan Masselink. Laatstgenoemde werd vakkundig naar de slachtbank geleidt door Henk Kleinrensink via een dodelijke hekstelling. Gerhard van Kampen probeerde Arie Janssen van Doorn te overrompelen, maar de Wageningse teamcoach wachtte geduldig af en wist de partij nog bijna te doen kantelen. De remise was het terechte resutaat. Invalster Mara Langeveld boekte een even mooie als overtuigende overwinning tegen Jaap de Vries, die geen antwoord had op het krachtige aanvalsspel van de Wageningse en ook nog in een geniepige slagzet liep. Weliswaar moest Mara met twee stukken minder wel nog even secuur spelen, maar dat deed ze dan ook, hetgeen haar een "blauwtje" opleverde en WSDV 2 een riante voorsprong. Invaller Hans Kromhout mocht ervaren dat Tom Knapen een stuk sterker was geworden. Hij probeerde van alles maar de jeugdige dammer liet zich niet de kaas van het brood eten: 2-6. 

DUO2 deed iets terug doordat Hans Rinner Owen Donkers op de tweede nederlaag van het seizoen tracteerde. Een dodelijke plakker werd Owen fataal. Gerben van Steenbergen en Johan Haijtink speelde een rustige partij die al laverend naar remise liep. Het evenwicht werd nooit verbroken. Harry Doomernik was in zwaar weer terecht gekomen doordat hij plotsklaps een schijf achterkwam. Gelukkig verkreeg hij veel compensatie en wist ook hij een puntje binnen te slepen: 6-8. Toen ook Jaap Vink een nederlaag wist te voorkomen gleed de spanning van de toekijkende WSDV-ers gezichten af. Robert-Jan van Steenbergen en Hans Dammingh (een zeer bijzondere partij tegen Harry Graaskamp) hadden weliswaar allebei een voordelig eindspel, maar voor de heren was het net zo gemakkelijk om met nog eens twee remises de overwinning zeker te stellen: 9-11.

In de volgende ronde volgt de topper tegen DES Lunteren 2. Of het echt een topper wordt zal afhangen of WSDV in staat zal worden gesteld met representatieve teams te spelen daar ze vanwege het Jeugd WK maar liefst 9 spelers zal moeten missen.  

De gedetailleerde uitslag:

 

 

 Dammers Uit Oost 2

 WSDV 2 Wageningen

9-11

V

 

1

 Jan Masselink (1151)  Henk Kleinrensink (1184)

0-2

1

Partij

2

 Gerhard van Kampen (1248)  Arie Janssen van Doorn (1130)

1-1

2

Partij

3

 Johan Haijtink (1077)  Gerben van Steenbergen (1216)

1-1

6

Partij

4

 Rodier Evers (1021)  Robert-Jan van Steenbergen (999)

1-1

9

Partij

5

 Tom Westhof (956)  Jaap Vink (1090)

1-1

8

Partij

6

 Jaap de Vries (1075)  Mara Langeveld (927)

0-2

3

Partij

7

 Harry Graaskamp (1114)  Hans Dammingh (1112)

1-1

10

Partij

8

 Tom Knapen (1050)  Hans Kromhout (1080)

1-1

4

Partij

9

 Simon Wiersma (938)  Harry Doomernik (1119)

1-1

7

Partij

10

 Hans Rinner (875)  Owen Donkers (1122)

2-0

5

Partij

terug

Ronde 1: WSDV 2 komt niet langs stug EAD Asten

De reserves van WSDV begonnen met een gelukje. De bezoekers uit Asten kwamen met een incompleet team, waardoor Harry Doomernik een gemakkelijke middag had: 2-0. Jaap Vink kreeg wel wat voordeel tegen van Berkel Sr., maar hij wist dit niet in twee punten om te zetten. Ook Henk Kleinrensink en teamcaptain Arie Janssen van Doorn leken geruime tijd aan de goede kant van het bord te zitten, maar ook hier hielden de Astenaren Bert Berkers en Jules Martens stand. Invaller Hans Kromhout wist door een winstpartij tegen Peter Arts, die de remise liet glippen, de voorsprong verder uit te breiden: 7-3.

Ákosh speelde een prima pot tegen de op papier veel sterkere Ad Boot. Zonder zichtbare moeite werd een punt binnengehaald. Robert-Jan van Steenbergen had een paar schijven teveel op zijn linkervleugel, maar wist dat op te lossen. In tijdnood werd de remise gepakt. Derk speelde een prima partij tegen de sterke Hans Berkers, die de Wageningen niet echt houvast gaf. Ook deze partij eindigde in een terechte remise: 10-6.

In het laatste deel ging het echter mis. Eerst werd Owen op waarde geklopt door Paul Hellings die zijn voordeel vakkundig uitbuitte. Europees Jeugdkampioen Machiel werd voor de wedstrijd gehuldigd. Of al die aandacht hem parten speelde, wie zou het zeggen. Het complexe eindspel met wederzijds een dam was weliswaar voordeling voor Patrck Adriaans maar direct verloren was het niet. De problemen groeide het Wageningse talent boven het hoofd en ook hij moest de vlag strijken, waardoor de eindstand toch wel enigszins teleurstellend op 10-10 uitkwam.

Temidden van zijn nieuwe teamgenoten hoort een glunderende Machiel 

het sterke verhaal van Jan Groenendijk aan  

 

De gedetailleerde uitslag:

 

 WSDV 2 Wageningen  EAD Asten 

10-10

V  

1

 Derk Kleinrensink (1141)   Hans Berkers (1212) 

1-1

8  

2

 Owen Donkers (1122)   Paul Hellings (1185) 

0-2

9  

3

 Henk Kleinrensink (1184)   Bert Berkers (1188) 

1-1

3  

4

 Arie Janssen van Doorn (1130)   Jules Martens (1087) 

1-1

4  

5

 Machiel Weistra (1096)   Patrick Adriaans (1130) 

0-2

10  

6

 Robert-Jan van Steenbergen (999)   Hans Greveraars (929) 

1-1

6  

7

 Ákosh Kardos (897)   Ad Boot (1056) 

1-1

7  

8

 Hans Kromhout (1080)   Peter Arts (1015) 

2-0

5 Partij

9

 Jaap Vink (1090)   Hans van Berkel Sr. (1067) 

1-1

2  

10

 Harry Doomernik (1119)   niet opgekomen  

2-0

1  

terug

WSDV 3

Ronde 2: WSDV 3 klopt koploper

In de tweede ronde van de nationale competitie trof WSDV 3 de koploper DES Lunteren 3. In een moeizame wedstrijd won uiteindelijk de ervaring: 11-9 voor WSDV 3. 

Met de thuiswedstrijden van WSDV 3 tegen DES Lunteren 3 en van WSDV 4 tegen DIOS/Eureka 2 op het programma was het een levendige drukte in De Doorbraak. Om 12 uur zouden de partijen moeten beginnen, maar was een aantal spelers nog onderweg. Bij DIOS/Eureka 2 ontbrak nog een hele auto uit Limburg, terwijl bij WSDV 3 Anton van Drumpt nog onderweg was. Anton woont in het buitenland en was de afgelopen jaren weinig te zien op de Nederlandse damborden en heeft een stijl die wat doet denken aan Martin Dolfing in zijn beste dagen. Hoewel Anton als laatste begon namens WSDV was hij als tweede uit: een voordeelstand die net niet doorsloeg tegen routinier Schaafsma. Hans Luchies had toen al de score geopend met een daverende combinatie en trad de rest van de middag op als assistent-teamleider. 

De andere invaller Jan Dammingh speelde een rustige, degelijke wedstrijd tegen de nestor aan de overkant, Ries van Ee. Nadat de punten waren gedeeld ontfermde Jan zich weer over de WSDV-bar. Kees Maliepaard trof de onervaren jeugdspeler Levien Cysouw. Toen deze iets te enthousiast dacht een schijf te winnen weerlegde Kees dit simpel en liet de tweede WSDV-overinning aantekenen. De derde invaller, WSDV 4-teamleider Gerard Zijlema, had een sterke hekstelling. Wel moest hij natuurlijk 'multi-tasken' en ook zijn jeugd aan de andere kant coachen. Pardoes liep hij in het zetje dat het verrasende Zetje van Weiss dat regelmatig in zijn jeugdtrainingen wordt geoefend. Hoewel hij ook na de damafname nog goede winstkansen had kwam hij niet verder dan remise. 

Met een tussenstand van 7-3 stond WSDV 3 er goed voor, maar was er nog niets beslist. Daarom was de degelijke winst van Wim van Mourik een welkome opsteker. Aan bord 2 was Bas van Berkel inmiddels in troebel vaarwater beland. Oud-WSDV-er Evert Evers had zich na een lastig begin naar een voordelig eindspel gewurmd en ging op schijvenjacht. De overmacht werd te groot, en Bas moest de vlag strijken. Jozef Linssen was onderweg naar winst, maar begon materiaal pardoes materiaal weg te geven. Wijselijk boodt hij remise aan. Ondertussen streed Henk Hoksbergen een ijdele strijd tegen de sterkste Luntenaar, Arjan van Galen. Deze pakte langzaam maar zeker alle strategische velden en Henk moest de vlag strijken. Daarmee was het aan Cor Langeveld om het 11e punt binnen te halen. Hoewel zijn tegenstander er niet te gemakkelijk over mocht denken kwam de remise er. Over 4 weken speelt WSDV 3 de wedstrijd tegen de nieuwe koploper, De Vechtstreek Oosterveen.

De gedetailleerde uitslag:

 

 WSDV 3 Wageningen

 DES Lunteren 3

11-9

V

 

1

 Cor Langeveld (1096)  Bram Cysouw (884) 1-1 10 Partij

2

 Bas van Berkel (976)  Evert Evers (1122) 0-2 7  

3

 Henk Hoksbergen (1002)  Arjan van Galen (1257) 0-2 9  

4

 Jozef Linssen (1073)  Jeroen van den Brink (992) 1-1 8  
5  Anton van Drumpt (1066)  Wim Schaafsma  1-1 2  

6

 Gerard Zijlema (1049)  Jelte van Lokhorst (765) 1-1 5  

7

 Hans Luchies (930)  Michel Hendriksen Jr. (693) 2-0 1  

8

 Wim van Mourik (952)  Erwin Jochemsen (906) 2-0 6  

9

 Kees Maliepaard (932)  Levien Cysouw  2-0 4 Partij

10

 Jan Dammingh (826)  Ries van Ee (704) 1-1 3  

terug

Ronde 1: WSDV 3 strijdt zich naar een punt

In de eerste wedstrijd van het seizoen trof WSDV 3 het altijd lastige DEZ Laren. In een open wedstrijd wisten beide teams 10 punten te verzamelen, waardoor het echte begin van de strijd om de topplaatsen in de Tweede Klasse B tot volgende ronde moet wachten. 

WSDV 3 begon de wedstrijd met 3 invallers. Na lange tijd maakte Theo Driever zijn rentree bij WSDV, terwijl Jan Dammingh en Jeroen Gijsbers het tiental completeerden. De eerste beslissing leek te vallen aan het bord van routinier Wim van Mourik. Hij leek gevaarlijk op te stomen naar de damlijn, maar werd verrast door een 'grapje' van de webmaster van de Gelderse Dambond, Gerrit Roeterdink. Roeterdink haalde dam en Wim wist zich nog maar net het vege llijf te redden. Inmiddels vocht debutant Jeoen Gijsbers als een leeuw om zijn lastige positionele stand te redden. Toen offeren ook niet meer hielp moest hij de srijd staken. Theo Driever miste nog wedstrijdritme en moest op klaarlichte dag een schijf inleveren nadat deze was afgesneden van de rest van zijn troepen. Ook zijn stand was niet meer te redden. De derde invaller Jan Dammingh speelde een prima partij, waarbij zijn tegenstander lastig leek te staan op het kerkhofveld. Helaas overzag Jan een kleine combinatie en ging zijn partij alsnog verloren. 

Met een achterstand van 7-1 leek het wel een heel lastige middag te worden voor WSDV 3. Aangezien met opgeven nog nooit een partij is gewonnen, gingen de spelers die nog achter de borden zaten er nog eens goed voor zitten. Jozef dwong zijn tegenstander met een aantal krachtzetten tot het offeren van meerdere schijven voordat ze allebei de damlijn bereikten. Vervolgens was het voor Jozef nog slechts een kwestie van techniek om de partij tewinnen. Hans Luchies liet zien hoe het dammen gespeeld moet worden. Hij speelde alleen maar krachtzetten en overliep zijn tegenstander in de aanval. Met opgeven koos deze de meest verstandige optie. Bas van Berkel speelde onverschokken een gevaarlijk ogende centrum-omsingeling tegen van de sterke Harkink. Deze meende de partij 'rond' te hebben via een tijdelijk offer met rente op termijn. Bas was verrast door de wending, maar concludeerde na enig puzzelen dat het offer toch niet helemaal klopte.... laconiek combineerde hij naar schijfwinst! In het lastig lijkende eindspel gaf Bas vervolgens precies op het juiste moment zijn plusschijf tijdelijk terug om vervolgens een andere schijf terug te winnen. Nadat beide spelers dam hadden gehaald en Bas zijn schijven veilig aan de kant had gezet zag zijn tegenstander in dat verder spelen zinloos was. 

Aangezien er in de resterende partijen geen beslissingen meer vielen eindigde wedstrijd zoals zij begonnen was: in evenwicht. Over 2 weken wacht WSDV 3 een nieuwe uitdaging: de thuiswedstrijd tegen de koploper, DES Lunteren 3 dat in de eerst ronde met 14-6 over Witte van Moort 3 walsten.

De gedetailleerde uitslag:

 

 DEZ Laren 1 

 WSDV 3 Wageningen

10-10

V

1

 Danny Dix (1163)   Cor Langeveld (1096)  1-1 8 Partij

2

 Egbert Harkink (1100)   Bas van Berkel (976)  0-2 7 Partij

3

 Tonny Roeterdink (1001)   Mara Langeveld (927)  1-1 9 Partij

4

 Johan Beltman (986)   Jozef Linssen (1073)  0-2 5 Partij
5  Tonnie Schutte (903)   Theo Driever   2-0 3 Partij

6

 Dinand Stegeman (899)   Hans Luchies (930)  0-2 6 Partij

7

 Gerrit Roeterdink (875)   Wim van Mourik (952)  1-1 1 Partij

8

 Herman Beuzel (849)   Kees Maliepaard (932)  1-1 10 Partij

9

 Willem Klein Wassink (784)   Jan Dammingh (826)  2-0 4 Partij

10

 Sarah Hanhart    Jeroen Gijsbers   2-0 2 Partij

terug

WSDV 4

Ronde 2: WSDV4-Heteren CT verliest met 9-11 van Dios/Eureka 2

Met de nodige moeite kon er worden begonnen aan deze wedstrijd. 5 van de 10 Limburgers hadden bijna 50 minuten oponthoud door allerhand wegwerkzaamheden. Maar eenmaal aan het spelen werden die snel vergeten, want het werd erg spannend. 

Gerhard Gerritsen was een van de WSDV-ers die graag snel weer wilde vertrekken, maar omdat zijn tegenstander er niet was een klein uur moest wachten. Toen er echter werd begonnen handelde hij de klus met raketsnelheid af want na een verkeerde achterloop van zijn tegenstander kwam hij met een simpele achteruitslagje zomaar 2 stukken voor. Zijn tegenstander gaf meteen op (2-0). 

Kwam Erik vorige keer al binnen 10 zetten een stuk achter, dit keer ging het iets beter. Hij zocht echter weer te snel de aanvalsvelden op en zijn tegenstander kwam na stukwinst al snel in straal gewonnen positie en Erik moest opgeven (2-2). 

Toen Gerard samen met Henk Hoksbergen de combinatie WSDV4-Heteren CT in elkaar flanste had hij niet gedacht, dat Merel van der Heijden zo leuk zou spelen. In een mooie flankspelpartij kwam ze goed te staan en toen haar tegenstander een enorme fout maakte was het dan ook in 1 zet uit. Merel kon haar geluk niet op en wandelde de hele middag met een grote glimlach door het WSDV-gebouw (4-2). 

Jasper Overbeek deed het ook beter als de vorige keer en hield langer stand. Helaas maakte hij toch een flinke fout en zijn tegenstander wist daar wel raad mee (4-4). Jeroen Gijsbers hield het ook langer vol, maar tegen zijn geroutineerde tegenstander ging het toch uiteindelijk mis (4-6). Marjory Feyt was zich al behoorlijk aan het schamen toen ze weer in een zetje liep en wel een 3 om 3 naar dam. Gelukkig speelde haar tegenstander niet al te sterk en kreeg ze toch nog iets compensatie. Door enkele onnauwkeurige zetten van haar tegenstander kon ze zowaar de dam met zelfs stukwinst afnemen. De overgebleven stand voerde ze knap naar de overwinning (6-6). Fernande de Graaf speelde een goede partij, maar kwam op het eind toch ietwat in het nauw. Gelukkig bleef het daarbij , want Fernande hield het toch gelijk (7-7). 

Ivar Smijers speelde een rustige partij, waarbij het evenwicht niet werd verstoord (8-8). Toen Marie Gabbert haar mooie stand in het late middenspel niet in een kansrijk eindspel omzette door het zetje niet te nemen en mogelijk niet te zien liep het zelfs nog slecht af want ze verloor (8-10). Haar zus Luise haalde er nog wel een mooie slag uit, maar deze won niet en het werd remise. Door deze resultaten werd nipt van DIOS/Eureka 2 verloren.

De gedetailleerde uitslag:

 

 WSDV 4 / Heteren CT

 DIOS/Eureka 2

9-11

V

1

 Ivar Smijers (781)  Folkert Jansen (823)

1-1

8

 

2

 Luise Gabbert (740)  Ivar Jansen (765)

1-1

10

 

3

 Marie Gabbert (617)  Darja Koullen (1025)

0-2

9

 

4

 Erik van Wingerden   Paul Stevelmans (770)

0-2

2

 

5

 Jasper Overbeek   Leo Holtman (634)

0-2

4

 

6

 Merel van der Heijden (404)  Bram Kole jr. (1024)

2-0

3

Partij

7

 Fernande de Graaf (588)  Marcel Karssing (810)

1-1

7

 

8

 Gerhard Gerritsen (924)  Albert Mol (539)

2-0

1

Partij

9

 Jeroen Gijsbers   Remon Gadjradj (917)

0-2

5

 

10

 Marjory Feyt (484)  Raymond Vandecaetsbeek (885)

2-0

6

 

terug

Ronde 1: Limburg CT en WSDV 4 in evenwicht 9-9

Het was de langste uitwedstrijd voor WSDV4 van het damseizoen 2017-2018. Om kwart voor 10.00 werd er vanaf het WSDV-gebouw vertrokken naar Maastricht. Het ging allemaal snel en om kwart voor twaalf werd het damlokaal betreden. Er bleek dat ook Limburg CT een speler miste en daardoor kwam WSDV4 niet direct achter (0-0). 

Limburg CT ging echter goed van start want Erik van Wingerden en Jasper Overbeek kwamen al binnen 10 zetten een stuk achter en verloren na nog wel felle tegenstand (4-0). Gerhard Gerritsen liet niet met zich sollen en hield de op papier sterkere tegenstander gemakkelijk op een punt 5-1. Ook Wiel Okrogelnik en Gerard Zijlema maakten er na een spannende opening remise van 6-2. Het leek een makkelijke middag voor Limburg CT te worden maar niets was minder waar. Je zag de Limburgers ongelovig naar de overgebleven standen kijken en ze waren er niet gerust op. 

Eerst zorgde Marjory Feyt voor haar eerste punt in dit seizoen. Vorig jaar scoorde ze geen enkel punt, maar nu meteen wel (7-3). Toen de ingevlogen Jannes Kromhout na stukwinst erin slaagde om zijn partij te winnen werd de tussenstand 7-5. Ook Fernande de Graaf won want via stukwinst en secuur spel behaalde ze de winst binnen (7-7). Op de overgebleven borden stonden de WSDV-ers prima en de winst was binnen handbereik. Door niet de sterkste voortzetting slaagde de tegenstander van Nico Valkenburg er zowaar nog in om de remise haven te bereiken (8-8). De hoop was toen op Ivar gevestigd die een prachtige flankaanval op het bord had gekregen. Door enkele mindere zetten vervlakte de aanval echter. En toen Ivar dacht door te breken bleek er een finesse in te zitten en die was direct goed voor remise. Eindstand 9-9.

De gedetailleerde uitslag:

 

 Limburg CT

 WSDV 4 Wageningen

9-9

V

1

 Wiel Okrogelnik (1131)   Gerard Zijlema (1049) 

1-1

5

Partij

2

 Michel Trouet (939)   Ivar Smijers (781) 

1-1

10

Partij

3

 Leo Nagels (998)   Nico Valkenburg (1022) 

1-1

9

Partij

4

 Alain Claes    Fernande de Graaf (588) 

0-2

8

Partij

5

 Marcin Czeladzinski (1033)   Gerhard Gerritsen (924) 

1-1

3

Partij

6

 Peter Hernaamt (914)   Erik van Wingerden  

2-0

2

Partij

7

 Jack Sijbers (833)   Jannes Kromhout (1241) 

0-2

7

Partij

8

 Theo Blom (617)   Marjory Feyt (484) 

1-1

6

Partij

9

 Wim Sanders (897)   Jasper Overbeek  

2-0

4

Partij

10

 niet opgekomen    niet opgekomen  

0-0

1

 

terug

WSDV 1 Provinciaal

Ronde 2: Benauwd maar verdiend

Ook ons tweede duel in de provinciale competitie werd in winst omgezet. WSDV-Winterswijk 9-7 duidt op een spannende wedstrijd waarin we ons maar net de meerderen konden tonen. Dat klopt redelijk maar wie alle partijen zou naspelen zou constateren dat het een verdiende overwinning was. Al was het wel zo prettig dat de gasten Frits Zegelink en Mark Sanders misten en aan de laatste twee borden een invaller moesten opstellen. 

Het begon goed met een prima remise van Henk tegen Erik ten Hagen. In een positioneel duel kwam de Winterswijkse kopman met een taktische manoeuvre maar kreeg daarna van Henk een koekje van eigen deeg en moest geforceerd (remise)eieren voor z'n geld kiezen. Broer Derk voegde een punt aan het totaal toe. Hij kreeg z'n hekstelling niet rond, bleef wel gemakkelijker staan maar Gerard Korten kwam nooit echt in de problemen. 

Machiel speelde een puike partij tegen Henk Sonderen. De Winterwijkse co-kopman belandde in een kortevleugelopsluiting waar hij nooit meer zou uitkomen. De uitslag leek vast te staan maar Machiel belandde in een combinatieweb met remise als onvermijdelijk resultaat. Vermoedelijkwas de stand analytisch gewonnen. 

We kwamen zelfs totaal onverwacht op achterstand toen Matthias in de fout ging. Hij leek Kees Spruijt volkomen te overspelen maar na een sterk gambiet van zijn opponent was er niet veel meer aan de hand. Matthias wilde echter te veel en kreeg na een foutieve plakker de deksel op z'n neus. In de eerste diagramstand is het witte voordeel evident. Maar hoe verder?

Zoals Matthias na afloop aangaf is 41-36 10-14? 33-28 14-19 24-20 17-22 28x17 21x12 44-39 erg sterk want 23-29 faalt nu op 37-31 en 39-33. Partij: 44-39 17-22 41-36 22x31 36x27 6-11 39-34 8-12! en niet 11-17 door 34-29 27-22 38-33 en 32x5! 33-28 12-17! 28x8 2x13 38-33 17-22 43-39(A) 22x31 42-38 31x42 48x37 18-22 32-28 11-17 38-32 10-14 34-30 22-27! 15-10 27x20 10x8 20-24 30x19 17-22 28x17 21x3 au... A: thuis ontdekte Matthias dat hij een fraaie, verborgen combinatie had gemist: 24-19 13x24 37-31!! 26x30 25x34 22x31 34-29 24x33 42-38 33x42 48x6 met goede winstkansen

De gelijkmaker kwam van Fred. Theo Stoverinck toonde zich ook nu een groot liefhebber van - laten we zeggen - overzichtelijke standen. Hoewel er lang niets aan de hand was kwam hij toch bepaald ongemakkelijk te staan. In een dun standje volgde de beslissende fout waarna het geforceerd uit was: 5-5.

In de tweede diagramstand koos Theo voor 14-20? 30-25 20-24 33-28 12-18 7-11 is taaier 39-33 7-11 25-20 23-29 26-21 18-23 20-14 19x10 28x30 enz. 

Het was erop en erover want even later kon ook Arie zich (voor de tweede keer op rij) laten feliciteren. Na een Ghestemdoorstoot werd het een klassiek tempospelletje waarin hij zich bedrevener toonde dan Jan Elgershuis. Arie dwong schijfwinst af en had daarna geen problemen meer. 

Toch waren we er nog niet. Robert-Jan van Steenbergen koos in het middenspel voor de juiste strategie (alles naar rechts). Met nog twintig seconden op de klok kon hij de partij in één zet uitmaken maar koos voor een ogenschijnlijk winnende afwikkeling die in werkelijkheid echter geforceerd tot remise leidde. 

Intussen had Akosh - invaller voor Hans - het lastig tegen Frank ten Hagen die vrijwel de hele tijd aan de goede kant van het bord zat. Akosh toonde zich echter vuurvast, maakte geen grote fouten en scoorde keurig met een vrijwel gelijkwaardige remise het winnende punt: 9-7. We staan na twee ronden zelfs door betere bordpunten dan Lent op kop. Nog negen wedstrijden....

De gedetailleerde uitslag:

 WSDV P1

 WDV Winterswijk

9-7

V

1.

 Matthias de Kruijf (1329)   Kees Spruijt (1058)  0-2

4

Partij

2.

 Machiel Weistra (1096)   Henk Sonderen (1231)  1-1

3

Partij

3.

 Fred Ivens (1323)   Theo Stoverinck (1102)  2-0

5

4.

 Henk Kleinrensink (1184)   Erik ten Hagen (1231)  1-1

1

Partij

5.

 Derk Kleinrensink (1141)   Gerard Korten (1083)  1-1

2

6.

 Robert-Jan van Steenbergen (999)   Erik Oonk (937)  1-1

7

7.

 Ákosh Kardos (897)   Frank ten Hagen (1039)  1-1

8

8.

 Arie Janssen van Doorn (1130)   Jan Elgershuizen (913)  2-0

6

terug

Ronde 1: Attractieve derby krijgt logische uitslag

WSDV2-WSDV1 4-12. Een niet geheel onlogische uitslag gezien het krachtsverschil. Toch konden onze reservisten met opgeheven hoofd De Doorbraak verlaten. Zij traden het keurkorps onbevangen tegemoet. Er viel geen hakpartij te bekennen waardoor er heel wat te genieten viel. 

Het tweede achttal nam zelfs pardoes tot twee keer toe de leiding en droomde zelfs kortstondig van een herhaling van de stunt van twee jaar geleden toen zij even verrassend als verdiend tot een 'broedermoord' wisten te komen. Hans Luchies kwam tegen Hans Kromhout kort na de opening met een 'kleintje' liefst drie schijven voor. Jonge Hans wist er zowaar nog een dam uit te peuren maar de overmacht (vijf schijven) was te groot voor serieus verweer. Fred ('Een welkome training voor Damlust') was niet tevreden over zijn opening. Jozef negeerde echter elke vorm van afbraak. Hij kwam gedrukt te staan waarna een vier-om-vijf-combinatie zijn lot bezegelde. 

Jaap neutraliseerde de aanval van Robert-Jan waarna remise de meest logische uitslag leek. Robert-Jan zag plotsklaps echter nog kansen maar miste daarbij een even eenvoudig als vernietigend zetje. De resterende vijf partijen werden dus alle door WSDV1 in winst omgezet. Kopman Machiel - de jonkies mochten de kar trekken - zette een vernietigende aanval in toen Owen voor een verkeerd strategie koos. Een plakkertje naar dam besliste de strijd: 4-4. Arie en Kees gaan er altijd vol in en dat was ook nu het geval. Na een wederzijdse kerkhofbezetting kreeg Kees te veel ongemakken. Hij kwam nog wel op dam maar Arie stevende met vaste hand op de (overmachts)winst af. Akosh, de vervanger van Derk, kwam niet echt lekker uit de opening. Met een oersterk ruiltje (13-19!) nam hij echter het initiatief over en speelde captain Cor met een aantal krachtzetten weg. Hij forceerde schijfwinst en stevende met secuur spel op een keurige overwinning af. 

Henk zat lang aan de goede kant van het bord. Wim probeerde de bakens te verzetten maar overspeelde zijn hand. Henk stond na een doorbraak huizenhoog gewonnen waarna het afspel een formaliteit was. Bas gaf Matthias in een boeiende partij met wederzijdse randschijven volwaardig partij. In een lastige stand nam hij een nadelige afwikkeling die analytisch goed was voor remise. Opgejaagd door de klok liet hij enkele keren een punt liggen. Er kwam een standaardeindspel op het bord dat niet te winnen was maar met nog dertig seconden op de klok was Bas murw gespeeld met een fatale fout tot gevolg: 4-12. 

Voor de wedstrijd zette preses Gerhard Jan Dammingh in het zonnetje vanwege zijn zeventigste verjaardag. Onze welbespraakte voorzitter noemde de immer actieve Jan 'een gouden kracht' en liet zijn waarderende woorden vergezeld gaan van een doos met (Hertog Jan) flesje bier. Applaus!

De gedetailleerde uitslag:

 WSDV P2

 WSDV P1

4-12

V

1.

 Owen Donkers (1122)  Machiel Weistra (1096)  0-2

4

2.

 Jaap Vink (1090)   Robert-Jan van Steenbergen (999)  2-0

3

3.

 Cor Langeveld (1096)   Ákosh Kardos (897)  0-2

5

Partij

4.

 Bas van Berkel (976)   Matthias de Kruijf (1329)  0-2

7

Partij

5.

 Jozef Linssen (1073)   Fred Ivens (1323)  0-2

2

6.

 Wim van Mourik (952)   Henk Kleinrensink (1184)  0-2

8

7.

 Kees Maliepaard (932)   Arie Janssen van Doorn (1130)  0-2

6

Partij

8.

 Hans Luchies (930)   Hans Kromhout (1080)  2-0

1

terug

WSDV 2 Provinciaal

Ronde 2: WSDV P2 wint knap in Nijmegen

De gedetailleerde uitslag:

 DCN Nijmegen CT  

 WSDV P2

7-9

V

1.

 Hans Ladage (1219)   Jaap Vink (1090) 

1-1

2

2.

 Jean van Ingen (1031)   Owen Donkers (1122) 

0-2

8

3.

 Jan Jacobs (1169)   Bas van Berkel (976)  2-0

4

4.

 Kees Hazen (1133)   Jozef Linssen (1073) 

2-0

1

5.

 Henk Wouters (1009)   Wim van Mourik (952) 

0-2

3

6.

 Anton Janssen (1037)   Cor Langeveld (1096) 

0-2

6

Partij

7.

 Christiaan Groote (886)   Kees Maliepaard (932) 

0-2

5

Partij

8.

 Katarzyna Ptak (848)   Jan Dammingh (826) 

2-0

7

terug

Ronde 1: WSDV P2 verliest van WSDV P1 met 4-12 

De gedetailleerde uitslag:

 WSDV P2

 WSDV P1

4-12

V

1.

 Owen Donkers (1122)  Machiel Weistra (1096)  0-2

4

2.

 Jaap Vink (1090)   Robert-Jan van Steenbergen (999)  2-0

3

3.

 Cor Langeveld (1096)   Ákosh Kardos (897)  0-2

5

Partij

4.

 Bas van Berkel (976)   Matthias de Kruijf (1329)  0-2

7

Partij

5.

 Jozef Linssen (1073)   Fred Ivens (1323)  0-2

2

6.

 Wim van Mourik (952)   Henk Kleinrensink (1184)  0-2

8

7.

 Kees Maliepaard (932)   Arie Janssen van Doorn (1130)  0-2

6

Partij

8.

 Hans Luchies (930)   Hans Kromhout (1080)  2-0

1

terug

Sneldammen voor teams

230317 Knappe derde plaats maar geen beker

WSDV 1 presteerde met een derde plaats op het Gelderse sneldamkampioenschap voor clubteams eigenlijk optimaal maar een beker leverde het niet op. Net als in de eerste en tweede klasse eiste DES de hoofdrol voor zich op terwijl het zilver verrassend naar Harderwijk 2 ging. Dankzij betere weerstandspunten bleven we wel de 'kanonnen' van CTD Arnhem voor. Met het kwartet Fred, Henk, Arie en Robert-Jan gingen we onbevangen als 'dark horse' de titelstrijd in. We scoorden er lustig op los, vaak optimaal. Tegen DUO werd het nipt 5-3. Met dezelfde cijfers werd eervol verloren van DES dat niet mocht mopperen dat Robert-Jan met een schijf meer niet kon winnen van Arwin Lammers. Ook tegen CTD lukte het net niet. Henk en Arie pakten met een score van +2 hun puntjes keurig mee. Robert-Jan deed het aan bord 4 met 11 uit 7 (alleen verloren van Peter Kort) voortreffelijk. Kopman Fred zat in verband met een ontstoken vinger zwaar onder de medicijnen. Een van de bijwerkingen zou een euforisch gevoel zijn. Wel, het leidde tot een score van 12 uit 7 met de winst op Henk Klarenbeek als hoogtepunt. 

WSDV 2 eindigde in de hoofdklasse met vijf punten onderaan. Jozef, net terug van een trainingskamp in Engeland, was teamtopscorer met negen punten. Owen, Wim en Kees kwamen allen tot 7 uit 7. 

Tot slot wil ik voordragen uit eigen werk. 

In de diagramstand speelde ik 24-29. Erik van de Weerdhof had nu met 30-25 zwaar in het voordeel kunnen komen. Ik moet dan wel 11-17 want 12-17 faalt dan op 27-21 16x27 32x12 23x43 12x34 44-49 34-30. Erik speelde echter ten onrechte 27-22 18x27 31x22 12-18 37-31 26x37 42x31 18x27 31x22 8-12 36-31 16-21! 31-27 21-26 44-39 12-18 39-33 en na 11-16 en 26-31 kon ik niet meer winnen. Dat was wél het geval geweest als ik i.p.v. 11-16 voor 29-34 30x39 26-31 27x36 18x27 32x21 23x34 21-16 11-17 16-11 3-8 11x22 8-12 had gekozen. Schijf 34 is dan beslissend. 

Tegen Hengelo was het showtime: 1. 34-29 20-24 2. 29x20 15x24 3. 40-34 18-23 4. 44-40 10-15 5. 50-44 12-18 6. 32-28 23x32 7. 37x28 7-12 8. 41-37 1-7 9. 37-32 18-23 10. 42-37 17-21 11. 31-27 13-18 12. 36-31 8-13 13. 46-41 21-26 14. 41-36 5-10 15. 47-42 15-20 16. 34-29 23x34 17. 39x30! 10-15 18. 28-23!

Pl Naam Klasse AW + = - Pt WP BP
1 DES Lunteren 1 Hoofdklasse 7 7 0 0 14 60 45
2 DCH Harderwijk 2 Hoofdklasse 7 5 1 1 11 60 35
3 WSDV Wageningen 1 Hoofdklasse 7 5 0 2 10 59 41
4 CTD Arnhem 1 Hoofdklasse 7 5 0 2 10 66 36
5 DCH Harderwijk 1 Hoofdklasse 7 4 1 2 9 55 29
6 DUO Doetinchem 1 Hoofdklasse 7 4 0 3 8 62 32
7 DSV Sinderen 1 Hoofdklasse 7 4 0 3 8 61 31
8 DCH Hengelo 1 Hoofdklasse 7 4 0 3 8 49 31
9 DES Lunteren 2 Eerste klasse 7 4 0 3 8 48 30
10 BDV Brummen 1 Eerste klasse 7 3 2 2 8 48 29
11 BDSV Barneveld 1 Hoofdklasse 7 3 1 3 7 46 32
12 BDV Bennekom 1 Eerste klasse 7 3 1 3 7 47 29
13 DEZ Laren 1 Eerste klasse 7 3 1 3 7 48 25
14 WDV Winterswijk 1 Eerste klasse 7 3 0 4 6 46 30
15 DES Lunteren 3 Tweede klasse 7 3 0 4 6 35 28
16 Kroonschijf Ede 1 Tweede klasse 7 3 0 4 6 45 24
17 DCZ Zevenaar 1 Eerste klasse 7 3 0 4 6 42 24
18 WSDV Wageningen 2 Hoofdklasse 7 2 1 4 5 40 31
19 DCH Harderwijk 3 Eerste klasse 7 2 1 4 5 47 24
20 Kroonschijf Ede 2 Tweede klasse 7 1 1 5 3 39 15
21 DEZ Laren 2 Tweede klasse 7 1 0 6 2 40 15

terug

Bekercompetities

Gelderse Beker

300317 WSDV 1 uitgeschakeld: dammen tot je er bij neervalt....

Sorry, maar ik moet het hoognodig weer eens over mezelf hebben. Donderdagavond heb ik me niet bij iedereen geliefd gemaakt. De bekerthriller WSDV-DVV duurde door mijn toedoen tot diep in de nacht. Pas tegen half twee berustte ik tegen Aalt van der Kuilen in remise waardoor onze Voorthuizendse damvrienden met een zwaarbevochten 5-3 overwinning – eindelijk-  huiswaarts konden keren.

Vooral door de tijdnood van Aalt kreeg ik na een boeiende partij de gelegenheid af te wikkelen naar een gunstig maar o zo lastig eindspel. Wit: schijven op 6 en 15 en 'ergens' een dam. Zwart twee dammen en schijven op 1 en 4. Mijn eerste taak was om te proberen een derde dam te halen. Ik heb me suf zitten rekenen maar volgens mij zal dit bij het beste spel van wit niet lukken. Juist toen ik nog tien zetten in 28 seconden moest doen slaagde ik erin het tempo mee te krijgen en kon ik met schijf 4 via veld 14 naar de overkant doorstomen.

 

Fase 2

 

Maar toen brak fase 2 aan want hoe zat dat ook al weer? Is dit eindspel nu wel of niet gewonnen en zo ja welke stand moet dan worden opgebouwd? In de analyseruimte (niemand kon naar huis want als ik won moest er nog worden gesneldamd) luidde unaniem de conclusie dat de stand remise was. Een DVV-sympathisant ergerde zich zo aan mijn doorspelen dat hij dat pal naast mijn bord luidkeels ging verkondigen.... En passant 'vergreep' hij zich ook nog eens aan Matthias om dat deze in zijn ogen zo 'onsportief' was geweest in een drie-om-één door te spelen. Zelf geloofde ik er ook niet echt niet meer in. Zonder al te veel puf en overtuiging probeerde ik nog 'wat' maar na 5,5 uur spelen en 111 zetten vond ook ik het welletjes en kon Aalt zich tot matchwinner laten kronen.

Thuis haalde ik meteen Strategie der honderd velden van Mooser uit de kast. De whiskey moest nog maar even wachten. Pagina 157. Oeps, de stand was dus wel degelijk gewonnen. Grrrrrrr...  Zwart: schijven op 6 en 25 en dam op de lange lijn. Wit: schijf op 50 en dammen op 47, 48 en 49. En nu: 48-39 5-19 39-44 19-14 47-48 14-37 38-33 37-5 33-29 5-46 44-33 46-5 33-39 5-46 39-44 46-5 29-33 met de winnende sleutelpositie. Op pagina 158 staat aangegeven hoe wit wint als zwart de lange lijn verlaat.

Zou ik deze winst van Manoury/Sargin achter het bord hebben gevonden dan zou het inmiddels een uur of twee zijn geweest. En zouden we dan nog hebben moeten sneldammen om tot een beslissing te komen. Kijk, dát wilde ik eerlijk gezegd de mensen niet meer aandoen.... Dammen is heel leuk maar moet wel leuk blijven, niet waar.

 

Combinatie

 

O ja, er zijn ook nog drie andere partijen gespeeld. Simon had op bord 4 de zware taak op te boksen tegen Stijn Overeem.  Het DVV/DES-talent speelde technisch en tactisch een sterke partij  en zette met een leuke, verborgen combinatie de kroon op zijn werk. Kopmannen Marcel en Erwin van Hierden bestookten elkaar met positionele middelen die elkaar ook na een ingrijpende decorwisselingen volkomen in evenwicht bleken te houden. Remise dus.

Matthias speelde vrijwel van meet af aan tegen de overbevolkte langevleugel van Henri van Hierden. In het middenspel wikkelde hij met een bekend maar altijd weer verrassend gambiet af naar een analystisch gewonnen stand. Henri weigerde echter te capituleren en knokte zich toch nog naar de remise. Matthias probeerde het nog wel in een drie-om-één, niet echt gebruikelijk maar daarom nog niet verkeerd. Zoals mijn vader placht te zeggen: 'Het reglement kan niet onsportief zijn'. Hoe dan ook, het was een heerlijke bekerthriller waarin het ons niet echt heeft meegezeten maar waarin iedereen heeft geknokt hebben voor wat we waard was. DVV, hoewel jullie ons voor de derde keer op rij hebben gedwarsboomd, proficiat en veel succes verder!

Gedetailleerde uitslag:

 

 WSDV Wageningen

  DVV Voorthuizen 

3-5

V

1.

 Marcel Monteba (1330)  Erwin van Hierden (1365)

1-1

2

Partij

2.

 Fred Ivens (1345)  Aalt van de Kuilen (1189)

1-1

4

3.

 Matthias de Kruijf (1311)  Henri van Hierden (1146)

1-1

3

Partij

4.

 Simon Oosting (1140)  Stijn Overeem (1199)

0-2

1

Partij

300317 WSDV 3 naar de derde ronde!

Gedetailleerde uitslag:

 

 WSDV Wageningen 3

  BDSV Barneveld

4-4

V

7-1

1.

 Robert-Jan van Steenbergen (965)  Steve Cheddie 

2-0

3

2-0

2.

 Jozef Linssen (1067)  Jan Cysouw (792)

2-0

1

2-0

3.

 Wim van Mourik (1008)  Ap van Ingen (1134)

0-2

2

2-0

4.

 Ton Schockman (849)  Evert van de Pol (1085)

0-2

4

1-1

310317 WSDV 2 kan het niet bolwerken tegen CTD

Gedetailleerde uitslag:

 

  CTD Arnhem

  WSDV 2 Wageningen

6-2

V

1.

 Rik Twilhaar (1317)   René Alderliesten (1252) 

2-0

1

Partij

2.

 Henk Grotenhuis ten Harkel (1272)   Herman Cousijnsen (897) 

2-0

2

Partij

3.

 Thijs Gerritsen (1274)   Henk Timmer (1085) 

1-1

3

Partij

4.

 Leo Aliar (1231)   Henry Kieft (919) 

1-1

4

Partij

terug

Nationale Beker

200615 WSDV slechts zevende in nationale bekerstrijd

In de voorronde hadden we het zo goed gedaan maar net als vorig jaar vervloog in de kwart finale van de landelijke bekerstrijd meteen onze hoop op de eindzege. Riep toen de latere winnaar Witte van Moort ons een halt toe, nu moesten we buigen voor Hijken DTC dat uiteindelijk met de beker naar huis ging. Een beetje pech hadden we wel. De Drenten waren in de tweede ronde nog met de hakken over de sloot bij de laatste acht aangeland maar kwamen nu met een regelrecht topteam naar Huissen. En daar viel maar bitter weinig tegen te halen. Een taktische opstelling van onze kant leek de beste kans. Jan en Rik konden aan de borden vier en drie tegen Auke Scholma en Hans Jansen geen ijzer met handen breken. Marcel - de vervanger van Fred - werd overspoeld door de aanvalsgolven van Wouter Sipma waarna de knappe remise van Jesse tegen nationaal kampioen Roel Boomstra er niet meer toe deed. 

 

 WSDV Wageningen

 Hijken DTC

3-5

1.

 Jesse van Beek (1269)  Roel Boomstra (1544)

1-1

4

2.

 Marcel Monteba (1310)  Wouter Sipma (1474)

0-2

3 Partij

3.

 Rik Keurentjes (1424)  Hans Jansen (1466)

1-1

2

4.

 Jan Groenendijk (1349)   Auke Scholma (1463)

1-1

1  

Daarna de streekderby tegen DES, dat door Den Haag was geëlimineerd. De reguliere match eindigde in een onbevredigende 4-4. Jesse troefde Ronald van de Beek af maar Marcel verslikte zich in Arwin Lammers. Waarna zowel Rik als Jan zich tegen Henk Klarenbeek als Harmjan Lammers met remise tevreden moesten stellen. Derhalve volgde er tussen dezelfde spelers een sneldambarrage. Jesse ging nu in de fout waar wij alleen een overwinning van Jan tegenover konden stellen. Derhalve gaf de eerste beslissing in de reguliere wedstrijd de doorslag en dat was helaas de nederlaag van Marcel.

 

 WSDV Wageningen

 DES Lunteren

4-4

1.

 Jan Groenendijk (1349)  Harmjan Lammers (1245)

1-1

4

2.

 Rik Keurentjes (1424)  Henk Klarenbeek (1418)

1-1

3

3.

 Marcel Monteba (1310)  Arwin Lammers (1142)

0-2

2
4.  Jesse van Beek (1269)  Ronald van de Beek (1201) 2-0 1

 Sneldambarrage

 

 WSDV Wageningen

 DES Lunteren

4-4

1.  Jan Groenendijk (1349)  Harmjan Lammers (1245) 2-0 4
2.  Rik Keurentjes (1424)  Henk Klarenbeek (1418) 1-1 1
3.  Marcel Monteba (1310)  Arwin Lammers (1142) 1-1 3

4.

 Jesse van Beek (1269)  Ronald van de Beek (1201)

0-2

2

Tegen CTD Arnhem mochten we tot besluit nog om de troostprijs (zevende/achtste plaats) spelen. Onze geachte opponent besloot om Hin Wong en Rik Twilhaar te vervangen door spelers van een aanzienlijk minder kaliber. Aan de 7-1 victorie mag derhalve niet al te veel waarde worden gehecht. Jesse, Rik en Jan mochten de felicitaties in ontvangst nemen van respectievelijk Leo Steyntjes, Bart Terwel en Rommy Moerlie. Marcel remiseerde met de Nederlandse 50+-kampioen kopman Henk Grotenhuis ten Harkel.

 WSDV Wageningen

 CTD Arnhem

7-1

1.

 Jan Groenendijk (1349)  Rommy Moerlie (953)

2-0

3

2.

 Rik Keurentjes (1424)  Bart Terwel (1321)

2-0

2 Partij

3.

 Marcel Monteba (1310)  Henk Grotenhuis ten Harkel (1289)

1-1

4

4.

 Jesse van Beek (1269)  Leo Steyntjes (977)

2-0

1  

terug

060615 Bekerkwartet wéér bij de laatste acht

Vorig jaar was kwamen we in de landelijke bekercompetitie tot een plaats bij de laatste acht. In de knock-outfase bleek de latere winnaar Witte van Moort toen ons eindstation. Ook nu kwamen we door de eerste en de tweede ronde heen, vrij gemakkelijk zelfs. In Huissen begonnen we tegen DC Den Haag dat - niet geheel onverwacht - nu wel met Bas Messemaker kwam opdraven. Jesse stopte de Haagse kopman echter keurig af. We hadden twee mutaties in vergelijking met de eerste ronde. Matthias had privé-verplichtingen en Marcel was op weg naar 'zijn' toernooi in Praag. Jan en Rik waren echter weer terug uit Salou én beschikbaar. Wel Jan moest met remise genoegen nemen tegen Friso Fennema maar Rik kreeg in het late middenspel beet tegen Jeroen Kos met een gewonnen eindspel als resultaat. Fred moest in een partij met wisselende kansen tegen 'onze' Johan op het laatst ineens peentjes zweten maar het eindspel van een dam tegen vier schijven bleek tot zijn opluchting altijd remise. Ook in zijn andere twee partijen kreeg Johan overigens groot maar telkens net geen winnend voordeel. Enfin, dat was 5-3 dus. 

Tegen Rijnsburg ging het helemaal van een leien dakje. Fred dwong al snel met een eenzetter twee schijven winst af tegen Steven den Hollander en Rik bleef in een mooie positiepartij de sterke Cor van Dusseldorp de baas. Jan kwam in het late middenspel steeds sterker opzetten. Frerik Andriessen bereikte nog wel de damlijn en speelde tegen beter weten in nog even door. Jesse vocht een interessante strijd uit met Richard Meijer. Via een thematisch offer werd de remise veilig gesteld. Dat was 7-1 dus en daarmee waren we in feite wel zeker van een plaats bij de laatste acht. Alleen een grote nederlaag in de slotronde tegen IJmuiden zou nog roet in het eten kunnen gooien. We begonnen goed. Rik trakteerde routinier Cees Pippel op een daverende damzet (zie toernooibase), voor de een gesneden kost voor de ander een volslagen surprise. Zelf kan ik me in elk geval niet herinneren een dergelijke slagzet eerder te hebben gezien. 

Daarna begon de ellende. In een gecompliceerde stelling dacht Fred schijfwinst te forceren maar zag de wel heel overtuigende riposte van Martin van Dijk over het hoofd. Jesse liet zich door Casper Remeijer overspelen terwijl de stand van Jan nu niet bepaald gewonnen leek. Jesse Bos kwam er echter niet meer uit waardoor Jan toch nog de eindstand op 4-4 kon bepalen. Achteraf zouden we met een 5-3 nederlaag ook nog als nummer één zijn geëindigd, zoals ook onze voorzitter Gerhard al had vastgesteld. 

Den Haag legde beslag op de tweede plaats en mag volgende week zaterdag tegen DES Lunteren opdraven. Wij kunnen dan ons borst nat maken tegen DTC Hijken dat ternauwernood Fryslân wist vóór te blijven. De Drenten kwamen nu met het kwartet Sipma-Jansen-De Vries-Koning maar hebben nog wel het een en ander achter de hand....

De gedetailleerde uitslagen:

Ronde 1

 

 WSDV Wageningen

 Den Haag

5-3

1.

 Jan Groenendijk (1349)   Friso Fennema (1330) 

1-1

2.

 Rik Keurentjes (1424)   Jeroen Kos (1350) 

2-0

Partij

3.

 Jesse van Beek (1269)   Bas Messemaker (1388) 

1-1

4.

 Fred Ivens (1340)   Johan Sterrenburg (1347) 

1-1

 

Ronde 2:

 

 WSDV Wageningen

 RDC Rijnsburg

7-1

V

1.

 Jan Groenendijk (1349)   Frerik Andriessen (1404) 

2-0

4

2.

 Rik Keurentjes (1424)   Cor van Dusseldorp (1460) 

2-0

2

Partij

3.

 Jesse van Beek (1269)   Richard Meijer (1294) 

1-1

3

4.

 Fred Ivens (1340)   Steven den Hollander (1158) 

2-0

1

Partij

Ronde 3:

 

 IJmuiden 

 WSDV Wageningen

4-4

V

1.

 Jesse Bos (1309)   Jan Groenendijk (1349) 

0-2

3

2.

 Kees Pippel (1333)   Rik Keurentjes (1424) 

0-2

1

Partij

3.

 Casper Remeijer (1312)   Jesse van Beek (1269) 

2-0

4

Partij

4.

 Martin van Dijk (1281)   Fred Ivens (1340) 

2-0

2

 

terug

230515 WSDV 1 wint eenvoudig haar poule terwijl WSDV 2 in het stof beet

De eerste ronde van de landelijke bekercompetitie heeft ons wel eens meer zweetdruppels gekost. Zaterdag moesten we slechts twee verliespunten prijs geven en wisten we tien partijen in winst om te zetten. Omdat er per poule twee van de vier teams overgingen naar de tweede ronde, omdat we met een zeer representatief kwartet naar Gouda waren afgereisd en omdat de poule-indeling voor ons slechter had gekund waren we al snel zeker van onze zaak. 

Onze zwaarste opponent, de 'jonkies' van Rivierenland kregen meteen al met 7-1 klop. De remise van Jesse met Martijn de Leeuw was bepaald geen schande en daarover mocht ons tweede bord zich nog het meest beklagen. Matthias was onze kopman en de twee chauffeurs, Fred en Marcel, mochten aan bord 3 en 4 hun kunsten vertonen, wat ze goed af ging. 

In de tweede wedstrijd werd het opnieuw 7-1 en nu was het Matthias die aan de Afrikaanse aanwinst van De Hofstad Dammers, Cheikh Maurice Ndione, een remise moest toestaan. 

In het slotakkoord tegen Eye-t Webdesign ging het helemaal van een leien dakje: 8-0. Marcel en Fred voerden in Gouda de topscorerslijst aan met de maximale score van 6 uit 3. 'Onze' Johan presteerde dat ook maar wel aan het tweede bord van DC Den Haag. 

In tegenstelling tot WSDV 1 trof het tweede viertal het bepaald niet met de tegenstanders. Tegen SNA, RDC en Gooi & Eemland konden in totaal slechts vier punten worden behaald. Owen had zijn dag niet, Henk pakte in elk geval nog een punt van Alex Ketelaars en Harry won op de klok van Mitchel Mensinga. Aan het eerste bord hield Arie na een even boeiende als principiële partij keurig Steven Wijker in bedwang en verloor hij uiterst schlemielig van Eric van Dusseldorp. 

Leo Steyntjes beleefde als speler van CTD Anrhem 2 zijn finest hour met winst op Jasper Daems en remise tegen Casper Remeijer, twee diep blauwe vermeldingen derhalve. 

In de tweede ronde, 6 juni in Huissen, moeten we echt aan de bak. Onze opponenten zijn dan de erkende cupfighter RDC (Cor van Dusseldorp c.s.), IJmuiden (met vier 1300-spelers) en DC Den Haag dat nog Bas Messemaker achter de hand heeft.

De gedetailleerde uitslagen:

WSDV 1

Ronde 1:

 

 WSDV Wageningen

 Rivieren Dammers

7-1

1.

 Matthias de Kruijf (1297)   Thijs Verboon (1132) 

2-0

2.

 Jesse van Beek (1269)   Martijn de Leeuw (1278) 

1-1

3.

 Fred Ivens (1340)   Rik Verboon (1223) 

2-0

4.

 Marcel Monteba (1310)   Marienes van Genderen (1121) 

2-0

Ronde 2:

 

 WSDV Wageningen

 De Hofstad Dammers

7-1

1.

 Matthias de Kruijf (1297)   Cheikh Maurice Ndione  

1-1

2.

 Jesse van Beek (1269)   Frans Teijn (1015) 

2-0

3.

 Fred Ivens (1340)   Jaap van Hal (1050) 

2-0

4.

 Marcel Monteba (1310)   Bonne Douma (1053) 

2-0

Ronde 3:

 

 Eye-t Webdesign 

 WSDV Wageningen

8-0

1.

 Erik Bakker (1035)   Matthias de Kruijf (1297) 

0-2

2.

 Albert Lusink (1101)   Jesse van Beek (1269) 

0-2

3.

 Vincent Houtjes (795)   Fred Ivens (1340) 

0-2

4.  Maikel van den Esker (1049) Marcel Monteba (1310)  0-2

WSDV 2

Ronde 1:

 

 WSDV Wageningen 2

 Gooi & Eemland 

7-1

1.

 Arie Janssen van Doorn (1155)   Eric van Dusseldorp (1341) 

0-2

2.

 Henk Kleinrensink (1175)   Alex Ketelaars (1260) 

1-1

3.

 Owen Donkers (1105)   Jelmer Martens (1159) 

0-2

4.

 Harry Doomernik (1085)   Leo van der Laan (1190) 

0-2

Ronde 2:

 SNA

 WSDV Wageningen2 

7-1

1.

 Steven Wijker (1392)   Arie Janssen van Doorn (1155) 

1-1

2.

 Ivo de Jong (1366)   Henk Kleinrensink (1175) 

2-0

3.

 Stef Keetman    Owen Donkers (1105) 

2-0

4.

 Mitchel Mensinga (1156)   Harry Doomernik (1085) 

2-0

Ronde 3:

 

 WSDV Wageningen 2 

 RDC Rijnsburg

0-8

1.

 Arie Janssen van Doorn (1155)   Cor van Dusseldorp (1460) 

0-2

2.

 Henk Kleinrensink (1175)   Richard Meijer (1294) 

0-2

3.

 Owen Donkers (1105)   Arjen de Mooij (1320) 

0-2

4.  Harry Doomernik (1085)   Steven den Hollander (1158)  0-2 Partij

terug

Oefenwedstrijden

0509 Crum-Niels-toernooi: WSDV1 - WSDV 2 2-6?!?!

Ja, jullie lezen het goed al doet het pijn aan de ogen en pijn in het hoofd. Onze elitetroepen kregen op het traditionele Crum-Nielstoernooi in de eerste de beste ronde meteen een pak slaag van de reservisten. Dat ging zo: Jesse kwam aan het eerste bord tot een gelijkwaardige remise met Arie. Aan bord twee trapte Heike tegen Henk in een openingszetje en werd in het late middenspel met een tweede combinatieve wending definitief geveld. Ester en Owen speelden aan bord drie een spannende partij met wisselende kansen. Met een geniepig achterommetje veegde Owen ten slotte het bord leeg. 'Hekkensluiter' Fred stond na een subtiele positiepartij huizenhoog gewonnen tegen Hans die echter via een ronduit 'smerige' 3-om-3 met een brede grijns de niet meer verwachte remisehaven bereikte. In de tweede ronde ging het een fractie beter en verloren we slechts met 5-3, dit keer van de latere nummer twee CTD Arnhem. Het bleef beter gaan want daarna wonnen we vier keer op rij. We haalden eerst onze gram tegen DES (6-2), hielden DUO onder de duim (5-3), verpletterden DES 2 (8-0) en deden ook tegen VBI 2 onze plicht (6-2). Tegen favoriet VBI 1 ging het in de laatste ronde echter mis. Jesse hield Geert van Aalten keurig op remise, Heike sleepte tegen Jos Stokkel knap een punt weg voor de poorten van de hel, terwijl Fred en Maarten Linssen elkaar in evenwicht hielden. Ester overzag echter een 'kleintje' tegen Joost Hendriksen: 5-3 verlies. In de eindrangschikking finishten we achter VBI 1 (13), CTD (10) en DES (9) met acht punten als vierde. Net geen prijs derhalve. Gelukkig eindigden we nog wel een plaatsje hoger dan WSDV 2 dat na de stunt tegen ons DUO de baas bleef (5-3) en met DES 2 de punten deelde. Kopman Jesse  bleef ongeslagen  met 11 uit 7. De meiden waren niet echt in goede doen en sprokkelden beiden vijf punten bijeen. Fred had het aan bord vier wat gemakkelijker en scoorde 12 uit 7. 

Het toernooi wordt het ene jaar in Huissen en het andere jaar in Lunteren verspeeld. Speeltempo: 15 minuten +10 seconden per zet. In de Schuifeldam was het goed toeven, niet in het minst door alle goede zorgen (een lekkere lunch) van Jaap Heij en z'n staf.

De eindstand:

Pl

Teams

1

2

3

4

5

6

7

8

We

Pu

Bs

1

 DV VBI Huissen  

 

6

4

5

7

5

7

7

7

13

26

2

 CTD Arnhem  

2

 

6

5

7

2

5

6

7

10

10

3

 DES Lunteren  

4

2

 

2

6

6

6

6

7

9

8

4

 WSDV Wageningen  

3

3

6

 

2

5

6

8

7

8

10

5

 WSDV Wageningen 2  

1

1

2

6

 

5

2

4

7

5

-14

6

 Dammers Uit Oost  

3

6

2

3

3

 

4

4

7

4

-6

7

 DV VBI Huissen 2  

1

3

2

2

6

4

 

4

7

4

-12

8

 DES Lunteren 2  

1

2

2

0

4

4

4

 

7

3

-22

 

Scores WSDV 1:

 

Pl

 Naam

We

Pt

Rating

TsRat

Bgem

1

 Fred Ivens  

 7  

 12  

 1346  

 1158  

 4.00  

D

2

 Jesse van Beek  

 7  

 11  

 1284  

 1273  

 1.00  

D

3

 Heike Verheul  

 7  

  5

 1240  

 1246  

 2.00  

D

4

 Ester van Muijen  

 7  

  5 

 1137  

 1127  

 3.00  

D

 

Scores WSDV 2:

 

Pl

 Naam

We

Pt

Rating

TsRat

Bgem

1

 Henk Kleinrensink  

 7  

7

 1177  

 1248  

 2.00  

D

2

 Owen Donkers  

 7  

6

 1142  

 1127  

 3.00  

D

3

 Arie Janssen van Doorn  

 7  

4

 1182  

 1287  

 1.00  

D

4

 Hans Kromhout  

 7  

4

 1083  

 1193  

 4.00  

D

 

terug

Onderlinge Competitie 2017

130417 De tussenstand van de Onderlinge Competitie 2017 die als vanouds weer in twee groepen wordt gespeeld

Groep 1

Nr   Naam  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 AW Totaal 
1  fred ivens     2 1 1 2    2    2 2 7

12

2  henk kleinrensink  0    1 1 2    1 2 2 2 8

11

3  machiel weistra  1 1    1 0 2 1    2 2 8 10
4  arie janssen van doorn  1 1 1    1 1       2 2 7 9
5  wim van mourik  0 0 2 1    1    2    2 7 8
6  robert jan van steenbergen        0 1 1    2       2 5 6
7  aalt mostert  0 1 1       0    2 2    6 6
8  jan dammingh     0       0    0    1 1 5 2
9  hans luchies  0 0 0 0       0 1    1 7 2
10  piet kaagman  0 0 0 0 0 0    1 1    8 2

Groep 2:

Nr Naam 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 AW Totaal
1  derk kleinrensink   2 2       1 2 1   5 8
2  jaap vink 0   2   1   0 2   2 6 7
3  owen donkers 0 0       0   2 2 2 6 6
4  simon oosting         2 0     2 2 4 6
5  harry doomernik   1   0         2 2 4 5
6  jozef linssen     2 2         1   3 5
7  gerben van steenbergen 1 2             2   3 5
8  joop van de klift 0 0 0           1 2 5 3
9  ton schockman 1   0 0 0 1 0 1   0 8 3
10  kees maliepaard   0 0 0 0     0 2   6 2

 

terug

Sneldamkampioenschap 2015/2016

151015 Eerste ronde

Er werden 9 ronden gespeeld en Gerben van Steenbergen wist een 100% score te bereiken. De rest van het deelnemersveld volgde op gepaste afstand.

De eindstand van de eerste ronde:

Plaats

Naam

Percentage

1.

Gerben van Steenbergen

100.0

2.

Arie Janssen vn Doorn

62.5

3.

Wim van Mourik 

62.5

4.

Gerard Zijlema

56.3

5.

Henk Kleinrensink

50.0

6.

Kees Maliepaard

50.0

7.

Simon Oosting

50.0

8.

Piet Kaagman

25.0

9.

Mike van Drumpt

12.5

 

terug

Wagenings (Zomer)Kampioenschap

In de zomer vindt sinds jaar en dag het zomertoernooi plaats. Het gaat om partijen met een bedenktijd van een half uur per spelen. In 2017 wist net als in het jaar daarvoor Arie Janssen van Doorn de titel op te eisen.

Eindstand Zomercompetitie 2017:

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 AW + = - Pt KTot
1 Arie Janssen van Doorn 0 4 1 0 4 3 7 10 0 2 2 . 4 4 2 2 2 2 35 20 9 6 49 2319
2 Matthias de Kruijf 4 2 . 0 4 2 4 4 . . 2 . . 2 . . . 2 14 13 0 1 26 1994
3 Henk Kleinrensink 2 0 5 1 2 1 7 6 . 0 . . 1 2 . 2 2 . 23 11 9 3 31 1915
4 Owen Donkers 5 . 1 0 2 4 3 2 . . 2 . . 2 2 . 2 4 21 12 5 4 29 1864
5 Fred Ivens 2 2 1 2 2 . 2 . . . . . . 2 . . . . 7 6 1 0 13 1602
6 Aalt Mostert Jzn 2 0 2 2 0 2 3 3 0 . 2 . . 1 2 2 . 2 22 7 9 6 23 1550
7 Robert-Jan van Steenbergen 1 0 1 0 . 2 3 4 . . . . 2 1 2 . . 2 16 7 4 5 18 1498
8 Wim van Mourik 1 0 1 3 0 1 1 1 2 2 3 . 1 3 2 . 4 2 33 9 9 15 27 1358
9 Kees Maliepaard 0 0 0 0 . 1 0 5 . 1 0 0 3 3 2 2 4 6 33 11 5 17 27 1318
10 Harry Doomernik 2 . . . . 2 . 0 . . . . . . . . . . 3 2 0 1 4 1246
11 Jozef Linssen 0 . 2 . . . . 0 1 . . . . 1 . 2 . . 6 2 2 2 6 1222
12 Hans Kromhout 2 0 . 0 . 0 . 1 2 . . . . . . . . 2 9 2 3 4 7 1172
13 Cor Langeveld . . . . . . . . 2 . . . . . . . . . 1 1 0 0 2 1155
14 Hans Luchies 0 . 1 . . . 0 1 1 . . . . . . 2 . 2 9 2 3 4 7 1150
15 Ton Schockman 0 0 0 0 0 1 1 1 1 . 1 . . . . . 2 2 15 2 5 8 9 1049
16 Joop van de Klift 0 . . 0 . 0 0 2 2 . . . . . . . . . 8 2 0 6 4 1027
17 Jan Dammingh 0 . 0 . . 0 . . 0 . 0 . . 0 . . 2 2 8 2 0 6 4 997
18 Piet Kaagman 0 . 0 0 . . . 0 0 . . . . . 0 . 0 2 10 1 0 9 2 849

terug