Kwantcestors

Gerrit Jan Kwant, bakker te Dedemsvaart

Gerrit Jan Kwant was de zoon van Hendrik Jan Kwant, de vader van mijn opa. Hij heeft de bakkerij/kruidenierszaak in Avereest/Dedemsvaart overgenomen. Een stukje, overgenomen uit....:

De bekende Dedemvaartse bakker en winkelier Gerrit Jan Kwant , die zijn woonhuism, winkel en bakkerij had op de locatie Julianastraat-hoek Marktstraat te Dedemsvaart, had de hiernaast staande advertentie ontworpen.

Kwant was een bekend en vooraanstaand ingezetene, die veel voor Dedemsvaart heeft betekend. Naast zijn drukke werkzaamheden als zakenman  besteedde hij zijn schaarse vrije tijd aan onder anderen de vereniging "Nut en Genoegen". De vereniging organiseerde jaarlijks de viering van de Koninginne dag (31 augustus) en de diverse exposities, die destijds in Dedemsvaart werden gehouden, onder anderen de "DENIJLANTO" (Dedemsvaartse NIJverheids en LANdbouw-tenTOonstelling van 1938). Bovendien was Kwant secretaris van de afdeling Dedemsvaart van de Christelijk Historische Unie. Ook op kerkelijk gebied was Kwant actief en leidde hij gedurende een lange reeks van jaren een zondagschoolklas in de Tuinstraat te Dedemsvaart. Op de locatie, waar de zaak van Kwant heeft gestaan, bevindt zich nu schoenhandel Jan Pas, Julianastraat 22.

De advertentie heeft het over een electrische brood en beschuitbakkerij waar ook kruideniers- en grutterswaren en comestibles gekocht konden worden en er werd reklame gemaakt voor "fijne kaassoorten".