Kwantcestors

Introductie

Dit is een site over de familiegeschiedenis van 2 families die mijn grootouders van vaders kant vertegenwoordigen: de families Kwant en Duinkerken. Naast veel genealogische informatie heb ik ook allerlei wetenswaardigheden teruggevonden en die heb ik dus ook hier toegevoegd. Af en toe een beetje wollig misschien, maar hopelijk nog toegankelijk genoeg.

Bij de families informatie over de naamsherkomst, de stamboom en kun je ongeveer per eeuw de informatie die ik heb verzameld zien. Ik heb me daarbij beperkt tot de mannelijke lijn van mijn grootouders terug in de tijd zodat ik niet al te veel divergeer en het allemaal wat overzichtelijk blijft.

LET OP: om ruimte te sparen heb ik een aantal foto's weggelaten. Later worden deze toegevoegd in lage resolutie. Wil je meer of met hogere resolutie, mail dan maar even.

LET OP: ik ben niet overal even netjes met de referenties omgegaan (dus waar ik het vandaan heb) en het meeste van wat op deze site staat is een samenvoeging van informatie uit verschillende bronnen. Soms van andere sites, boeken, archieven, mondelinge informatie.

LET OP: Eerder was op deze pagina ook de geschiedenis van mijn voorouders in de families Makkinga en Schuurman uit Ommen/Den Ham terug te vinden maar die is nu op een aparte site 'MakkingAncestors' te vinden.

 

Voor reacties, extra informatie geven of krijgen kunt u terecht op mijn e-mail adres:  kwantcestors

                                                                                                                                                             Gerard Kwant

 

Welcome to the KwantCestors site!

This site contains information on 2 families of my ancestors: Kwant, Duinkerken. They both lived in the provinces Overijssel and Drenthe in the Netherlands. The rest of this site is in Dutch, partly also because there are a lot of dutch ("original") texts from other sources. Please feel free to contact me with questions!