Start Cattery Cascabel Laatste nieuwtjes De katers De poezen Cascabel Kittens In Herinnering Geschiedenis English Page WWW Links


Cattery Cascabel

In 1995 kochten we Taco Latino in Ecuador. Hij ontwikkelde zich als een prachtige ouderwetse Siamees met een geweldig lief karakter.

We besloten een poes voor hem te zoeken en een nestje te laten komen. Maar ondanks oproepen en advertenties konden we hetzelfde type Siamees niet vinden. We besloten dat hij kateSoms maken ze het te bont in huis.......r zou blijven en moest wachten tot onze volgende reis.

Ruim anderhalf jaar later hebben we Liliana Laguna voor hem meegebracht. 

Het toeval was dat Taco geen enkele neiging tot sproeien had en we hem gewoon in huis konden houden tot Liliana oud genoeg was voor een nestje. En een jaar later nog een nestje en nog een poes uit Ecuador voor hem en nog wat later een poesje uit Duitsland.  En zo is onze cattery begonnen.....

Inmiddels hebben we in Nederland meer mensen leren kennen met de traditionele Siamees, geregistreerd als Thai bij de onafhankelijke kattenverenigingen, en langzamerhand begint het erop te lijken dat dit type Siamees vaste voet in de fokkerswereld krijgt. Gelukkig maar, de traditionele Siamees mag nooit verdwijnen! Siamezen staan bekend om hun kenmerkende karakter eigenschappen die ze onderscheidt van alle andere kattenrassen. In Nederland zijn de richtlijnen voor de keuring van een Thai of ouderwetse Siamees niet duidelijk.

Argumenten van tegenwoordige fokkers dat de Siamezen er nooit zo rond hebben uitgezien, of alleen die Siamezen die geen showkwaliteiten hadden of dat ze met anFoto uit een magazine uit 1950dere rassen vermengd waren, kunnen bestreden worden. Vele foto's van Show Kampioenen van voor 1980 waren de stevige ronde Siamezen en zeker niet de slanke Siamezen met scherp wigvormige kop vorm die men tegenwoordig gewoon is.

Taco Latno 2004


Liliana Laguna 2005, seal point poes negen jaar oud
Paquita Gallego, geboren in Ecuador


 

Antonyo, Tito, Mañana en RobiCascabel 2015

Onze cattery bestaat momenteel uit vier poezen en twee katers. De oudste poes, Paquita is nu bijna 16 jaar, en zij woont bij mijn moeder. De jongste poes Yulia is ruim één jaar oud en woont bij vrienden in gezelschap van Adonis. Adonis is een nestbroer van Varón en is nu 15 jaar oud. Met vier katten in huis is het goed te overzien en ze kunnen het prima met elkaar vinden.

Cattery Cascabel werkt nauw samen met "Werkgroep Traditionele Siamezen Nederland" en kittens worden ook aangeboden via de werkgroep. Er is dus geen wachtlijst aanwezig.

Poezen krijgen hooguit één keer per jaar een nestje en de katers krijgen soms een poes aangeboden via de werkgroep. Er wordt geen inteelt of lijnteelt gedaan. We doen ons uiterste best om mooie, lieve gezonde kittens op de wereld te brengen, die genetisch gezien een grote diversiteit hebben. Karakter en gezondheid zijn veel belangrijker dan perfectie vind Cattery Cascabel.

Kittens worden in de huiskamer geboren en krijgen alle gelegenheid om te socialiseren tijdens hun eerste drie maanden van hun leven. De stofzuiger, de tv en muziek, bezoekjes van kinderen en oudere mensen. Een paar ritjes met de auto en heel veel aandacht tussendoor. Cattery Cascabel vind socialisatie heel erg belangrijk en de ervaring leert dat deze eerste drie maanden uiterst belangrijk zijn voor het volwassen leven van elke kat.

Sky Eyes Viola, geboren in Duitsland
Contact Informatie

Cattery Cascabel
Ineke Blokker en Frans van Bergen
Telefoon: 072 5115166 of 0611284028
E-mail : info@cascabel.nl

Werkgroep Traditionele Siamezen Nederland

Klik hier om de andere CATTERIES te bezoeken

Start