Fietsen in
Letland en Litouwen

Fietsvakantie in Letland en Litouwen in 2009

Letland en Litouwen

trkDe Baltische staten Letland en Litouwen zijn grotendeels vlak en lichtglooiend. Dun bevolkt en bezaaid met bossen, moerassen en meren. Aan de kust witte stranden en duinen. De hoofdsteden Riga en Vilnius hebben prachtige oude binnensteden. Bezienswaardig zijn ook Daugavpils, Nationaal park Aukstaitija, Trakai, Kaunas, het Koerse Haf, Lielpaja en Kuldiga. Alle interessante plekken liggen op fietsafstand van elkaar. Kortom de ideale plek voor een fietsvakantie.

De route

wegEen trektocht van circa 1300 kilometer in 16 fietsdagen. Plus 4 rustdagen om Riga, Vilnius en Lielpaja beter te bekijken en 2 reisdagen. Fietsen met bagage langs hotels, pensions en trekkershut. De wegen zijn van wisselende kwaliteit. Regelmatig gravelwegen met wasbordpatroon, los zand en grind. Een degelijke fiets met versnellingen, stevige wielen en goede banden is noodzakelijk. De route is vlak en lichtglooiend, met weinig verkeer. In het algemeen vrij makkelijk en prettig fietsen.

Navigatie

vt De route hebben we zelf uitgestippeld met behulp van het boekje 'Baltikum per Rad' van 'Michael Moll' (www.fietskaarten.nl), het artikel 'Fietsen in de Baltische staten' in 'Op Pad 5-2008' (www.oppad.nl) en de goede toeristische kaarten schaal 1:200.000 (Letland) en 1:130.000 (Litouwen), die we bij 'Jana Seta' (www.kartes.lv) in Riga hebben gekocht.

Foto's: Hans de Laat, tekst en opmaak: Jolanda van Tooren.

www.mijn-eigen-website.nl