Fietsen in
Letland en Litouwen

Deel II Litouwen

Nationaal park Aukstaitija

kerkVanaf de grens naar het het natuurpark Aukstaitija. Een natuurlijk paradijs bestaande uit diepblauwe meren, uitgestrekte bossen en de kerncentrale Ignalia. Na een rondleiding door het zeer informatieve bezoekerscentrum van de kerncentrale, door het nationale park naar Miskiniskes. Overnachten in een luxe ecologische boshut met vloerverwarming, ligbad en houtkacheltje midden in het bos. Via onverharde wegen door het bos langs het idyllische Appeleiland naar Vilnius.

Vilnius en Trakai

vilVilnius is de barokke hoofdstad van Litouwen. Het oude centrum is een Unesco monument van wereldklasse. Hier zijn al veel panden opgeknapt, maar wachten ook nog veel panden op een grondige restauratie. Flaneren over de brede Gredimino prospektas, een autoluwe winkelboulevard. Over onverharde wegen naar Trakai met een kasteel midden in het meer, het eerste beschermde culturele park in Litouwen. Geniet 's avonds van het uitzicht, vanaf het terras van hotel "Apvalaus Stalo Klubas".

Birstonas en Kaunas

bsVerder over gedeeltelijk onverharde wegen naar het kuurstadje Birstonas. Met een pontje over de rivier en fietsen naar Kaunas, de voormalige hoofdstad van van Litouwen. Over een meer dan 1,5 kilometer lange autoloze flaneerroute, met fietspad naar het oude middeleeuwse centrum. Voor een fantastisch uitzicht over de stad, met de funiculaire naar de witte basiliek en met de lift naar het dak. Vanaf Kaunas met de bus naar Kleipeda.

© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl