Fietsen in
Letland en Litouwen

Praktische informatie

Er naar toe

ooi Vliegen vanaf Dusseldorf-Weeze (vlak over de grens bij Nijmegen) naar Riga (Letland) met Ryanair. Bij boeking het meenemen van fietsen aangeven. De fietsen moeten worden verpakt in hoezen of dozen. Het stuur moet dwars en trappers naar binnen (let op dat moet met een speciale sleutel, die je dus ook moet meenemen). Fietsdozen kun je regelen bij je lokale fietsenmaker. De fietsdozen kunnen ten behoeve van de terugreis, tegen betaling worden achterlaten in het bagagedepot op het vliegveld van Riga.

Materiaal

ftsDe fietsen moeten in perfecte conditie zijn. Een hybride fiets met wat bredere banden (min 32 mm) en versnellingen is noodzakelijk (www.cyclestation.nl). Waterdichte fietstassen met rolsluiting (100% waterdicht) en fietskleding zijn aan te raden. Pompje, bandenplakspullen, kettingolie, ijzerdraad, enkele reserveschroefjes en sleutelmaatje meenemen. In iedere grote stad zijn fietsenmakers, met een redelijk assortiment aan reserveonderdelen (inmiddels ook 28 inch banden).

Overnachten en eten

eten Overnachten in leuke hotels en pensions, ontbijt meestal inbegrepen. Voor adressen zie de engelstalige gids: Estonia, Latvia & Lithuania, lonely planet, may 2009 (www.bol.com) en folder: Country holidays, latvia, lietuva, eesti 2007 (www.celotajs.lv). Onderweg kun je in de steden lekker en goedkoop eten in restaurants en eetcafé's. Op de fiets een lunchpakketje meenemen, want op het platteland zijn eetgelegenheden en winkels soms schaars.

© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl