Actueel : het laatste nieuws.

Oudere nieuwsberichten vindt U in het archief (Nieuws, Archief 2003,....... 2014)
Wilt U Agneta steunen door U als donateur aan te melden ?

23 oktober 2017: Gerrie Klein Falckenborg geslaagd !

Gerrie Klein Falckenborg heeft maandag 23 oktober op de Piepermolen in Rekken laten zien dat hij voldoende praktische en theoretische kennis bezit om het diploma Vrijwillig Molenaar te behalen. Jelle Wierda en Gerard Effting boden, namens het bestuur, Gerrie een bos bloemen aan en reikten hem ook de sleutel van de molen uit.
Gerrie, namens ons allemaal, van Harte Gefeliciteerd en dat je nog vele omwentelingen mag maken.
Gerrie geslaagd voor examen vrijwillig molenaar

7 oktober 2017; en nog meer lange schoren ...

We zijn de laatste weken volop bezig met het zagen van schoren. Voor de molen van Bronkhorst hebben we zowel nieuwe korte als ook lange schoren gezaagd. De St. Petrusmolen in Venray kreeg ook een nieuwe schoor die met het zaagraam in de molen gezaagd is. En vandaag hebben we een lange schoor gezaagd voor de Hollicher Muhle. Dankzij een stevige windkracht 3-4 Bft hebben we de hele dag op de wind kunnen zagen.
Ook de komende zaterdagen zullen we waarschijnlijk nog volop zagen.

Heute den ganzen Tag, auf Windkraft, einen Schwerterbalken gesaegt fuer die Hollicher Muhle.
lange schoor zagen Hollicher Muhle

20 mei 2017: dat lijkt er weer op ......

Het is al weer even geleden dat we een lange schoor hebben gezaagd, maar de afgelopen twee zaterdagen was er weer een echte: 15 meter lang. Voor de Habers Muehle (Krommert) in Rheden. En vandaag ook nog een flink stuk op windkracht kunnen zagen, hetgeen het voor ons nog leuker maakt. En dan, dankzij het mooie weer, ook nog veel bezoekers deze dag. Kortom: top.
lange schoor Habers Krommert

maart 2017 Jonker Joost projekt.

Eens in de drie jaar wordt voor de basisscholen in Ruurlo het zogenaamde Jonker Joost projekt georganiseerd. Daar horen ook een aantal buitenschoolse actieviteiten bij waaronder een bezoek aan de molen Agneta . Afgelopen weken zijn er in totaal zo'n 150 kinderen van drie Ruurlose scholen op de molen geweest; de Kerst Zwart school, de Driesprong , en Wonderwijs.
Jonker Joost projekt, school Wonderwijs

januari 2017 Een nieuw molenjaar weer begonnen.

Ijzel en sneeuw zorgden voor wat vertraging bij het verwijderen van de kerstverlichting, maar dat is zaterdag de 14e januari dan alsnog gelukt. De molen kan dus weer datgene doen waarvoor ze gebouwd is: draaien. Op 7 januari was er al weer gezaagd, dus we kunnen met recht zeggen dat het molenjaar 2017 nu echt begonnen is.
Hopelijk tot ziens op de molen !

28 december 2016: Beste wensen.

Het molenjaar is weer ten einde. Namens bestuur en vrijwilligers wensen we iedereen het allerbeste voor 2017.
kerst 2016

augustus 2016: druk op de molen.

Terwijl de websitebeheerder op vakantie was, was de molen gewoon elke zaterdag geopend. In de afgelopen weken is er het nodige gebeurd.
Ten eerste hebben de vrijwillgers onderhoud uitgevoerd aan de voorkant van de schuren. De windveren zijn vernieuwd. Daarna is alles aan de voorkant weer netjes in de verf gezet: windveren, deuren en luiken. Ziet er weer een stuk beter uit.
voorkant schuren geschilderd

En ook dit jaar is er weer een groep bewoners van de Bundeling op bezoek geweest.
bezoek bewoners Bundling 2016

En dan kregen we ook nog onverwacht bezoek van groep (zeer) oude FORD automobielen en hun bestuurders. Het oudste voertuig was al al ruim honderd jaren oud.
oude fordjes op bezoek

juli 2016: we kunnen weer even vooruit.....

Met al dat zagen 's zaterdags neemt de houtvoorraad natuurlijk flink af. Gelukkig wordt er af en toe weer een nieuwe partij stammen aangevoerd, zodat we daarop niet stilvallen. Deze week is er douglas geleverd, waarvan we weer de nodige balken kunnen zagen.
Wat is douglashout ?

....... de eerlijkheid gebied me te zeggen dat de mannen van Houtzagerij 'Agneta' toch echt de meeste stammen weg werken :-))
levering nieuwe voorraad hout(C)2003-2017 Stichting vrienden van de molen 'Agneta';DJW Lobeek