Nieuws / Exposities

N I E U W S / E X P O S I T I E SDe laatste jaren verschillende exposities gehad met als hoogtepunt wel het 365+1 dagen project van de BOCK (Stichting BOCK is een verzamelnaam voor een aantal creatieve Oosterhoutse professionals. Zij werken allemaal vanuit hun eigen atelier of werkplaats in voormalig zwembad de Blikken. Daarnaast organiseren zij (zoveel mogelijk zonder subsidies) gezamenlijk sociale, maatschappelijke en artistieke happenings voor een breed publiek. Deze projecten vinden plaats in het zwembaddeel van de huidige locatie, in de stad Oosterhout en daarbuiten). Dat betekende dat ik iedere dag in 2016 een kunstwerkje moest produceren ter grote van een zwembadtegel. Die zijn met de kunstwerkjes van wel 75 andere kunstenaars op de bodem en wanden van het voormalig zwembad geplakt. Een geweldig en uniek project. Later is er van al de kunstwerkjes ook nog een zogenaamde 'beeldbiox' gemaakt met als functie een kalender.Tevens in 2017 nog in het centrum van Oosterhout geexposeerd in het kader van Kunst op de Markt, KOM, en tijdens de manisfestatie "Kunst en Geloof:".

Ik heb meegedaan aan de "schilderij-van-het-jaar" verkiezing 2012. Om in aanmerking te komen voor een jurering moest ik wel heel veel stemmen hebben. Ik heb 3 schilderijen ingestuurd.

Expositie Kunst en Geloof in de Vredeskerk

De werkgroep Kunst en Geloof hield in het weekeinde van 9, 10 en 11 november 2012 in de Vredeskerk een expostie met als thema 'Ontmoeting'. Ik heb meegedaan met 3 schilderijen.Ruim een half jaar lang heb geexposeerd met 16 schilderijen in Made, in het gezondheidscentrum 'Het Vierendeel'

Expositie Kunst en Geloof in de Vredeskerk

De werkgroep Kunst en Geloof hield in het weekeinde van 11 tot 13 november 2011 in de Vredeskerk een expostie met als thema 'Lucht'. Er deden 52 kunstenaars mee. Zij gebruikten voor werk met dit thema uiteenlopende materialen en boden diverse kunstwerken aan (beeld, schilderij, foto etc.). Mijn schilderij werd terstond gekocht.

Expositie in Made

Expositie in De Boeg
De tweede helft van 2010 heb ik een expositie gehad in restaurant De Boeg (voorheen La Marina) in Made.

Expositie Kunst en Geloof in de Vredeskerk

De werkgroep Kunst en Geloof hield in het weekeinde van 12 tot 14 november 2010 in de Vredeskerk een expostie met als thema 'Licht'. Er deden 55 kunstenaars mee. Zij gebruikten voor werk met dit thema uiteenlopende materialen en boden diverse kunstwerken aan (beeld, schilderij, foto etc.).

Expositie De ELEMENTEN in theater De Bussel

De expositie "De ELEMENTEN" liet het werk zien van zes Oosterhoutse kunstenaars, die zich verenigd hebben in KUNSTMEER. Deze groep, waarvan ik ook lid ben, is actief sinds 2006 en is in 2008 gefuseerd met ARTXTRA. In 2009 heeft Kunstmeer zich laten inspireren door de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur. Onder begeleiding van de Tilburgse kunstenaar Marlies Verda zijn allerlei activiteiten ondernomen ter verdieping van dit thema. Zo ontstond er naar aanleiding van lezingen, een studie van kunstenaar Armando, diverse workshops, atelier- en museabezoeken, een indrukwekkende serie schilderijen die werd geŽxposeerd in de foyer van theater de Bussel te Oosterhout. De Leden van Kunstmeer hebben ieder op een eigen unieke manier vorm gegeven aan de vier elementen. Deze persoonlijke interpretatie van het thema was terug te zien in de tentoongestelde werken. De expositie toonde, ondanks de verschillende stijlen en uitvoeringen, een onderlinge verbondenheid tussen de werken en weerspiegelde de intensiteit waarmee Kunstmeer zich in 2009 jaar als groep heeft ingezet. Vrijdag 18 september 2009 werd de expositie op feestelijke wijze en onder grote belangstelling geopend door beeldend kunstenaar Lia de Craen. Muzikale omlijsting werd verzorgd door een aantal leden van "Jazzed for Fun".

In 2009 ook met een aantal schilderijen geexposeerd in Theek5 "De Bussel" en De Volckaert in Dongen.Expositie in het Amphia Molengracht


Ook in 2008 heb ik met twee schilderijen geexposeerd in het Amphia ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. Samen met 21 medewerkers en oud-medewerkers van het Amphia hingen er 44 werken in de gang tussen de rontgen en de apotheek.


Twee Egyptische taferelen

Expositie in de Mariakerk in het kader van Beelden van hoop

Voorjaar 2008 heb ik samen met twee fotografen in de Mariakerk in Oosterhout geexposeerd. Thema was: beelden van hoop. Een bijzondere uitdaging was de combinatie foto en schilderwerk.


De middelste 3 werken zijn van mijn hand

Expositie in de Volckaert

Zomer en najaar 2007 heb ik samen met Annelies van Gils in de Volckaert aan de Buurstede te Oosterhout geexposeerd met maar liefst 19 schilderijen in een prachtige omgeving.


Samen met Annelies

Water werken

Water in de stad / Kunst in de Antonius
Onder deze titel was er een expositie waar ik aan mee deed samen met een vijftigtal andere kunstenaars, in de Antoniuskathedraal, St. Janstraat in Breda, in het kader van de opening van de nieuwe haven in Breda. De expositie duurde van juni tot begin september 2007.

    
(het middelste werk is mijn schilderij 'Water')


Japan in Theek5

Samen met de andere leerlingen van mijn lerares Marlies Kempees was er een expositie
"In de Ban van Japan" ingericht in Theek5 bij de Bussel;
Klik voor meer informatie op: www.theek5.nl

Expositie Mariakerk

In het voorjaar 2007 heb ik een tweeluik geexposeerd in het kader van "Een levensweg verbeeld"; kunstenaars verbeelden het leven van Jezus volgens het evangelie van Lucas. Een project van Thomas Geloof en Cultuur Oosterhout (www.thomasoosterhout.nl), waarbij iedere deelnemende kunstenaar een opgedragen bijbelverhaal moest uitbeelden. Mijn verhaal ging over "De man die een feestmaal gaf".
Hier een foto van mij bij het tweeluik in de Mariakerk ...