De belevenissen vanuit het Erasmus Medisch Centrum
Welkom allemaal!!!
Ik ga niet beloven dat ik hier elke dag een berichtje achterlaat, maar ik doe wel mijn best jullie zoveel en zovaak mogelijk te informeren over mijn belevenissen in het Erasmus Medisch Centrum. Ik ben hier voor een aantal weken opgenomen i.v.m. een stamceltransplantatie. Hopelijk toch interresant genoeg om de log zo nu en dan eens te bezoeken.
Heel veel groeten,
Cees

ma di wo do vr za zo
. . . . 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31Meer ...


Onze homepage
Terug naar de vorige pagina

 
 

Laatste nieuws:

zaterdag, 30 oktober 2004

Nog even een berichtje na alweer 5 dagen thuis; afgelopen woensdag is de hickmancatheter er operatief uitgehaald, stelde gelukkig niet zo veel voor en gisteren zijn we voor algemeen onderzoek weer naar het EMC geweest. De bloeduitslagen waren fantastisch en na een bevredigend gesprek met een van mijn behandelend artsen zijn we aansluitend lekker naar Blijdorp gegaan. Voorlopig mag ik even bijkomen en heb voor 11 november a.s. een afspraak met de prof. Dan zullen we ook eens praten over de prognoses en de verdere behandeling. Krijg nog steeds bergen kaarten (doorgestuurd) vanuit het EMC en dat is en blijft geweldig! Zonder jullie support, medeleven en belangstelling had ik dit nooit zo snel kunnen doen.


maandag, 25 oktober 2004

Jullie zullen het niet geloven, geeft ook niets want wij kunnen het ook nog maar amper geloven, maar het is echt waar: IK BEN THUIS !!!! Lag ik vanochtend nog aan het infuus met nieuwe antibiotica ... zit ik nu thuis op de bank aan de thee. Vlak nadat ik mijn weblog had bijgewerkt vanochtend vanuit het EMC, stormde een hele delegatie mijn kamertje binnen met de mededeling dat de bloedwaardes spectaculair waren toegenomen. Vervolgens werd medegedeeld dat ik naar huis mocht; ik nog niet helemaal begrijpen ... dus vragen: in de loop van de week dan ??? Welnee, nu: je mag nu naar huis !!! Dat was wel een schok, niet in de laatste plaats voor het thuisfront, maar goed, alles snel gemobiliseerd en kon ik in de loop van de middag in de auto terug naar huis. Ik heb nog wel een aantal richtlijnen meegekregen (bezoek, eten en drinken, persoonlijke verzorging etc.), maar verder kan ik het gewone leven weer voorzichtig proberen op te pikken. Woensdag a.s. moet ik nog wel terug om de Hickmancatheter eruit te laten halen en vrijdag a.s. wordt er weer een bloedonderzoek gedaan en heb ik een gesprek met een van de behandelende artsen om te bespreken hoe het nu verder gaat. Maar voorlopig ben ik mooi thuis, in mijn eigen bedje en daar ga ik de komende dagen mooi van genieten. Overigens heel veel dank voor de geweldige hoeveelheid kaarten die ik van jullie mocht ontvangen in het EMC, dat was fantastisch, Proost!


maandag, 25 oktober 2004

Vandaag wordt een spannende dag. De leukocyten zijn nl. aanmerkelijk gestegen en de neutrofielen nemen sinds gisteren een heel klein beetje toe. Wanneer die vandaag nou eens flink zouden gaan stijgen, dan mag ik waarschijnlijk even van de isolatie af ...
Verder voel me goed; eten en drinken gaat steeds beter; wel erg moe, maar dat hoort bij deze behandeling.


zondag, 24 oktober 2004

 

Ik durf voorzichtig te geloven dat we op de goede weg zijn. De koorts is nagenoeg verdwenen, de leukocyten nemen dagelijks zo'n 30% toe en ik breng ook beduidend meer tijd door buiten mijn bed. Het haar is niets meer, dus vanmiddag maar de tondeuse; de snor is vanochtend ten onder gegaan in de strijd ...
verder houden we het maar rustig vandaag!


zaterdag, 23 oktober 2004

 

Gelukkig, vandaag gaat het weer een stuk beter; ik voel me weer 'back in the race'. De koorts is bijna weg en kom weer regelmatig mijn bed uit. Dat moet ook wel om mijn kussen steeds uit te schudden, want mijn haren raak ik nu toch weer kwijt ... morgen maar op zoek hier naar een tondeuse. Het bloed herstelt zich buitengewoon goed; de leukocyten (witte bloedcellen) komen gestaag omhoog en het wachten is nu op de neutrofielen (onderdeel van de witte bloedcellen) of die ook weer terug gaan komen. Is dat het geval, dan mag ik zelfs van de isolatie af; sterker nog ... dan gaan voorzichtig aan een ontslagdatum denken YES!!! Ik hou jullie op de hoogte enne ... heel veel dank voor de geweldige ondersteuning de laatste dagen!


vrijdag, 22 oktober 2004

 

Ik had niet te vroeg moeten juichen; voelde ik me dinsdagochtend nog prima, s'middags ging het al helemaal mis. In de loop van de avond zat ik met een fikse koorts wat heeft geresulteerd in twee dagen volstrekte bedrust waarbij ik nog amper in staat was m'n armen op te tillen. Meteen werd er van alles op kweek gezet om te kijken waar dit vandaan kwam, maar tot op heden weten ze het (nog) niet. Gelukkig dat ik me vandaag ietsjepietsje beter voel zodat ik mijn weblog kan bijwerken. Voor zover het er nu naar uitziet is de stamceltransplantatie in ieder geval aangeslagen ... dat is dus toch nog goed nieuws!


dinsdag, 19 oktober 2004

 

Vandaag voel ik me eigenlijk nog beter dan gisteren. Het lijkt net of de stamcellen hun werk al gaan doen, ofschoon dat eigenlijk niet kan want ik zit pas in de 8ste dag na de transplantatie. Ik heb het idee dat de ontstekingen ook iets minder worden ... of is het suggestie? We zien wel, moeten toch nog leven met de dag en wanneer ik me dan goed voel (naar omstandigheden) is dat mooi meegenomen. Ik heb hier al veel kaarten gehad en dat vind ik heel erg leuk ... bedankt allemaal!


maandag, 18 oktober 2004

 

Vandaag een beetje uitgeslapen en ik voel me naar omstandigheden heel goed. De doktor is net langs geweest en geconstateerd dat het het ook allemaal goed gaat, afgezien van de ontstekingen in de mond. Beginnen maar eens met een berg email te lezen ... heb ik wat te doen!


zondag, 17 oktober 2004

 

Vandaag is het dan zover. De Leukocyten (witte bloedlichaampjes) zijn gedaald tot <0.10 en dus niet meer waar te nemen in het bloed. Verder voel ik mij nog best aardig, krijg nog wel medicijnen tegen de misselijkheid en natuurlijk nog bergen antibiotica. De komende dagen gaan we dus vol spanning afwachten of het bloed als gevolg van de stamceltransplantantie zich gaat herstellen ...