Dutch Light Orbs

www.dutchlightorbs.nl

 

3 Dimensionale Orbs

 

Lichtbollen ofwel Orbs laten zich op foto's maar al te graag zien. Lastig is het de afstand van de Orb tot de camera te bepalen, tenzij ze zich achter voorwerpen zoals takken bevinden. We hebben dan in elk geval een indicatie van de afstand omdat we de afstand tot het voorwerp kennen.
Maar dan blijft er ng een vraag: zijn orbs een plat vlak, of hebben ze een bol vorm?
Zeer aannemelijk is dat Orbs inderdaad een bolvorm hebben. De foto's die ik hierbij laat zien bewijzen dat.

Let wel, ik heb het hier over 3D dus lengte; hoogte; breedte. Niet over het vermogen van Orbs om tussen de diverse, al dan niet zichtbare dimensies te reizen.

Pieter Bovelander deed ons de volgende foto toekomen:

 

Merk op dat de Orb zich deels binnen, deels buiten de bench bevint. (De twee heldere lichtjes in de achtergrond zijn overigens kattenogen die oplichten door de flits.)
Sommige delen van de spijlen van de bench zijn zichtbaar, andere niet. Het bovenste gedeelte van de Orb bevindt zich dus duidelijk in de bench. Het zwarte vlak in de voorgrond betreft een stoel waarover een jas hangt. Deze stoel bevindt zich ca 1,5m !!!  vr de bench en bevindt de orb zich overduidelijk ook voor de stoel met de jas. De Orb die alle kenmerken van een "klassieke" Orb heeft (De kenmerkende rand rondom en de structuur er in) heeft dus een onverwacht grote diepte!

Nog even uitvergroot:

 

 

 

 

Reiner Borchert (Duitsland) stuurde me ook een foto die duidelijk toont dat de door hem gefotografeerde Orb wel 3 dimensionaal moet zijn:

 

 

Een uitvergroting:

 

 

 

Hier dezelfde foto, maar dan met letters er in, zodat ik mijn bevindingen makkelijker kan weergeven:

 

 

Raadpleeg voor een goede referentie graag ook de foto in originele grootte.
De verticale stangen zijn stangen die met de constructie van de tent te maken hebben. De diagonale stangen verbinden deze. De schuine strepen die zich voor de Orb bevinden zijn touwen (scheerlijnen) om het turnapparaat stevig op zijn plaats te houden.

A: Dit touw bevindt zich vr de Orb, is overal goed te zien

B: Stang B is maar ten dele te zien, de andere verticale stangen zijn voor kleinere delen niet zichtbaar.

C: Dit touw bevindt zich ook vr de Orb. Het donkere stukje er in is blijkbaar een donker stukje in het touw zelf,
     zoals we ook bij de andere touwen dergelijke donkere stukjes op regelmatige afstand kunnen zien.

D:De Orb bevindt zich ook achter de schouder van de artist.

 

Conclusie:

Het kan dus niet anders zijn dan dat de Orb zich deels vr, deels achter, en deels in de draagconstruktie van de tent bevindt.

 

Uiteraard gaat mijn grote dank naar Pieter Bovelander en Reiner Borchert voor het mij sturen van deze unieke foto's, en hun toestemming ze op deze website te mogen publiceren.

 


 


Home

 

Reacties / Reactions: orbs@hetnet.nl

 

Ed Vos