Dutch Light Orbs

www.dutchlightorbs.nl

 

Wij bedanken de heer Toine Trust voor zijn toestemming zijn artikel te mogen plaatsen, en de Heer Robbert van den Broeke, voor zijn toestemming zijn foto's te mogen publiceren.

Dutch Lightorbs

Ed Vos


Vertaling:  Ed Vos

 

4 september 2004

Het Nederlandse commerciele TV station RTL 4 zond op 3 september een nieuwsbericht uit over het bekende Nederlandse medium Robbert van den Broeke. Sinds het begin van dit jaar, is Robbert in staat ETI (extra terrestrial intelligence) vast te leggen op de camera. (Vert. populair ook wel Aliens genoemd).
Gebruikelijk begint het met een knisperend geluid. Daarna verschijnen de entiteiten, en nemen vorm aan.

De Aliens verschijnen op elke camera die Robbert gebruikt. De sceptiche televisieploeg van de commerciele Nederlandse zender RTL 4, gaven Robbert een"eenmalig gebruik camera, en waren totaal overdonderd toen ze merkten dat de Aliens ook op deze camera verschenen.

Het is duidelijk dat de entiteiten die op deze camera vastgelegd werden, geen fysieke wezens waren. Dat verklaart waarom er geen schaduw te zien is. Dit fenomeen is in de parapsychologie bestudeerd door Hans Holzer, Ph.D.

De Aliens op de camera, zijn een "inmateriele afbeelding". Met inmateriele afbeeldingen is er een registratie van het ectoplasma (Een subtiele levensvorm, aanwezig in het lichaam van een medium, welke in staat is verscjillende solide of bijna solide vormen aan te nemen, die gevoeld kunnen worden en zijn geworden, en gefotograveerd) of een registratie op grond van psycho-inductieve terugkoppeling (Veroorzaakt door het medium op het registratiemateriaal).

Daar deze verschijningen alleen voorkomen in de aanwezigheid van Robbert van den Broeke- een welbekend medium met paranormale gaven - is dit een geval van mediamieke immateriele verschijningen, in plaats van een fysieke Alien.

Met deze verschijnings vormen is het begrijpelijk, dat de afbeelding zelf iets actueels of archetypisch voorstelt. Dit betekend, dat het bevattingsvermogen van het medium , buiten diens geheugen om, dingen laat zien, zoals ze er uit zouden kunnen zien.

 

De welbekende onderzoekster, Nancy Talbot van het BLT research team, die Robert voor onderzoek bezocht, noemt zijn geval uniek. Robbert wil geen geld verdienen met zijn bijzondere gaven. Dat is ook de reden waarom hij zich opzettelijk afzijdig houd van publiciteit.
Robbert's vader, een bank directeur, ondersteund zijn zoon volledig, die zijn paranormale gaven al vanaf zijn jeug en jonge jaren heeft. Het nederlandse medium heeft een album vol met foto's van Aliens die hij op de camera vastlegde.

Referenties:

"RTL 4 Boulevard, Nederland commercieel TV station 3-9-2004.

Hans Holzer, psychic photography 1970, souvenir press, LTD London,
ISBN 0285 50284 0

De Telegraaf, Nederlands grootse krant, publiceerde op 4 september een artikel over het bekende Nederlandse medium Robbert van den Broeke. Robbert, 24 jaar, heeft al duizenden foto's van entiteiten, verschijningen en figuren gefotograveerd. "Het zou een misdaad zijn als ik dit [bewijs] niet zou delen. En ik heb het idee dat het slechts het begin is."
12 bestanden vol met foto's vanuit een andere wereld. Duizenden foto's zijn naar de 1 uurs foto service gestuurd. Bij 9 van de 10 was hij gelukkig: "Ik voelde iets, een energie, een druk rond mijn hoofd en maakte dan foto's van ze. Bijna elke dag"

In de praktijkruimte waar Robbert mensen helpt, is een afbeelding van kruis van geel licht, genomen op goede vrijdag.  "In het veld zag ik staven. later ontdekte ik het kruis.

Robbert's moeder, 51 vertelt: "precies op dat moment werd onze kleindochter geboren. 2 maanden daarvoor zat ik op de bank, en nam hij foto's van me waarop mijn overgegane broer verscheen."

"Een nicht van ons verhuisde en sleep heel slecht in haar nieuwe huis. Robbert fotograveerde haar huis, en verscheen er een jonge negroide man in het rood en geel gekleed." Het fotobestand komt op het scherm.... "En dit is onze badkamer. Voor de witte tegels kun je het gezicht van een oude man zien, met ee hartelijke lach om zijn mond. Overal in ons huis zijn entiteiten op de foto vastgelegd, en kijken ze stoicijns in de cameralens."

Minder vrolijk is een andere afbeelding die steeds weer verschijnt: een gespierd lichaam met een groot vervormd hoofd, zomaar ergens in de woonkamer. "Na een (gepubliceerd) kranten artikel, wezen lezers ons er op dat het de zogenaamde Mud-Man uit nieuw Guinea is. Deze zijn versierd met modder of klei maskers." Het is niet altijd dezelfde. Een is er al springend gefotograveerd, de ander ondersteboven. Een derde heeft bladeren voor zijn vitale delen. Een vierde droeg een man weg op zijn schouder.

Referenties:

De telegraaf-i on-line editie van de grootste krant van Nederland 4 september 2004

Foto's copyright Robbert van den Broeke

Foto van Robbert: Copyright Rein Geleijnse

 

2004 Toine Trust-Ufo Plaza

 

 

Klik op afbeeldingen om te vergroten

 


 


Home

 

Reacties / Reactions: orbs@hetnet.nl

 

Ed Vos