Dutch Light Orbs

www.dutchlightorbs.nl

 

FGK Project lichtbollen 2006

Hude Duitsland

FGK betekent Forschungs Geseltschaft Kornkreise

Het werd een gemeenschappelijk project met deelnemers van:

„Grenzwissenschaftlichen Treffs Bremen“

 

Door Ed Vos

Op 17 en 18 juni 2006 werd voor de tweede keer een lichtbollenproject georganiseerd. De deelnemers ontmoetten elkaar in de loop van de middag, en maakten eerst een wandeling door het "schitthilgenloh",
een bos, dat aan de overkant van de weg ligt, waar de Fam Peters wonen die ons voor het project uitgenodigd hebben. De wandeling was bedoeld om de omgeving eerst te bekijken omdat een bos er in de avond natuurlijk heel anders uitziet, en de deelnemers een beetje een impressie hebben.

 


Schnitthilgenloch

 

Nadat allen heerlijk aan de Barbecue deel genomen hadden, en de schemering in viel, trokken we er op uit bewapend met onze apparatuur.

Tijdens de wandeling die middag, maakte ik de volgende opnamen, waarop een blauwe bol te zien is, die zich gedurende twee opeenvolgende foto's liet vastleggen. Merk op, dat er van een bewegings sprake is, en er niet geflitst werd.

                             

 

De onderstaande foto's werden 's avonds gemaakt
Er waren meerdere deelnemers, maar hier een selectie uit de series van
Frank Peters, Renate Strang en Ed Vos

In eerste instantie kregen we niet echt veel, maar bij de schuur die blijkbaar een aantrekkins kracht voor bollen heeft, lregen we er honderden. Realiseer je dat dit allemaal foto's uit een serie zijn. Op sommige foto's staan ze wel, op anderen direct erna of ervoor genomen niet!

Click op de foto's om ze te vergroten

 

        

        

        

        

        

        

  

 

De volgende dag trokken Frank en Ed er samen op uit. Zelf had ik  (Ed) een heel vreemde ervaring die ik niet eerder had. Op de plek waar ik fotografeerde kreeg ik een stevige pijn aan mijn benen, alsof ik door een brandneleveld gelopen had in korte broek. Er waren echter geen brandnetels the zien en had ik een spijkerbroek aan! Kort nadat ik de plek weer verlaten had, verdween ook de pijn weer.

Zie onderstaande foto's van die avond. Ook hier is de schuur weer een plaats met veel lichtbollen.

 

        

        

        

Tijdens het experiment zijn er ook videoopnamen gemaakt, waarop lichtbollen opgenomen zijn
Klik op onderstaande knop, ombeeld voor beeld foto's te bekijken.

 


 


Home

 

Reacties / Reactions: orbs@hetnet.nl

 

© Ed Vos