De Bombita's -Lies Schilp en Inge Bonthond- kregen hun naam van de man bij wie zij tussen 1983 en 1993 het achtergrondkoortje vormden, Herman Brood.
Herman Brood and his Wild Romance
Ook na het vertrek uit zijn band bleven de dames regelmatig met Herman samenwerken
Bij Herman's begrafenis en tijdens het Tribute in Paradiso stonden de Bombita's nog één keer voor hem op het podium. Hierbij was ook Bombita Robbie Schmitz aanwezig, die voor deze speciale gelegenheid de gelederen kwam versterken.
Tribute to Herman Brood
Ook met Gruppo Sportivo hebben de Bombitas een speciale band. Vanaf 1980 hebben zij op meerdere Gruppo-albums gezongen en zijn met Gruppo door Nederland en heel Europa getourd. Bij de theatertournee Sing Sing in 1994 en op het nieuwe album Topless 16 (mei 2004) hebben de Bombita's de plaats ingenomen van de vroegere Gruppettes.
©2003 Gruppo Sportivo - All Rights Reserved
In 1990 richtte Lies de gelegenheidsformatie Girls wanna have Fun op. 15 Zangeressen en vrouwelijke muzikanten (w.o. Manuëla Kemp, Fré�Spigt, Tessa Boomkamp, Monique en Suzanne Klemann en Mieke Stemerdink) spelen puur voor de fun met ieder jaar een ander thema al meer dan 14 jaar samen. Hierin spelen de Bombita's een prominente rol.
Met zanger/gitarist Jan van der Mey, bekend van zijn band Powerplay en als begeleider van Fré�Spigt, Dilana Smith en Manuëla Kemp zijn de Bombita's enkele jaren geleden een akoestisch trio begonnen. Intussen is het trio aangevuld met bassist Bas Coulier en percussionist Roy Bakker (o.a The Wild Romance).
Nu dan semi-akoestisch brengen de Bombita's hun favoriete nummers van o.a. B52's, Pretenders, The Police, Kim Wilde en Crowded House alsmede eigen werk van Jan van der Mey. De manier waarop de Bombita's deze nummers uitvoeren getuigt van een gedegen inzicht in de repertoirekeuze. Meeslepend, viriel, stijlvol, sfeergevoelig en met een wereld aan ervaring kunnen de Bombita's zich meten met de beste vocale groepen van het land.
home