Horoskoop bespreking

Vladimir Poetin  

PicoSearch      
  Help
                                                 

 

Menu zonder JAVA

 

Home

 

Astronomie

Artikelen

Boeken

Downloads Gratis

Enquete

Lessen

Overig nieuws

Produkten

Sitemap

Tijdschriften

Verwijzingen

 

Mail

 

Home > Horoskopen > poetin.html

 

De horoskoop van de Russische president, Vladimir Poetin 

 

Over de exacte geboortegegevens van de Russische premier Vladimir Poetin is het laatste woord nog niet gesproken. Volgens de Astro Databank van Astro.com zijn de geboortegegevens als volgt:

7 oktober 1952 te Sint Petersburg om 9.30 uur Moskou Tijd, dit verschilt drie uur met Greenwich Tijd

Cordinaten: 30.15 Noord en 50.55 Oost.


De geboortetijd heeft een "C"-rating volgens de Rodden-schaal, hetgeen betekent dat men voorzichtig moet zijn, omdat er geen officile bron aan ten grondslag ligt. Een "A" of een "B"-rating is veel betrouwbaarder, omdat er dan een officileel certificaat is of dat de persoon zelf de gegevens heeft verstrekt. Hier zijn de geboortegegevens dus van "derden" en dat is oppassen.

De horoskoop is al eens gecorrigeerd door ene Isaac Starkman, maar hoe hij die correctie heeft gedaan is niet bekend. Ik zal dus mijn eigen poging gaan ondernemen, uitgaande van bovenstaande geboortegegevens.

 

J. Ligteneigen

 

 

Hier volgt als eerste de horoskooptekening:

 

 

Nog  voordat ik met een mogelijke correctie van het geboorte-uur begin, wilde ik eerst enige zeer opvallende gegevens met u delen.

 

De Ascendant, het uiterlijk, maar ook de fysieke- en mentale toestand.

 

Foto: eigendom:  cc-by 3.0

De veelal norse, maar meer opvallende emotieloze blik verraadt de Scorpio ascendant. Het is een echte
pokerface en hij verraadt totaal niet waar hij aan denkt en waar hij mee bezig is. Hij kan hiermee iedereen
en alles om de tuin leiden.
Scorpio-lichamen zijn meestal niet mooi, maar wel heel erg taai en volhardend. Hij heeft diverse graden in het
judo bereikt en kent dus de krachten van het lichaam.
Scorpio benadrukt natuurlijk zijn volhardendheid en het "over-de-lijken-gaan", Scorpio is een meedogenloos
teken en als de heerser, Pluto sterk staat, dan wordt de taaiheid des te groter.

 

 

Wij zien Pluto, de heer van zijn Ascendant, pal, maar dan ook pal op het MC staan in het teken Leeuw. Dit geeft aan dat zijn denken, zijn mentale afgestemd-zijn gericht is op de macht. De echte heersers zijn natuurlijk de Leeuwen, dus het teken Leeuw op het MC geeft zijn voorliefde voor leidinggeven aan. Pluto staat volkomen verkeerd in Leeuw, want hier staat hij in vierkant met zijn mundane positie. Dan wordt de macht misbruikt om iedereen te manipuleren. Hij is tot twee keer President geweest van Rusland en nu premier, hij gaat maar door en oefent met alles om hem heen een immense druk uit. Premier Medvedev was natuurlijk een lakei in zijn dienst, die had helemaal niets te vertellen. Het was Poetin die alles regisseerde.

 

Verder zien wij de planeet Venus in zijn Ascendant staan, dit lijkt aardig, maar is het niet. Venus staat in vernietiging in het teken Scorpio, dus dat betekent dat hij geen vrede wil, of misschien alleen vrede als hij in alles zijn zin heeft gekregen. Lees elk astrologie boek er maar op na, Venus staat oer-slecht in Schorpioen. Behalve dat, let u eens op de graad van de Ascendant, het is de specifieke graad waar de Maan maximaal in val staat, want de Maan staat verhoogd op de 3e graad Stier. Het geeft aan dat de planeet van gevoeligheid, van invoelingsvermogen en compassie hier volledig in val zou staan. Het geeft dan ook aan dat Poetin totaal, maar dan ook totaal niet in staat is om enig gevoel te tonen, enige compassie te hebben met mensen die in moeilijkheden zitten. Ook kan hij zich totaal niet menselijk uiten en al helemaal is hij niet in staat om over emotionele dingen te praten. Het is ook d graad van zelfvernietiging als het er op aan komt. Hij is in staat om in zijn laatste stervensuur op de rode (kern) knop te drukken, vervolgens een cyaankalipil te slikken en zo van de Aarde weg te gaan.

U zou misschien nog denken dat Venus enigszins verzacht wordt door de vaste ster Arux die toch een Jupiter-invloed heeft. Maar omdat Pluto in Leeuw zo sterk op machtswellust staat, wordt Jupiter juist de schijnheilige en zo blijft er van de goede invloed van Acrux niets over, leest u ook mijn boek over de vaste sterren er op na hoe u de sterren moet interpreteren. Hij predikt de passie, maar oh, oh, pas op die sluwe vos.


Verder staat de planeet Uranus, een zeer belangrijke planeet voor Poetin, op 18.23 Kreeft vierkant met Neptunus, Mercurius, Saturnus en zijn Zon. Elk aspect is sterk en valt netjes binnen de conservatieve orbs van max. 5 graden. Uranus die in Kreeft op familiezaken slaat, maakt hem geestelijk instabiel, humeurig en vaak depressief, want Kreeft is natuurlijk een zeer emotioneel teken en Uranus is een onstabiele planeet, zeer veranderlijk, onbetrouwbaar en een oproerkraaier. Hij is een revolutionair pur-sang en wil zijn eigen wereldrijk stichten. Hij doet niet onder voor Stalin, Lenin, Hitler en andere machts- wellustelingen met deze zeer sterke vierkanten. En let op, want Uranus is de heer van het kardinale vierde - emotionele en geestelijke - huis. Dus zijn stemmingswisselingen komen ook nog eens voort uit het vierde huis, wat ooit zijn ouderlijk huis was en waar vader en moeder voor hem de belangrijkste figuren waren. Hij verloor echter in februari 1999 zijn moeder en zijn vader overleed snel daarna, in augustus 1999, dus dat moeten zij terugzien in de progressies, waarover later meer.

Het jaar 1999 was ook het jaar van de grote omwentelingen in Rusland. Boris Jeltsin's macht was tanende en op 31 december 1999 kondigde deze zijn aftreden aan. Op 26 maart 2000 werd Poetin President van Rusland.

 

Zoals de horoskoop er nu uitziet, staat cusp-12 op 17.07 Weegschaal en Saturnus staat op 17.28 Weegschaal, dus pal op cusp-12, wat de geheime zaken zeer sterk benadrukt. Saturnus is een zwijgzame planeet, maar precies op cusp-12, het huis van geheime vijanden, ziekten, geheimen en verraders werkt Saturnus supersterk. En behalve dit, staat Saturnus ook nog eens verhoogd in Weegschaal, wat zijn werking alleen maar versterkt. Let op, verhoging betekent geen veredeling van zijn werking, dat is een groot misverstand in de astrologie. Saturnus werkt alleen maar ng sterker. Dat Poetin vanaf 1975 voor de KGB ging werken, eerst als spion, later als hoofd van de KGB zegt iedereen genoeg lijkt mij. Hij heeft dat werk 15 jaar gedaan, dus hij is volledig gempregneerd met spionage, geheimen, verraad, moord, foltering, afin de meest dierlijke menselijke gedragingen zijn hem niet vreemd.

 

Jupiter staat retrograde in Stier, een teken waar Jupiter helemaal niet goed staat. Het maakt gericht op materie, geld en macht, want Jupiter retrograde maakt onoprecht, in plaats van eerlijk, zoals een direct lopende Jupiter betaamt. Jupiter staat in een stevig vierkant met het MC, wat zijn uiterlijk optreden naar buiten aangeeft. Onder het mom van "jovialiteit" wil hij zich populair maken, maar iedereen ziet dwars door hem heen. Het is een "schijn"optreden en hij neemt ieder buitenlands contact in de maling, omdat Jupiter ook het buitenland aangeeft en de contacten, maar k de contracten, want Jupiter staat in het huis van samenwerking en overeenkomsten. Het is pure misleiding die retrograde Jupiter. Jupiter zal progressief alleen maar terug blijven lopen, omdat de progressieve Zon er tegenover loopt en bij Zon oppositie een buitenplaneet, loopt die dus met maximale snelheid  terug. Zes boogminuten per jaar loopt hij achteruit, dus over 7 jaar zal Jupiter oppositie Venus staan, de dispositor van Jupiter, heer van het 8e huis en dan is het volledig gedaan met Poetin.

 

Pluto staat in sextiel met Mercurius en Neptunus en dat is een machtig sextiel, ondanks de slechte stand van Pluto. Hij is een echte dinosaurir, hij weet te overleven. Dit aspect geeft hem erg veel macht en manipulatie. 
Pluto liep eerst nog direct tot aan december 2001 en bereikte een maximale positie van 23.16.12 Leeuw, daarna ging Pluto retrograde lopen en in deze teruglopende gang, maakt hij een uitgaand sextiel met Mercurius die op 23.11.15 Weegschaal staat.

Dit sextiel loopt exact in juni 2020. Als er geen andere calamiteiten gebeuren, verhoogt dit zijn populariteit tot ongekende hoogte, MAAR... een retrograde Pluto levert nooit wat hij behoort te leveren, het gaat allemaal achterbaks en Mercurius in het 12e huis van geheime vijanden en achterbakse zaken geeft nooit openheid van zaken. Het geeft ook dubieuze transacties aan, want de handel valt onder Mercurius. Mercurius in Weegschaal maakt China en Japan tot zijn beste handelspartners in de nabije toekomst, beide landen met een duister en onguur verleden, ach.. welk land is nu werkelijk recht door zee?

 

De Zon van Poetin staat op 13.56 Weegschaal, het teken van zijn val, dan laat de Zon zich van een mindere kant zien. In plaats van een eerlijke leider te zijn met respect voor zijn "onderdanen", toont de Zon zich een tiran en beleeft de macht door manipulatie. De Zon wordt echter op geen enkele wijze beschadigd door welke progressieve planeet dan ook, dus hij kan zijn gang gaan. De Zon heeft dus geen kracht in Weegschaal, het zijn de andere planeten die in deze horoskoop de dienst uit maken.

 

De heerser van de horoskoop is zonder twijfel de planeet Pluto.

Zie het aspectentrapje hieronder.

 

Pluto maakt 8 aspecten, inclusief de twee parallellen .. EN ..  hij is heerser van een hoekhuis, de Ascendant.. EN .. hij staat in het belangrijke MC zeer prominent. Pluto is dus de absolute horoskoopheerser.

 

Pluto vierkant Jupiter (retrograde) geef ik niet als aspect, Pluto loopt vooruit en Jupiter achteruit, de afstand wordt dus alleen maar groter. Momenteel staat Jupiter al op 12.24 Stier, zo hard loopt hij terug. Natuurlijk is het wel een zekere invloed en het maakt hem onbetrouwbaar als handelspartner. Het aspect wordt echter nooit vol gemaakt, dus ik reken het niet.

 

Uranus, de revolutionair en oproerkraaier is d planeet van de Russische Revolutie, sowieso van elke revolutie. Het is de heerser van het vierde huis, het vaderland en Rusland valt onder Waterman zoals u weet. Hij is een echte patriot, hij wil het land koste wat kost bij elkaar houden, maar ook uitbreiden. Hij is een tweede Napoleon die een wereldrijk wil stichten. Maar alle heersers uit het verleden die een wereldrijk voor ogen hadden, hebben zich in onmetelijk geweld gestort en miljoenen levens omgebracht, waardoor zij de diepste hellen voor zichzelf hebben gecreerd in het leven na de dood. Geen eeuwig vagevuur en branden in een hel, maar de hel is in hen zelf, de hel van hun eigen hartstocht en geweld dat als een vuur in hen zelf brandt. Elk leven dat zij hebben omgebracht, zullen ze moeten goedmaken. Voor duizenden jaren hebben ze zichzelf in de diepste donkere gebieden geplaatst, zoals een Hitler, Stalin, Lenin, Mao en Nero. Poetin is hard op weg in die richting als hij niet wordt gestopt.

Uranus is voor Poetin de gevaarlijkste planeet. Uranus is korte tijd vooruit gelopen, maar is al weer een tijdje op zijn retour en staat nu op 17.44.00 Kreeft en gaat een gevaarlijk vierkant maken met Saturnus, die zelf zo link op de cusp van huis-12 staat.

Dit vierkant gaat vol lopen in januari 2022 en zal zijn krankzinnigheid opleveren. Het aspect is echter al binnen de 1 graad invloedsfeer, dus het loopt reeds en wordt steeds sterker. Als er eerder niets gebeurt, is dit een fataal aspect voor hem.

Jupiter staat dan op 11.47 Stier en loopt dan vrijwel in oppositie met Venus, die vergiftigd staat in Schorpioen. De progresieve Venus staat dan op 4.31 Waterman en heeft het vierkant met de ongecorrigeerde Ascendant gemaakt. Dit zijn allemaal zeer ernstige aspecten voor hem.

Bovendien staat Uranus vlak bij de slecht werkende vaste ster Castra, met een invloed van Saturnus en activeert alweer het radix vierkant tussen Uranus en Saturnus. Castra staat op de knie van Pollux, volgens onderstaande afbeelding uit Newcomb V5.

 

Pollux is n van de twee onafscheidelijke broers uit de constellatie Gemini. Pollux is van de aard van Mars en is de gewelddadige persoon, uitstekend in boksen. De andere tweeling is Castor, de intellectuele, de ster is dan ook geheel van de invloed van Mercurius. In dit geval staat Uranus van Poetinexact op de ster Wasat, de knie van de gewelddadige Pollux.

 

 

Het verleden, enkele interessante gebeurtenissen:

 

zomer 1975: Poetin werkt als spion voor de buitenlandse inlichtingendienst van de KGB.

feb. 1999   : De moeder van Poetin overlijdt.

aug. 1999  : De vader van Poetin overlijdt.

26-03-2000: Poetin wordt President van Rusland en volgt Boris Jeltsin op.

12-08-2000: vrij snel na zijn positie als president van Rusland, zinkt de onderzeer KURSK en 118 mensen verdrinken, een
                  grote tragedie voor hem en alle Russische moeders.

14-03-2004: herkozen tot President van Rusland.

 

Laat ik het hier even bij houden en ik probeer deze gebeurtenissen terug te vinden in de horoskoop.

 

Zomer 1975, ik neem aan na zijn afstuderen en aansluitend na zijn vakantie.

Met enige reserve kies ik voor progressieve Neptunus driehoek Pars Fortuna. Zijn Pars Fortuna staat op 22.08.52 Tweelingen in het verborgen huis-8, net zo mystiek en geheim als het 12e huis. Neptunus, de mundane heer van het 12e huis geeft dan zijn grote opstap aan. Dit scheelt zeer weinig, het Pars moet dan ongeveer 10 boogminuten achteruit, de Ascendant eveneens, dat zou overeenkomen met 40 seconden eerdere geboortetijd.

 

Februari 1999, de moeder van Poetin overlijdt.

De progressieve Zon (via min-1-systeem) staat zo goed als conjunct cusp-2 = oppositie cusp-8, het huis van de dood. De Zon is de heerser van het 10e huis en geeft dan n der ouders aan.

 

Tegelijkertijd loopt het aspect Neptunus conjunct Saturnus exact onderling. Dit scheel 22 boogseconden, uiteraard via het min-1 systeem. Neptunus is de medeheerser van het 4e huis en geeft ook n der ouders aan. Hierop kan men helaas niet corrigeren.

 

 

Augustus 1999, de vader van Poetin overlijdt. Hier zijn meerdere correctiemogelijkheden aanwezig.

1e: progressieve cusp-12 oppositie Jupiter, cusp-12 geeft altijd de langdurige ziekten aan of ellendige toestanden. Jupiter staat vierkant het MC, n der ouders aanwijzende. In dit geval zou cusp-12 ca. 32 boogminuten vooruit moeten, overeenkomende met drie minuten kloktijd van de geboorte.

 

Andere mogelijkheid is Uranus-progressief vierkant cusp-12. Uranus geeft direct n der ouders aan en cusp-12 geeft zware ziekten aan, ziekenhuisbezoek en moeilijke psychische toestanden. Dan zou cusp-12 radix direct op 18.10.37 Weegschaal moeten staan en dat komt overeen met plus 5 minuut en 54 seconden geboortetijd.

 

Laatste mogelijkheid is de ASC progressief oppositie radix Maan, maar dat geeft een veel grotere tijdscorrectie. Veel minder sterk vind ik nog Venus progressief die precies op cusp-3 komt te staan, maar dit valt eigenlijk om, het is geen significator van de kwestie.

 

26 maart 2000: Poetin volgt Jeltsin op en wordt President van Rusland

In feite kreeft Poetin de macht al in handen op 31 dec. 1999 toen Jeltsin zijn aftreden bekend maakte in de media. Op die dag werd Poetin de handelende President van Rusland.

Het zr belangrijke aspect MC // Saturnus liep op dat moment vol. Deze correctie is iets moeilijker dan normaal, maar de kern van de correctie is de volgende:

Saturnus radix heeft een declinatie van 4 46' 51" Zuid

De ecliptica bedraagt 23 26'49,81"

Het progressieve MC moet op 31-12-1999 k een declinatie hebben van 4 46' 51" Zuid

Wie deze correctie kan uitvoeren, mag mij mailen met de volledige uitwerking, uiteraard heb ik het antwoord reeds klaar liggen.

De persoon die deze correctie weet te doen, is wat mij betreft iemand met een uitstekend rekenkundig inzicht.

De correctie zal leiden tot de volgende situatie:

 

 

Hiermee valt de planeet Pluto in het 9e huis, maar progressief loopt deze in het 10e huis en dit geeft eigenlijk ng beter zijn maatschappelijke vooruitgang aan van een "zielig" jochie tot Russisch president.

Volgens deze correctie loopt Pluto in juni 1989 over het MC, maar dat is toch te vroeg om Poetins totale macht te weerspiegelen.

 

Als Pluto op 31-12-1999 op het MC staat, is Poetin op dat moment de machtigste man in rusland, want Jeltsin legt al zijn verantwoordelijkheden af en zodoende wordt Poetin de handelend "president", totdat hij uiteindelijk op 26-03-2000 wordt gekozen.

Die correctie leidt dan tot het volgende MC:

 

Als wij het progressieve Pluto blijven volgen tussen 1980 en 2020, dan is het volgende verloop te zien:

 

Precies op 31-12-1999 bereikt Pluto het MC, wat in de tekening als de blauwe lijn is getekend. Direct daarna gaat Pluto retrograde lopen. Deze berekeningen zijn zr precies, de interne nauwkeurigheid van Pluto is 0,05 boogseconden en de retrogradegang is op een fractie van een dag te berekenen. U ziet, de maximale stand van Pluto is 143,27 graden = 13.16.12 Leeuw.

Op 1-1-1990 stond Pluto op 23.14.06 Leeuw, uiteraard volgens het min-1-systeem, geen transits.

Op 1-1-2020 staat Pluto op 23.11.31 Leeuw

 

Als u deze standen uitzet in het MC plaatje direct hierboven, dan ziet u dat Pluto op het MC blijft hangen gedurende zo'n 30 jaar!!!

Slechts n seconde geboortetijd geeft 15 seconden verschil in het MC = 0,003 graad en dat zijn drie maatstreepjes tussen 143,26 en 143,27 in de grafiek hierboven en dat is de beweging van Pluto progressief in n jaar.

Spreken wij over 5 seconden geboortetijd, dan zweeft Pluto boven het MC gedurende 10 jaar, namelijk 5 jaar ervr en 5 jaar erna.

Vijf seconden geboortetijd is vrijwel niets, dus Pluto blijft OP het MC staan gedurende een zr lange tijd, maar n ding is zeker...Pluto staat definitief retrograde en dit is uiteindelijk Poetins afgang in politieke zin.

Een definitieve correctie op het geboorte-uur moet nog plaatsvinden.

 

 

De huidige situatie

 

Ten tijde van de top-ontmoeting op 28 augustus tussen Poetin en Poroshenko, die overigens op niets uitliep, was een Russische invasie in voorbereiding cq. net begonnen. De progressieve standen van dat moment, op basis van de voorlopige correctie n.a.v. Pluto conjunct MC.

 

 

De misleidende Neptunus progressief staat op 23.13.57 Weegschaal en duidt op schijnovereenkomsten ofwel geen overeenkomsten. Pluto progressief is retrograde en staat op 23.13.53. Ze staan perfect sextiel. Poetin kan helemaal niets overkomen, dit sextiel beschermt hem voor lange tijd! Omdat beide planeten zo langzaam bewegen, blijft dit sextiel actief voor zeker 6 maanden en zo kan Poetin zijn plannetjes uitbreiden, want, er loopt ng een aspect, en dat is ernstiger...

 

 

De oorlogszuchtige progressieve Mars in Waterman (vaderland, teken op het 4e huis) loopt exact vierkant Venus, die de schijnvrede aangeeft, want Venus in Schorpioen staat volledig verrot en uitgehold. Het aspect is 3 dagen oud en duurt zeker zo'n 6 maanden lang, voordat de werking langzaam wegebt.

 

U ziet ook dat Mercurius progressief retrograde loopt en op 1.01.26 Boogschutter staat, het teken van zijn vernietiging, dus Poetin liegt de hele wereld bij elkaar en zo pal op de cusp van huis-2 is erg gevaarlijk, want het activeert het tegenover liggende huis-8 en kan massaal geweld aangeven met veel doden.

Cusp-12 van verraad en sluipschutters staat sinds enkele dagen ook preices op cusp-2, dus ook tegenover huis-8 en dit benadrukt zijn geheime plannen. Poetin wil een flink deel van Oekrane in bezit nemen, let maar op.

  

Op 31 december 2014 staat de volgende situatie rond Pluto en het MC:

 

De Maan staat op macht belust en zij wil het MC gaan passeren om Poetins status te benadrukken. Pluto staat dan ofwel nt achter het MC in het 9e huis of nt OP het MC. Slechts 10 seconden geboortetijd kan het MC doen opschuiven tot 23.14 Leeuw en dan staat Pluto OP het MC. Maar Pluto is retrograde, hij gaat dus naar een lagere graad, dus sowieso op weg naar het 9e huis. Dat moet zijn politieke afgang aangeven in buitenlands opzicht of zeer stevige buitenlandse sancties die hem ERG kwaad zullen maken. Het 9e huis staat natuurlijk voor internationale afspraken, mar ook internationaal recht. Rusland en/of Poetin zullen zeer direct en zonder omwegen tot de orde worden geroepen op internationaal niveau. Het worden serieuze dreigementen en Poetin zal moeten inbinden, anders komen er grote problemen.

 

Forse waarschuwingen volgen al op 14 september 2014 als de progressieve min-1 Maan precies vierkant Jupiter radix loopt. Jupiter in het 7e huis geven Poetins handelspartners aan en de waarschuwingen komen sterk uit Franse hoek, want de Maan loopt in Leeuw. Vermoedelijk volgen daar forse economische maatregelen.

 

 

Wordt vervolgd...

 

 

 

 

Verwijzingen:

 

http://www.astro.com/astro-databank/Putin,_Vladimir

http://www.astro.com/astro-databank/License/cc-by-3.0

 

 

 

 

Eerste opzet op 28-08-2014  () J Ligteneigen

Aanvulling op 30-08-2014 () J Ligteneigen

Teller: 

 

shopify stats

 

_______________________________________________

Pagina voor het laatst bewerkt op / Page maintained on:  30/08/2014