Horoskoop bespreking

Vladimir Poetin - deel-2 tot eind 2021 

                                                 

 

Menu zonder JAVA

 

Home

 

 

Mail

 

Home > Horoskopen > poetin2.html

 

De horoskoop van de Russische president, Vladimir Poetin - vervolg tot eind 2021

 

Over de exacte geboortegegevens van de Russische premier Vladimir Poetin is het laatste woord nog niet gesproken. Volgens de Astro Databank van Astro.com zijn de geboortegegevens als volgt:

7 oktober 1952 te Sint Petersburg om 9.30 uur Moskou Tijd, dit verschilt drie uur met Greenwich Tijd.

Coördinaten: 30.15 Noord en 50.55 Oost.

De geboortetijd heeft een "C"-rating volgens de Rodden-schaal, hetgeen betekent dat men voorzichtig moet zijn, omdat er geen officiële bron aan ten grondslag ligt. Een "A" of een "B"-rating is veel betrouwbaarder, omdat er dan een officieel certificaat is of dat de persoon zelf de gegevens heeft verstrekt. Hier zijn de geboortegegevens dus van "derden" en dat is altijd oppassen.

 

In het eerste artikel werden zes belangrijke gebeurtenissen genoemd, waarbij de astrologisch interessante progressies werden vermeld, zonder de geboortehoroskoop daarbij te corrigeren. In dit artikel wordt een poging gedaan om de horoskoop te corrigeren en een vooruitblik te geven voor de komende jaren tot aan 2022.

 

J. Ligteneigen

 

+++

+

 

Hier volgt als eerste de tekening van de gecorrigeerde horoskoop naar aanleiding van de grote gebeurtenis op 31 december 1999 toen Jeltsin "onverwacht" aankondigde dat hij per onmiddellijk zou aftreden als president. Per diezelfde datum verkreeg Poetin het hoogste ambt.

 

 

 

De progressieve planeet Pluto passeert exact het MC op 23°16'08" het radix MC. Uiteraard zijn alle berekende progressieve planeten en huizen volgens het MIN-1 systeem opgezet, "what else", nietwaar?

De snelheid van Pluto bedraagt slechts DRIE boogseconden per jaar, volgens het 1-dag-is-1-jaar principe. Dit komt, omdat de progressieve Zon op ongeveer 120 graden afstand is gekomen en dan de buitenplaneten retrograde lopen. Dat is de geometrie van het Zonnestelsel, maar die "120" graden is per buitenplaneet wel een beetje verschillend, maar het is een simpele vuistregel. In het programma Newcomb bereken ik de standen en de snelheid intern op 0,01 boogseconden nauwkeurig.

 

Dus Pluto stond aan het begin van 1999 op 23.16.05 graden, dus nét vóór het MC te wachten om er over heen te gaan lopen. In dat jaar was het bijzonder onrustig in Rusland, leest u de beschrijvingen in de horoskoop van Boris Jeltsin er nog maar eens op na. U kunt ook alles uitgebreid lezen in mijn boeken over het MIN-1 systeem en de correctie van de horoskoop. Voor Poetin was het dus in 1999 reeds een uitgemaakte zaak dat hij de toekomstige president zou worden. 

 

Vrijwel op datum lopen enkele zeer belangrijke parallel aspecten.

 

 

 

MC parallel Saturnus symboliseert de verkrijging van het hoogste ambt als president van een land. Het is ook niet "zomaar" een parallel met Saturnus, want deze planeet staat in Weegschaal in verhoging, wat de planeet alleen maar meer werking geeft, meer kracht in dátgene waar de planeet voor staat in het 12e huis, het huis van verraad, geheime vijanden, maar ook de geheime dienst, het achter de schermen bezig zijn om complotten te smeden en het opzetten van een netwerk van vriendjes die hem zullen steunen. Reken er dus niet op dat Saturnus een veredelde werking heeft in Weegschaal, dat is doorgaans kletspraat. Saturnus krijgt alleen maar een sterkere werking in Weegschaal en hij wordt versterkt in de daden die deze planeet verricht, dus het ondergrondse werk, met het doel om meer aanzien te verkrijgen, meer macht, de absolute macht.

Dit wordt nog eens bevestigd door het tegelijkertijd optredende parallel van de progressieve Saturnus met radix Neptunus. Beide parallellen werken zéér langdurig, dus gedurende vele jaren, vooral het parallel Saturnus en Neptunus. Neptunus staat óók nog eens in het 12e huis, dus Poetin weet feilloos te opereren met zijn netwerk (12e huis) van connecties (weegschaal) en zo is hij iedere contrabeweging te snel af. Niemand maakt een schijn van kans tegen Poetin, tot aan de dag van vandaag.

 

Maar met Pluto exact op het MC is dat natuurlijk hét vertoon van de macht voor een zéér lange periode, dat had u in 1999 al kunnen voorspellen uit deze horoskoop, want als Pluto slechts 3 boogseconden per jaar loopt, dan zal hij in 10 jaar slechts een halve boogminuut vooruit lopen!

MAAR....  Pluto stond op het punt om retrograde te lopen. Dit gebeurde op 24 december 2001, waarbij Pluto de maximale positie bereikt van 23° 16' 12" Leeuw. Daarna staat Pluto enige tijd stationair, zoals dat heet, om vervolgens tergend langzaam retrograde te gaan lopen. Als de progressieve (retrograde) Pluto weer op de exacte graad van het MC komt, is het inmiddels maart 2004 en dan schuift Pluto langzaam het negende huis in, waar de buitenlandse relaties voor hem allerlei kopzorgen beginnen te worden. Niet meteen al, daar zijn eerst andere aspecten voor nodig die daarmee Pluto weer activeren. 

Op 1 juni 2019 staat Pluto progressief op 23.11.49 Leeuw, dat is exact sextiel met de radix Mercurius die zich in het 12e huis bevindt in Weegschaal. Het is voor mij 100% zeker dat Poetin momenteel bezig is om ergens handelsverdragen af te sluiten, waarschijnlijk geheime deals, want Mercurius staat ook in het geheime 12e huis, waar niets in de openbaarheid komt. 

 

 

Het teken Weegschaal duidt op de traditionele landen China en Japan, maar ik vermoed dat ook Noord-Korea tot Weegschaal behoort. Die landen delen allemaal de "eeuwige glimlach", een typische Weegschaaltrek. Vriendelijk naar buiten toe, maar o wee, achter de schermen....... Ik heb het hier over een land als Weegschaal, maar sommige mensen hebben ook dat soort trekjes. Zogenaamd vrede verklarend, maar achter de schermen bereiden ze een oorlog voor, laten we maar zeggen een handelsoorlog, of wie weet, ook een werkelijke oorlog.

Pluto vertegenwoordigt hier natuurlijk Poetin hoogst persoonlijk, want het is de heerser van de Ascendant, die het "eigenste-ik" aangeeft. Pluto loopt daar in het buitenland (9e huis) en is absoluut iets van plan. Een retrograde Pluto doet ook nooit wat die belooft of zou behoren te doen, de planeet werkt absoluut niet eerlijk, hij is hier een schijnheilige in "het huis van God", want zo noemden de Ouden dit huis, Deo (Romeinen) of Theos (Grieken). Mercurius beheerst twee zodiaktekens, Maagd en Tweelingen. De laatste zien wij op de cusp van het 8e huis staan, hier gaat het om olie, gas en verborgen mineralen die heel veel waard zijn, zoals goud, platina, titanium, uranium, etc. Die hebben een hoge handelswaarde, maar ook een grote economische waarde. Het teken Tweelingen heeft te maken met telecommunicatie en -middelen en -bestanddelen van telefoons, maar ook afluisterapparatuur, satellieten, cyberapparatuur, etc.

Poetin is absoluut ergens mee bezig, kan niet missen met zo'n groot en belangrijk werkzaam aspect. Wij zullen er enige tijd niets van horen, maar wij laten ons verrassen, want Mercurius in het 12e huis komt altijd als een verrassing, als een duveltje uit een doosje tevoorschijn en dan is het vaak te laat om adequaat te reageren. Houd er ook rekening mee dat Pluto retrograde enorm langzaam loopt, dus dit sextiel blijft zeker 1 ŕ 2 jaar werkzaam. De geheime verdragen met de genoemde landen zijn er ook niet van de ene op de andere dag, maar er zal ongetwijfeld iets over naar buiten komen, maar momenteel doen beide planeten er het zwijgen toe, want Mercurius in het 12e huis is geen prater en laat alles stiekem in het geheim tot stand komen. De zwijgzame Pluto is van zichzelf al een stille planeet en retrograde lopend, zal die ook niets loslaten. De positie van de retrograde Pluto in Leeuw zal de relatie met landen die onder dit teken vallen niet ten goede komen, denk aan Frankrijk, Italië en enkele Balkan-landen die naar het Westen neigen.

 

Het andere zodiakteken dat Mercurius beheerst, is het teken Maagd, dat vinden wij op het politiek geladen 11e huis dat het parlement aangeeft, het politieke systeem, maar ook zijn eigen macht, want het teken Maagd bezet ook ruim 26 graden in het tiende huis, laten wij dit niet vergeten, dus het gaat om macht, zijn eigen macht. Die kan hij proberen te verstevigen door bepaalde veranderingen door te voeren in zijn regering, of bepaalde tegenstanders uit te schakelen, hoe vaak hebben wij dit niet zien gebeuren? Voorlopig komt Poetin er weer goed van af, want dit sextielaspect tast hem niet aan, al zit er zeker wel een smetje vast aan de terug lopende Pluto, dus het kaatst op een zeker moment naar hem terug. Het is ook zeker goed mogelijk dat hij bezig is om iets voor zichzelf te laten bouwen, een extra villa of een paleisje. In 2012 kwam naar voren dat hij toen reeds twintig (!) villa's of paleizen voor zichzelf had, waarvan er negen (!) tussen het jaar 2000 en 2012 nieuw waren gebouwd, hij zal wel woningnood hebben gehad, denk ik dan maar.

 

+++

+

 

De correctie van de horoskoop.

 

Poetin President.

 

Het gebuikte aspect Pluto conjunct MC op 31-12-1999 leidt tot een geboortetijd van 9 uur 37 minuten en 59,7 seconden.

EEN seconde kloktijd erbij zorgt ervoor dat het MC op 23.16.21 Leeuw komt te staan. Pluto heeft echter een maximale stand gehad van 23.16.12 Leeuw, voordat deze stationair kwam te staan en weer terug ging lopen. Het radix MC kan mijns inziens daardoor nooit verder staan dan 23.16.12 Leeuw, want ik ben er 100% van overtuigd dat Poetin zijn absolute macht verkreeg toen Pluto daadwerkelijk een conjunctie maakte met zijn Midhemel. Het kán gewoon niet bestaan dat een president van het grootste land ter wereld, zó langdurig en zó machtig zijn stempel kan drukken op Rusland zelf, maar ook op de wereld als Pluto hem die macht niet gegeven had.

Voor mij staat vast dat Pluto OP zijn MC moet hebben gestaan toen hij president werd op 31-12-1999, die befaamde avond toen Jeltsin zo plotseling aankondigde dat zijn tijd als president voorbij was.

 

 

Het einde van de onderzeeër Kursk op 12 augustus 2000.

 

Citaat uit Wikipedia:

Op 12 augustus 2000 zonk het vaartuig in de Barentsz zee na een ongeluk. Bij het ongeluk kwamen alle 118 opvarenden om het leven. Aanvankelijk duldde Rusland geen buitenlandse hulp en probeerde men zelf de bemanning te redden met onder andere Priz-klasse reddingsonderzeeërs. Eerst werd gezegd dat het wrak niet direct kon worden gevonden. Daarna volgde het excuus dat de ontsnappingsluiken onmogelijk geopend konden worden. Toen duikers pas dagen na het ongeluk afdaalden naar het wrak bleek dit niet juist, maar toen was het hele wrak al vol water gelopen en was de bemanning al overleden. Naast de vaak geuite kritiek dat de Russische marine weigerde een beroep te doen op buitenlandse hulp, kreeg Poetin veel kritiek te verduren. Poetin, die op het moment van de ramp in zijn buitenverblijf in Sotsji verbleef, werd onmiddellijk op de hoogte gesteld maar brak zijn vakantie niet af omdat de marine hem vertelde dat alles onder controle was en dat de redding een kwestie van tijd was. Pas vijf dagen later keerde hij terug naar Moskou en het duurde nog eens vier dagen voor hij naar Moermansk vertrok, vanwaar de reddingsactie werd gecoördineerd. Na een persoonlijk onderhoud met de nabestaanden van alle slachtoffers, hield hij een nationale televisietoespraak waarin hij zich verontschuldigde voor zijn beoordelingsfout. Een jaar later gaf hij zijn fout nogmaals toe: voor de reddingsoperatie op zich had zijn aanwezigheid weinig uitgemaakt, maar zijn uitgestelde komst naar de rampplek gaf de indruk dat hij zich weinig zou aantrekken van de slachtoffers.

 

Het grote astrologische aspect op 12 augustus 2000 is dan progressieve MIN-1 Ascendant oppositie met de radix Maan. Dit op basis van de hierboven doorgevoerde correctie.

 

 

Dit aspect scheelt 1 boogminuut en 7 boogseconden, maar het geldt voor 12 augustus 2000. Precies op 22 augustus liep dit aspect exact op de boogseconde oppositie Maan. Dat is 10 dagen na 12 augustus en komt overeen met het verhaal hierboven uit de Wikipedia. Dat is de datum waarop Poetin in Moermansk de nabestaanden moet toespreken. De Maan die de gewone mensen vertegenwoordigt, maar ook de "gewone man", ook de opvarenden, de "werklieden" op de onderzeeër. De Maan staat pal op cusp-8 die de dood vertegenwoordigt, maar de Maan vertegenwoordigt ook de zee, zeelieden en alles wat met de zee te maken heeft. Het teken Tweelingen geeft de ademhaling aan en het stikken onder water. 

Poetin zal zich slecht gevoeld hebben toen hij zich moest "verantwoorden" voor zijn afzijdige gedrag, u herinnert zich misschien nog de emotieloze uitdrukking op het gezicht van Poetin, maar dat is zijn normale uitdrukking: Ascendant in Scorpio op 4.24 graden, de maximale val van de Maan op die graad: ontdaan van elke emotie, ontdaan van elke compassie.

 

 

Presidentsverziekingen 2012, scheiding in 2013

 

In februari 2012 liep de progressieve Mercurius retrograde in oppositie met de Maan. Dit was één maand voor de presidentsverkiezingen in 2012, die door Poetin, zoals verwacht, met 64% van de stemmen in de eerste ronde, gewonnen werd, waardoor er geen tweede ronde meer nodig was. De progressieve horoskoop hieronder toont de standen van 8 februari 2012, dus 1 maand voor de verkiezingen. Met progressieve Maan in Kreeft (die het volk aangeeft, in dit geval het electoraat) vierkant Cusp-12 van geheimhouding, werden er volop voorbereidingen getroffen om Poetin een ruime voorsprong te garanderen.

 

 

Tegelijkertijd loopt de progressieve Mercurius in Boogschutter (in vernietiging) in oppositie met de radix Maan. Daar zijn volgens mij ook vuile spelletjes gespeeld om de overwinning binnen te halen, maar daar is meer aan de hand.

Het kan niet zijn dat deze planeten "niets" aangeven in zo'n oppositie. Op 6 juni 2013 werd officieel bekendgemaakt dat Poetin en zijn echtgenote gingen scheiden. Ljoedmila en Vladimir leefden al langere tijd gescheiden van elkaar. Volgens Ljoedmila zijn ze uit elkaar gegroeid, omdat zij moeite had met de vele aandacht die het stel kreeg. Volgens Poetin hebben ze samen het besluit genomen te scheiden.

Ik denk dus dat de oppositie tussen Mercurius en de Maan de mentale scheiding heeft aangegeven tussen de echtgenoten, het is natuurlijk niet te bewijzen, omdat hierover niet veel informatie beschikbaar is.

U ziet ook nog een onderlinge conjunctie van Venus en Cusp-2, wat tevens een onderlinge oppositie is tussen Venus en de cusp van het 8e huis. Venus is heerser van het 7e huis, dus de echtgenote. Daar zal vast over veel geld zijn gesproken in verband met de ophanden zijnde scheiding tussen die twee. Venus in Steenbok maakt de relaties altijd sterk onderkoeld, maar het 7e huis geeft ook zakenrelaties aan en de politieke vriendjes, om zaken gedaan te krijgen. Waarschijnlijk is daar ook met geld "gesmeten" om er bepaalde zaken doorheen te krijgen.

Sinds 7 mei 2012 werd Poetin dus weer president van Rusland met Medvedev als premier. Volgens de Russische grondwet kan dit rollenspel eindeloos herhaald worden zodat Poetin op deze manier de macht nooit meer hoeft af te staan. Poetin heeft, als onbetwiste machthebber, zichzelf stevig verrijkt. Door lucratieve banen en contracten aan zijn medestanders te geven die hem vervolgens ook de bal toespelen is Poetin een van de rijkste Russen aller tijden geworden met een geschat vermogen van 70 miljard dollar. Door Poetins zelfverrijking, het tot zwijgen brengen van tegenstanders die zijn machtspositie betwisten of in gevaar zouden kunnen brengen, de onderdrukking van pers en media en het beďnvloeden van de rechtspraak zodat rechters de 'juiste uitspraken' doen, en recentelijk zelfs de opkomst van persoonsverheerlijking, voldoet Poetin steeds meer aan het beeld van een frauduleus democratisch gekozen dictator.

Leuke horoskoop toch?

 

De oppositie van Mercurius en de Maan geeft ook een beperking van de persvrijheid aan, want Mercurius staat voor het geschreven en gesproken woord.  PUSSY RIOT.

Op 21 februari 2012 traden drie leden van de band op tijdens een kerkdienst in de Christus Verlosserkathedraal in Moskou. Dit was een protestactie tegen de herverkiezing van president Poetin en de verwevenheid van de seculiere Russische staat en de orthodoxe kerk. Bij de performance sloegen ze kruisen en probeerden een lied ten gehore te brengen. Binnen een minuut werden ze door bewakingspersoneel van de kerk naar buiten gebracht. Het gefilmde materiaal van het optreden werd later gebruikt voor een videoclip. Op 3 maart werden twee leden van Pussy Riot gearresteerd en beschuldigd van hooliganisme. Op 16 maart werd nog een derde lid gearresteerd, die eerder als getuige in de zaak was gehoord. Mercurius oppositie Maan ten top, zou ik zeggen, of niet? Wél via het MIN-1 systeem, niet met elk ander systeem, ook weer leuk toch?

 

 

Invasie Oekraďne, Annexatie van De Krim, Russische groepen in Oost-Oekraine en neerhalen van de MH17

 

In februari 2014 valt Rusland Oekraďne binnen. Er zijn geen grote aspecten te vinden, behalve dan Maan vierkant Jupiter onderling.

 

Op 16 maart 2014 wordt een controversieel referendum gehouden over de politieke status van De Krim. Op 18 maart loopt Venus progressief over de vaste ster Terebellum die deel uit maakt van de constellatie Boogschutter. Op 19 maart loopt de progressieve Maan in een sextiel met de Zon, het zijn geen wereldschokkende progressies. Het geeft wel aan dat Poetin zijn zin krijgt, vooral door het laatst genoemde aspect. Het versterkt zijn autoriteit (Zon) nog eens in het politieke 11e huis. Maar een echte autoriteit is het natuurlijk nooit als de radix Zon in val staat op de 14 graad Weegschaal, dat is slechts drie graden afstand van de graad van de maximale val van de Zon (op de 17e graad). Binnen Rusland heeft Poetin wel autoriteit, maar daarbuiten wordt er heel anders tegen hem aangekeken.

 

In april 2014 vinden er grootschalige protesten plaats door pro-Russisch groeperingen in Oost-Oekraďne. Dit leidt tot een direct conflict met de Oekraďense regering en een burgeroorlog is het resultaat. Lopende aspecten:

Cusp-4 conjunct Vertex (Mars-Maan) op 1 april 2014

Maan parallel Jupiter op 4 april 2014

Maan driehoek Zon onderling op 9 pril 2014.

 

De "ster" Vertex is geen ster, maar een nevel gezien vanuit de Aarde, ook wel aangeduid als Messier-31 in de constellatie Andromeda. De nevel ligt in het Noorden van Andromeda's hoofd. Vertex IS dus het gehele sterrenstelsel Andromeda, dat een flink stuk groter is dan onze eigen melkweg en tussen de 200 en 400 miljard sterren bevat. De invloed van Mars en Maan geeft in het algemeen geweld aan.

Mars staat hier in het teken Boogschutter en duidt op uitbreiding van grondgebied, want Cusp-4 duidt het "eigen huis" aan, in dit geval het "eigen land", dat wordt weer een stukje uitgebreid. De Maan staat op de 3e graad Tweelingen in het 8e huis, duidend op geheime plannen, want het 8e huis is net zo ondoorgrondelijk als het 12e huis. De Maan geeft aan dat er vele mensen, burgers bij betrokken zijn.

 

De burgeroorlog loopt natuurlijk uit de hand, u kent al die beelden nog wel van de televisie. Het mondt uit in vele beschietingen over een weer met als triest dieptepunt het neerhalen van het vliegtuig van Malaysian Airlines MH17 op 17 juli 2014. Rond deze datum lopen er de volgende progressies:

Mercurius retrograde conjunct Cusp-2 = oppositie Cusp-8 op 5 juli 2014

Cusp-3 vierkant Pars Fortuna op 7 juli 2014

Maan halfsextiel Uranus onderling op14 juli 2014

Mercurius retrograde conjunct Cusp-12 onderling op 1 augustus 2014.

 

Hieronder ziet u de progressies in de tekening.

Mercurius retrograde staat op 1.05.11 Boogschutter en loopt met 12 dagen verschil conjunct cusp.2, en feitelijk is dit oppositie met het 8e huis, de dood aangevend.

Aan de andere kant staat de retrograde Mercurius tegelijk conjunct met de progressieve cusp van het 12 huis, dat is het huis van moeilijkheden, geheimzinnigheden en óók van verstoffelijking. Met dezelfde afwijking van slechts 2 boogminuten, maar dan met kloktijd erbij zou dit exact kunnen lopen op 17 juli 2014. Ik heb deze progressies zo maar gelaten, omdat men ook het volgende zou kunnen beredeneren:

 

Eind juni loopt Mercurius tegenover cusp-8, daar beginnen de leugens over de wederzijdse beschietingen in Oost-Oekraďne, daar vallen ook vele slachtoffers.

Op 25 juli loopt de progressieve cusp-12 conjunct de retrograde Mercurius en ze ontmoeten elkaar op een positie van 1.04.24 Boogschutter. Dat is de internationale verontwaardiging over de gang van zaken en de vingers die richting Rusland en Poetin wijzen.

 

Het is allemaal secondenwerk uiteindelijk zonder dat hierover een definitief uitsluitsel komt. Het is heel goed mogelijk dat Poetin echt niets wist over de ophanden zijnde beschieting met een BUK-raket, althans niet de beschieting van een passagiersvliegtuig, maar wellicht wel in algemene zin over de beschieting van Oekraďense gevechtsvliegtuigen met BUK-raketten.

 

 

 

 

 

Merk op hoe dicht de progressieve Neptunus en Pluto elkaar in een sextiel naderen. Pluto loopt terug naar een lagere graad en Neptunus langzaam naar een hogere graad. Dit naderen duurt maanden en loopt in augustus 2014 vol. Dit aspect geeft erg veel bescherming en zodoende kan men Poetin niets maken. Merk op dat progressief gezien Neptunus en Saturnus in het 9e huis staan, want het progressieve MC staat op 27.28 Weegschaal. Pluto staat progressief in het 8e huis, want cusp-8 progressief staat op 25.53 Kreeft. Het pure onderlinge sextiel tussen Pluto en Neptunus overkoepelt daardoor het achtste en negende huis en geeft zodoende bescherming over kwesties aangaande de dood en buitenlandse aangelegenheden. Dit aspect loopt waarschijnlijk zo'n 10 ŕ 20 jaar lang voordat ze uit de 1 graad orb komen.

U ziet ook dat de progressieve Maan en Uranus in een halfsextiel lopen en hierdoor kon Poetin zich op korte termijn verzekeren van een soort bescherming: men kon immers destijds niets bewijzen tegen Poetin en/of Rusland.

 

U ziet ook nog dat de progressieve Mars op 11.38.25 Waterman bezig is om een vierkant te maken met zijn radix Venus die op 11.43.17 Schorpioen staat. Dat vierkant liep vol op 24 augustus 2014, rond de periode dat Rusland tienduizenden tankwagens langs de Russisch-Oekraiense grens liet oefenen. Ook werden vele Russische voertuigen gesignaleerd in Donetsk Oblat. Ook kwamen er intensieve troepenbewegingen op gang vanuit Rusland naar het door Russische separatisten beheerst gebied in Oost-Oekraďne. Uiteindelijk verloor Oekraine deze strijd, maar het vierkant heeft Poetin erg geschaad in zijn imago.

 

 

Poetin voor de 4e keer president

 

Op 18 maart 2018 won Poetin voor de vierde keer de verkiezingen, ditmaal met een zeer grote meerderheid van de stemmen. Hij werd op 7 mei 2018 officieel president en 18 mei werd een regering tot stand gebracht. Enkele progressies voor 7 mei 2018.

 

 

De progressieve Maan staat exact driehoek zijn radix Maan. Drie maanden ervóór, dus begin maart liep de progressieve Ascendant sextiel met Mars, wat meer dadendrang heeft gegeven. Er kunnen dan nieuwe initiatieven ontstaan en Poetin kon voor Rusland het ijs hier en daar wat breken. Het ziet er naar uit dat Poetin wat meer armslag gaat krijgen, want dit aspect werkt wel beschermend gedurende een jaar tijd.

Merk ook op dat Mercurius weer direct is gaan lopen, dat is voor hemzelf een verbetering, dat zal zijn uitdrukkingsvaardigheid ten goede komen en ook zal hij meer heldere communicaties gaan geven in de komende jaren, want een retrograde Mercurius heeft heel wat te verbergen, maar een directe Mercurius is opener en directer en zegt meer waar het op staat.

 

Maar Mercurius zal hoe dan ook toch wéér conjunct cusp-2 gaan lopen, dus oppositie Cusp-8 en dan komen de onthullingen los over de ramp met de MH17, maar ook kan het nieuwe rampen aangeven met vervoersmiddelen, want u weet dat dit het terrein is van Mercurius. En na de oppositie met het 8e huis, volgt de oppositie met de radix Maan en die is veel schadelijker dan de teruglopende Mercurius van destijds. Want een planeet heeft veel meer slagkracht als hij vooruit loopt, dan wanneer hij achteruit loopt.

 

 

De progressies voor de toekomst

 

 

In dit laatste deel wil ik nog enkele belangrijke progressies vermelden die voor Poetin van belang zijn.

Er is een sluimerend aspect op de achtergrond werkzaam geweest, namelijk Uranus progressief retrograde in Kreeft vierkant naar de radix Saturnus in Weegschaal. Dit aspect wordt in januari 2022 actief, al loopt dit aspect momenteel al sterk in. Uranus loopt tergend langzaam terug, dus dit vierkant werkt zeer intensief en destructief.

Dit aspect werd jaren en jarenlang beschermd doordat de progressieve Pluto in een sextiel staat met de progressieve Neptunus. Dat aspect was er ook als eerste en die invloed ging eerder werken en zodoende kon Poetin te werk gaan zoals hij wilde. Dat aspect gaat uiteindelijk "oplossen", althans minder krachtig werken en ervoor in de plaats komt dan dit desastreuze aspect tussen twee flinke malefics.

Uranus werkt in Kreeft zéér tegen het menselijk gevoel in. Deze planeet heeft totaal geen affiniteit met een waterteken en al helemaal niet als die retrograde loopt, dan worden zijn acties naar binnen gericht, heimelijk en gemeen. Werkend in het huis van buitenlandse relaties zal Uranus een grote vervreemding teweeg brengen voor hemzelf als persoon, maar ook als representant voor Rusland.

Ik schreef in deel-1 van deze analyse dat hij wel eens waanzinnig kon worden en daar blijf ik nog steeds bij, want juist het 9e huis werkt zeer sterk mentaal. Hij is dan "van God los" want het 9e huis was in de klassieke astrologie het huis van God, Deo. Hij is dan zijn innerlijke overtuiging kwijt en zijn zijn doelen.

Dit vierkant loopt naar Saturnus in het 11e huis, zijn politieke aspiraties, zijn ambities. Het lijkt mij dat Poetin dan het bijltje erbij neer gooit, politiek gezien, maar wie weet, ook als persoon, want het maakt zwaar depressief en denkend aan het einde.

 

Venus progressief loopt in Waterman, het teken dat door Uranus wordt beheerst en als de heerser dus zwaar beschadigend werkt met een zwaar vierkant, dan is het gehele teken Waterman zo giftig als maar zijn kan. En Venus staat totaal verkeerd in Waterman, die heeft geen enkele affiniteit met Waterman. Die Venus loopt vierkant met zijn Ascendant in het giftige teken Schorpioen. Het lijkt op een gewelddadig einde voor Poetin, maar zelf kan hij er ook de hand in hebben, want Venus als heerser van Stier is het teken dat tegenover de Ascendant staat en dus dodelijk kan uitwerken. De progressieve Maan op 10 januari 2022 staat dan precies tegenover Jupiter, Venus staat dan eigenlijk op 4.28 Waterman,dus nóg in een nauwere orb dan hierboven op 22 januari 2022. Maar in bovenstaand plaatje lopen Uranus en Saturnus exact vierkant.

Op 10 januari 2022 loopt de Maan echter exact in oppositie met Jupiter en Venus op 4 boogminuten vierkant met de Ascendant, dat is meer de activering van een gewelddadigheid. 

Progressieve Mars loopt dan ook exact inconjunct met de progressieve Uranus, een onderling aspect dus. Beide planeten lopen op elkaar in, Uranus achteruit richting Mars en Mars loopt vooruit richting Uranus, een botsing dus, een dodelijke botsing, gezien de andere zeer grote en desastreuze aspecten.

 

+++

+

 

Poetin stevent af op een calamiteit van de eerste orde, er loopt nog steeds het eerder genoemde Pluto sextiel Neptunus onderling, maar dat aspect is inmiddels afnemend, geeft nog wel ergens dat pure geluk, pure mazzel, maar de opkomende aspecten zijn bijzonder lelijk én ze spelen zich allemaal af binnen 1 maand tijd. Dit aspect loopt dus nu al binnen een zekere orb en het lijkt er ook op dat bepaalde netten zich rondom hem beginnen te sluiten. Dat zou maar eens de kwestie over de MH17 kunnen zijn. Als dit werkelijk zo uitkomt en de bewijslast wordt 100 procent sluitend, dan betekent dit zijn einde als president, maar ook als mens, dan weet iemand hem wel te vinden. Die kwestie wordt mogelijk nog zeer interessant.

 

 

Eerste opzet op 28-08-2014  (©) J Ligteneigen. Aanvulling op 30-08-2014 (©) J Ligteneigen

Dit (tweede) artikel werd geschreven tussen 20 mei en 8 juni 2019 (©) J Ligteneigen

Teller: 

 

free hit counter

 

_______________________________________________

Pagina voor het laatst bewerkt op / Page maintained on:  08/06/2019